для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Сон


Сон
Таке наснилось... Спробую переповісти те що запам'яталось, вибачте за фрагментарність, але викладаю те що потім зміг пригадати...
 
Я у Верховній Раді, так розумію починається пленарне засідання, не знаю хто там я, але розумію що відбувається, бачу знайомі обличчя, і чую знайомі голоси, Рибак, табло ту-у-ту-ду-тум...
 
Мене переносить в інше місце, я його знаю, це Грушевського, знайомий вже пейзаж, закопчена колонада, барикади, хоча дещо все ж змінилось - багато людей в касках і зі щитами, стоять майже впритул до шеренг Внутрішніх військ, на око, так пістрявих вояків більше, ніж вояків в одностроях. Зіткнення нема, просто стоять, при чому гамір неймовірний, атмосфера напружена, це відчутно навіть нутром... Бачу колони у військових касках і мотоциклетних шоломах, колон досить багато, і вони чисельні, ідуть за колонаду, подумалось, що вони йдуть оточувати тих, хто протистоїть пістрявим. Підносить вище, бачу такі ж колони, що йдуть між дерев і невеликих площ, здогадуюсь, що це Маріїнський парк.
 
Над Майданом, і якось одразу бачу все, бачу що всі райвідділки міліції, і Міністерство внутрішніх справ оточені мирними мітингувальниками, їх багато, і вони не озброєні, є лише прапори і різні банери з лозунгами, один навіть встиг прочитати, досить банальний заклик "Банду геть!". Міліція стоїть дещо розгублена, без щитів і шоломів, проте в бронежилетах.
 
Вулиця Банкова, це вона, впевнений. Багато "чорної ікри", стоять, прикриваються щитами, перед ними люди, багато, неозброєні, хоча позаду них, я все ж розгледів досить стрункі і багаточисельні ряди людей в касках, і камуфляжній формі.
 
Здійнявшись у вись, бачу що внизу все заповнено людьми, на перший погляд хаотичний мурашник, але придивившись бачиш, що цей мурашник досить чітко структурований, особливо рядами військових і напіввійськових.
 
Повертає на Грушевського, жаль що не застав усіх подій, але вони таки відбулись, бо картина вже зовсім інша - військові в одностроях вже чомусь без шоломів, і стоять не чіткими рядами, а якось окремими купками. Трохи вище великий будинок який ніби з колонадою, біля його підніжжя люди, в руках яких прапори, жовто-сині, та червоно-чорні, чути вигуки "... Вони здаються! Не бийте їх!"... Гамірно...
 
Знову Банкова, бачу парламентарів, це не лідери опозиції, це хтось інший, обличчя знайомі, але згадати хто це, чомусь не можу, їх пропускають через стрій "чорної ікри", вони йдуть далі, "до Януковича" думаю...
 
Люди вже під Парламентом, багато...
 
Майже вечоріє, виходять парламентарі з Банкової, обличчя радісні.
 
Стемніло, горять ліхтарі, кругом люди, десь потягнуло горілим, а може мені й здалося...
 
Несподівано я опиняюсь вдома, працює телевізор, там трійця дає прес конференцію, відчувається ажіотаж, гості, журналісти, та й самі опозиціонери дуже збуджені, очі блищать.
 
Спікери:
- Сьогодні політичній кризі в Україні покладено край, Президент України подав у відставку, у Верховній Раді змінено Голову Парламенту, після чого Парламент ухвалив повернення до Конституції 2004 року, змінив склад Центральної виборчої комісії, призначив дострокові вибори Президента і Верховної Ради за новим виборчим законом.
 
Ще з новин по "ящику":
- повстанці дали змогу Президенту безперешкодно залишити будівлю Адміністрації, він сів у вертоліт, і полетів в бік західного кордону, за не підтвердженими даними, він попрямував до Австрії.
- термінова новина - вертоліт здійснив посадку на дозаправку, десь неподалік від західного кордону України, не встигши залишити межі нашої держави, до кордону залишалось якихось сто кілометрів...
 
Що далі трапилось з вертольотом не знаю, бо я в цей час прокинувся. Було трішки лячно, адже закінчилась ціла епоха довжиною майже в дванадцять років, ми вже почали звикати до стабільності, до покращення життя, а тут така ось халепа.
 
Зараз включу тєлік, цікаво, що там з вєртальотом...
© Святиє суслікі! [14.02.2014] | Просмотров: 3367

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.5/16

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook