пароль
помнить
uk [ru]

Тактика ведення партизанської війни


Тактика ведення партизанської війни
В умовах можливої окупації і неможливості вступу до регулярної армії з ряду причин, пропоную тактику партизанської війни на тимчасово окупованій території.
Етап перший.
1. Створення невеликого (5-10 осіб) партизанського загону  з довірених людей.
2. Створення з жінок, дітей, людей похилого віку так званої групи підтримки.
3. Необхідно створити запас карт (бажано невеликого масштабу) своєї місцевості.
4. Створення запасу продовольства (сухарі, консерви, сіль, олія, сірники, тушонка, крупи та інші продукти довготривалого зберігання).
5. Створення запасу пального.
6. Визначення місць тимчасового переховування.
7. Зброя – це може бути вогнепальна (мисливські рушниці, карабіни), арбалети, пневматична, холодна, «коктейлі Молотова», та інші речі які можна використати в якості зброї.
 
Тепер по пунктах:
 
1. Один в полі не воїн. Великий загін втрачає основну перевагу партизанської війни – мобільність. Невелика диверсійна група, може завдати більшої шкоди ворогу, ніж великий військовий підрозділ. Очолювати який повинна людина, яка пройшла військову службу та має організаторській склад характеру.
2. В ході ведення партизанської війни дуже велику роль відіграють діти та пенсіонери. Адже на них менш звертають увагу, ніж на чоловіків. Зате дані від їх спостерігання дуже важливі. Це - кількість солдат, техніки, вид зброї, звання та нашивки, тощо.
3. Партизанський загін частіше всього працює на своїй місцевій території. Це - знання місцевості, людей, основних шляхів, лісів та перелісків, бродів та інших особливостей рідного краю, які не завжди відомі загарбникам. За допомогою карт  є можливість вирахувати маршрути передислокації військ загарбників. Робити відмітки їх місць відпочинку, штабів, обозів.
4. Коментарі не доречні.
5. Пальне – це не тільки паливо для транспорту, а й важлива річ для проведення диверсійних заходів.
6. Виконання диверсійних заходів потребує часу. І дуже велика ймовірність, що потрібно буде переховуватись від окупантів.
7. Зброя – питання дуже важливе, але необхідно пам’ятати, що повноцінна партизанська війна можлива при умові рівноцінної зброї. Тому, ввімкнувши мозок, в якості зброї потрібно використовувати всі можливі засоби від виделки до гармати.
Далі буде…
Перший Слобожанський партизанський загін.
© Юрій Злий [12.03.2014] | Просмотров: 7989

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.0/25

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить