для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Захід: Україні краще відступати


Захід: Україні краще відступати
Говорив з кількома просунутими бізнесменами – з тих що мають тісні ділові і особисті контакти з Заходом. Загальні висновки такі:
 
1. Воювати з Росією зараз ніхто не буде. Після заяв Рогозіна про ядерну зброю, після шизофренічних заяв Кисельова про ядерний попіл, нарешті після даних американців про озброєння під Воронежем бомбардувальників ядерними боєприпасами ситуація заколивалася на межі Третьої Світової війни. Заради України в неї ніхто не полізе.
 
2. Американська верхівка щаслива від того, що сталося – нарешті. вона отримала нову «Холодну війну». Тепер можна придушити свою лівоту, зекономити бюджетні кошти та розгорнути цілу низку вельми цікавих оборонних і промислових проектів. Тобто – вони отримали важелі для оздоровлення своєї економіки, які досі не могли бути застосовані через опір політиків-ліваків.
 
3. Росії – капут. Вже очевидно що Кремль зламав усю систем безпеки що існувала в світі. Такого не пробачають. Наступні роки вся світова дипломатія працюватиме лише на одне – на повернення Росії у 90-і, а можливо – на розвал. Та нам від того не легше – реалізація цього плану може затягнутися на 10-15 років. Може й довше.
 
4. Після подій на Донбасі європейський ринок газу й нафти для РФ швидше за все накрився. Американці щасливі від змоги викинути Газпром з Європи і зайти туди самим зі сланцевим газом та газом з Катару. Єдина проблема – час. Для реалізації цього проекту потрібна інфраструктура, а її нема. Потрібно будувати.
 
5. Психи Путіна щодо Донбасу багато в чому зумовлені саме серйозністю вже застосованих санкцій Заходу і планів які уже реалізуються. Він біситься. Економічний зашморг стискає йому горлянку. Один нюанс вже озвучила Латиніна – без обслуговування американцями невдовзі ляже програмне забезпечення банку «Россія» і ще цілої низки крупних компаній, включаючи «Газпром». Це – не єдиний сюрприз цих санкцій. За словами моїх співбесідників: «Поживеш – побачиш. Тобі сподобається».
 
6. Економічні удари по Росії будуть все важчими й важчими, але й швидкого руйнування економіки РФ чекати марно. Якщо зараз Захід розірве геть чисто всі контакти з РФ – світові біржі ляжуть. Західний бізнес працює обережно і охайно, аби не нашкодити самому собі.
 
А, й ще одне!
Вся європейська лівота (социки і коммі) і правота (йоббіки, ліПени, тощо) стоять на низькому старті в очікування першого ж серйозного опору з боку України, аби почати волати, що Київ порушує права людини і взагалі це суто російсько-український конфлікт у який Європі нема чого лізти. Їхні бізнесюки, які вже страждають від введення санкцій, цю тезу підхоплять охоче.
 
Отакої, френди. З точки зору Європи для нас розумніше за все – відступати під навалою Москви хоч до Дніпра, а хоч до Карпат, як Квінт Фабій Максим перед Ганібалом чи як Кутузов перед Бонапартом (за планом Барклая де Толлі). А те що в мене від усвідомлення цього в жилах закипає кров – кого воно хвилює?
 
Ставтеся до цього як хочете. По чому купив – по тому й продаю.
© Дракон [13.04.2014] | Просмотров: 4357

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.0/39

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook