для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Друге пришестя олігархату.


Друге пришестя олігархату.
Після Революції Гідності нам всім вже задавалось, що з олігархами-паразитами державного бюджету в Україні буде покінчено. Але останні події засвідчують, що святкувати перемогу над олігархами ще дуже рано. І приводом для тривоги є об’єднання олігархату навколо одного з кандидатів у Президенти.
Ми перемогли бандитський режим Януковича, але його творці - клан Фірташа-Льовочкіна вже розробляють свій план повернення до влади. Доказом тому була пряма трансляція на телеканалі "Інтер" висунення Порошенка на з’їзді УДАРу.
Після повалення режиму Януковича, найбільш одіозна група Фірташа не залишає планів на повернення до влади в Україні. Зараз олігарх Фірташ, якій контролюється Росією, робить ставку на Порошенка, який також є олігархом і статки якого за оцінкою журналу “Форбс” сягають 2 мільярди доларів.
 
Поглинання "дутим" рейтингом за допомогою підконтрольних змі "фаворитом" президентських виборів олігархом Порошенком боксера Кличка стало справжнім ударом не тільки для частини однойменної партії, але і для симпатиків Кличка.
Всередині самого УДАРу наростає невдоволення сірим кардиналом Ковальчуком, який найбільш затято переконував боксера зняти свою кандидатуру з президентських перегонів на користь олігарха. В.Ковальчук вважається ідеологом альянсу Порошенка та Кличка на виборах Президента 2014. Необхідність цього кроку він пояснював динамікою рейтингів та недостатнім фінансування. Цьому також передували конфіденційні зустрічі Ковальчука та Кличка разом з Порошенком, Льовочкіним та Фірташем. Останнім аргументом на заняття лідера УДАРУ послугувала зустріч Кличка з Фірташем, на якій олігарх вимагав у Кличка повернення вкладених в нього грошей у разі не зняття кандидатури на користь Порошенка.
 
Льовочкін та Фірташ публічно виступили з гарячою підтримкою політичного союзу Порошенка та Кличка, внаслідок чого версія про координацію дій УДАРу та клану "РосУкрЕнерго" отримала додаткове підтвердження. Перше побачення олігарха з кандидатами відбулося у лютому 2014 року.Крім того, Порошенко, Кличко та Фірташ зустрічалися напередодні з’їзду УДАРУ у Відні, про що писала місцева газета Österreich: " Винятково таємно та практично непомітно для усіх кандидат у президенти Порошенко та Кличко зустрілись в Австрії з Фірташем, якій задекларував шоколадному барону Порошенку свою підтримку як кандидату в президенти України".
А ще раніше Фірташ фактично приватизував УДАР. На парламентських виборах 2012 року другий за чисельністю після Партії регіонів філіал групи Фірташа-Льовочкіна це партія УДАР. Щонайменше двоє осіб зі списку Кличка напряму читаються як креатура цієї групи.
8 номер УДАРу Н.Агафонова в документах значиться як "податковий консультант «Нестле Україна»!, а насправді це – найкраща подруга Юлії Льовочкіної під час та після навчання на юридичному факультеті університету Шевченка.
15 номер списку С.Куніцин, президент футбольного клубу «Таврія», що фактично належить Фірташу. Крім того, Куніцин як мер Красноперекопська фактично зробив депутатом в далекому 1998 році В.Хорошковського, коли той обрався за цим виборчим округом. Деякі люди в УДАРі мають спільний бізнес з представниками групи Фірташа -Льовочкіна або товаришують з їхніми родинами.
28 номер списку УДАРу - екс-депутат П.Рябікін, в минулому соратник Бакая, екс-заступник міністра транспорту та екс-посол в Данії. За три місяці до висунення в депутати Рябікін був обраний керівником Миколаївського обласного осередку УДАРу. Насправді Рябікін відомий у київській тусовці мільйонерів як власник яхт-клубу "Маячок". На території цього комплексу розташоване футбольне поле, де любить грати Льовочкін із друзями. Сьогодні власником 50 відсотків "Маячка" є структури, пов’язані з Фірташем. За містом Чернівці балотується В.Михайлішин, секретар міської ради, людина Фірташа, а у команду Михайлішина входить чоловік Оксани Продан, четвертого номеру списку УДАРу.
 
До речі успішний досвід повернення олігархів до влади вже є - спроба зламати олігархічну систему у 2005 році завершилась відставкою першого уряду Юлії Тимошенко та підписанням меморандуму про співпрацю між Ющенком та Януковичем. У цих подіях брав безпосередню участь Порошенко, який і розвалив помаранчеву команду. З цього моменту почалася олігархічна контрреволюція, яка завершилася приходом до влади Януковича.
А от чи буде в Україні “друге олігархичне пришестя” вирішувати вам…
Олександр Башта. Громадянин.
© Олександр Башта [12.04.2014] | Просмотров: 4069

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.3/34

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook