пароль
помнить
uk [ru]

Медики Львівщини визначили основні причини смерті від пневмонії


Медики Львівщини визначили основні причини смерті від пневмонії
Заступник начальника головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микитчак проаналізувала летальні випадки, які мали місце на Львівщині під час епідемії грипу. Аналіз засвідчив, що у більшості випадків мав місце стрімкий (в окремих спостереженнях – блискавичний) перебіг захворювання, тотальне ураження легеневої тканини, що приводило до критичної дихальної недостатності з розвитком поліорганної недостатності.
 
Від усіх померлих пацієнтів 33,8% страждали супутніми хронічними захворюваннями (ожиріння, цукровий діабет, хронічні обструктивні захворювання органів дихання, гіпертонічна хвороба, ішемічна хвороба серця, вада серця, розсіяний склероз, системні захворювання сполучної тканини, цироз печінки, зоб, хвороба Верльгофа і т.п.).
 
У більшості хворих, які померли від грипу виявляються прояви важкого грипозного токсикозу, де на перший план виступає загальна інтоксикація, обумовлена цито- і вазопатичною дією віруса. На секції у трахеї та бронхах виявляється тотальна гіперемія слизової оболонки (серозно-геморагічне запалення) з множинними крапковими крововиливами та сірі ділянки некрозів. Ураження легень у всіх випадках є двобічним та тотальним. У випадках блискавичного перебігу грипу мав місце токсичний геморагічний набряк легенів (велика червона волога легеня). Як показали патанатомічні розтини і гістологічне вивчення зразків тканин, навіть при наявності сучасної дихальної апаратури зміни в легенях були незворотніми (тобто пізнє звернення на лікування).
 
Таким чином, пізня госпіталізація пацієнтів та наявність хронічної супутньої патології в поєднанні з важким токсичним перебігом інфекційної патології стали вирішальними для летального завершення захворювання.
 
http://zik.com.ua/ua/news/2009/11/11/204164
Анатолій М. [12.11.2009] | Просмотров: 2091

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.0/4

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook