для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Слем- 89 у підсумках


Слем- 89 у підсумках
Учасникам Сльому-89 було запропоновано додати драйву в президентську кампанію шляхом складання від імені кандидатів віршованого звернення до виборців у зв’язку із військово-політичною та економічною ситуацією в країні.
 
http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/21506.phtml
 
Як завжди, динаміку, тон і ритм Сльому задавали аксакали – Клайперон, nonemployee, олекса.БЦ, инженегр, Петрович, rutzit… Хоча заданого формату (звернення від першої особи) дотрималися лише инженегр та олекса.БЦ.
 
Так, Маестро инженегр, як і належить воєнному, правильно зрозумів поставлену задачу і звернувся прямою мовою «Від П.М. Симоненка» (5 балів). Однак попри слушний висновок «Презом мне не стать в помине/Без Зюганова – кранты», емоційну оцінку можна було б підсилити, поставивши замість «кранти» - трендове «п@ць», що закріпилося в політичному обігу завдяки нашу торонтійському другу Майклу Щуру.
 
«Президент України Рабінович» - не лише новий політичний анекдот,  а й тема сатиричного віршотворення колеги nonemployee за канвою відомою пісні «Раз пошли на дело…» Отримані ним лише 3 бали свідчать, ймовірно, про «нєдосказанность», яка відчувається у цьому вірші. Чого не скажеш про його ж вірш «Царьов у Миколаєві огрьобся»: при аналогічній оцінці (3 бали) й невідповідності формату «звернення», вірш вигідно вирізняється злободенністю, стилістичною цілісністю й непоганою українською мовою.
 
Водночас у вірші nonemployee «Раз пошел на преза/Даже Рабинович» відчувається й деяка (вибачте за грубе слово) контраверсійність:
 
Выпить, так уж выпить,
Но выпить и покушать!
Он зашел к резерву в ресторан.
Там сидел дурдом весь,
За программу слушал
Пели под гитару без цыган.
 
Ну, уявіть собі: сидять дурдомівці у Резерва, душа-компанія, і тут бац – Рабінович. Одна справа, що свято зіпсоване, та злоязикі ще й поцікавляться, чого б це євреї до Славка зачастили… Вобчем – конфуз і провокація. А могли б під гітару – про того ж таки Рабіновича.
 
До речі, rezerv  тим часом теж навідався у Сльом і нагадав нам «Старое о главком» (спасибо жителям Донбасса) і «Главное о старом» (не выбирайте мудака). По суті заперечити нічого, що підтверджується 4 балами підтримки. І завважте – ні слова про Рабіновича…
 
Як завжди, потішила шанувальників своєї творчості Петрович, цього разу – віршованою драмою «Цирк згорів, зостались блазні» (4 бали) про двох «харківських дебілів» (© Петрович). Розповідається, як дехто КГА (він же «Гена») та ДММ (він же «Міша») напередодні президентських виборів «із фашизмом бій вели», однак все закінчилося традиційно по-дебільному, бо «дотла ОДА згоріла». Автора вирізняє здатність надавати грубій реальності високого художнього звучання, вміння олітературювати не літературну лексику ліричних героїв, а також традиційне для українців толерантне ставлення до людей не залежно від національності, зверхньо-іронічне – через розумові нездібності й нетерпиме – за аморальні якості.
 
Приємним сюрпризом став дебют у Сльомі (принаймні під цим ніком) колеги Submariner, яка (який?) своє патріотичне піднесення від успіхів у боротьбі з ворожими диверсантками втілила(в) у вірш під умовною назвою «кацапську Мата Харю Т-90 впіймали» (2 бали). Попри невідповідність темі конкурсу, цей вірш вирізняється свіжістю образів, непідробною експресією, щирою зневагою до зрадників/зрадниць Батьківщини (без лапок) та їх примітивних тваринних інстинктів.
 
Перш ніж назвати трьох переможців, зазначу, що під виглядом наміру «абстрагуватись від злободенних тем» (а насправді – через таємну пристрасть до віршованого слов) завітала до Сльому і Даяна. Виявивши тут «багато цікавих штучок», вона відразу ж притягла до нашої хати теж нічогеньку віршовану «штуку» (синонім до слова «мистецтво») неназваного автора (Даяна, зізнайтеся – це Ви написали?), що закінчується життєстверджуючим «Люди погляньте - та світ же прекрасний,/ І ви в нім прекрасні, а путін - Хуйло!!!» (7 балів). Та оскільки вірш «поза конкурсом» (зізнайтеся - не хотіли проводити наступний Сльом?) - авторові дістається заохочувальний приз в номінації «Надія Сльому».
 
Володар третього місця колега rutzit не став розпилювати (в смислі «разбрасывать») творчу енергію на окремих п@сів персоналій – з-під його пера вийшла «Универсальная программа кандидата» (7 балів). Лейтмотивом і (вибачте) квінтесенцією його вірша стали слова:
 
Я сделаю всё то, что остальные
Не смогут даже вам пообещать,
Исполню пожелания любые:
Даёшь/долой и... (нужное вписать).
 
А загалом, коли б час і натхнення, цей вірш цілком міг би послужити «лекалом» для написання 23-х памфлетів, адаптованих вже до конкретної персони кандидата.
 
Аксакал Сльому олекса.БЦ завіршував своє бачення «Борьби за  юго-восток» (7 балів), здобувши при цьому й обяцяні Ведучим «бонуси» - за адресне звернення до жителів Сходу (+1 бал) і за озвучення позиції найбільшої (аж восьми) кількості  кандидатів у Президенти (ще +1 бал). Як на мене, найвдаліший куплет:
 
А я Олег Ляшко, вітаю всіх,-
Не треба президентів вам другіх.
І шоб к сібє расположить юго-восток,
Зміню я вила на отбойний молоток.
 
Звичайно, регіонали, комуністи і Ляшко – п@раси ще ті комічні персонажі, але навіть за відсутності Дарта Вейдера можна було б знайти щось варте іронії і в публічних образах Порошенка, Гриценка або хоча б Зоряна Шкіряка (про Тимошенко мовчу). Попри те - «талант є талант» (© Wog), тож  олекса.БЦ  за свій творчий доробок заслужено отримує 9 балів і друге місце.
 
Переможець конкурсу Клапейрон теж обіграв улюблену народом пісню «Если у Вас нету тети», надавши їй далеко не пісенну назву «Обращение к украинскому народу» (12 балів). Попри деякі неоднозначні твердження, висновок в цілому слушний – нам потрібні Крим,  флот і Донбас (та й Україна загалом) настільки, наскільки ми їх готові захищати.
 
Если у вас нету Крыма,
не влупят вам цèну на газ,
и в Крым не прикатит Дима,
если у вас,
если у вас
Вовка-сосед – федераст!
(педераст?)
 
Если у Вас нету флота,
то вам его не потерять,
покуда соседская морда
лезет у вас,
лезет у вас
запросто что-то отнять!
(сука! блядь!)  
 
Баррòзы гремят басáми…
Ангèлке пугать-меркелèть…
Думайте сами,
решайте сами:
иметь или не иметь?
 
Если у вас нет Донбасса,
его не отхватит сосед
с породистой мордой Джульбарса
если у вас,
если у вас
здесь ни хера уже нет!
(бляха, нет…)
 
В ООН шелестят голосами…
Брюссель задолбался скрипеть…
Думайте сами,
решайте сами:
иметь или не иметь?
(to beть или not to beть?)
 
Наше Вам привітання, подяка і кермо від Сльому-90!!!
© Wog [11.04.2014] | Просмотров: 2508

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.8/13

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook