пароль
помнить
uk [ru]

За кого голосувати?


За кого голосувати?
Нарешті всі впевнилися, що Майдан постав як самостійний суб"єкт на політичній сцені. Ось-ось до політичних тьорок почнуть запрошувати і громадянських активістів ..
 
А поки що ПР шукає спосіб зберегти владу в своїх руках. Хоча мали б вже розглядати способи передачі держвлади до рук опозиції. Але мабуть вони ще не відчувають достатніх для цього мотивацій.
 
А як можуть виглядати ті мотивації? Ну, можна уявити собі якійсь страшний випадок з якоюсь важкою владною хвігурою .. Після якого ніхто не буде шукати винних .. Чи, наприклад, почнуть виявляти себе маленькі групи невідомих партизанів .. Чи почне відбуватися що-небудь страшне з дуже вартісним майном певних осіб .. Не знаю як там влада, а я до таких речей ставлюсь дуже негативно .. Хоча не маю ні те щоб ваги, а навіть і майна .. Просто неприємно відчувати, що навкруги відбувається щось зовсім неочікуване ..
 
А тим, хто наскрьоб такі міліарди і так впевнено всівся у владу, не дуже личить виглядати переляканим. То ж було б більш шляхетно відступати не з переляку від страшних подій, а перед тим, як назрілі вже події почнуть відбуватися. Поки, як кажуть, ще не бьют по ліцу ..
 
Принаймні до відступу ПР має схилити їхня трусливість .. Їхня шляхетна трусливість має перемогти їхню ж жадібність. Мавпа що сподівається втекти має відпустити владу, в яку вона вчепилася.
 
Так чи інакше, але питання передачі влади від ПР до ОО станеться у найближчий час .. Тому на ДД виникає важливе питання "Як до цього ставитись?".
 
Дехто вважає, що питання виборів не на часі .. Спочатку мовляв треба відвести душу .. Себто спочатку тре почистити країну від пацюків і тарганів, а вже потім ..
 
Ну, не знаю, що треба робити спершу, але хочу вгадати, що воно станеться саме по собі  (тобто, без вирішальної участі шановного персоналу).
 
По-перше, риги звичайно не віддаватимуть владу. Вони її будуть міняти на своє безпечне майбутнє ..
 
Взагалі, дійство має бути дещо кумедним. Наша трійця прийде на обмін з пустими карманами .. Адже коктейлі Молотова залишаться на Майдані .. Але як тільки риги почнуть пручатися, наші герої зразу нагадають їм про страшних провокаторів-ектремістів, яких краще не дратувати ..  
 
Обмін влади на безпеку ми називаємо компромісом. Компроміс завжди є великим паскудством - адже при компромісі поняття "справедливість" зазнає суттєвих ушкоджень. І ще компроміс призводить до певних життєвих розчарувань ..
 
Отаке ..
 
Тобто, скоріше за все суб"єктність Майдану призведе до політичного компромісу. Але цей компроміс буде суттєво відмінним від того, що ми отримали в 2004-му. Адже тоді не відбулося утворення Майдану як постійно діючого суб"єкта політичного життя. Тому компроміс виявився єдиним наслідком нашого стояння. І вийшло саме лише паскудство.
 
Цього разу такого бути не може. Правий сектор, Демократичний альянс, Автомайдан, Афганці .. Ось ці складові громадянського суспільства вже постали як постійний фактор нашого життя, який буде впливати на політичні еліти вирішальним чином.
 
Ці складові можуть навіть відновити (за потреби) новий Майдан за нової (опозиційної) влади. Для того, щоб виправити мізки старої опозиції, поки нова опозиція сформується для перебрання державного керма в свої руки.
 
Тому, маючи на увазі зазначені перспективи, не слід аж так перейматися якістю нашої сьогоднішньої опозиції. А всі зусилля спрямувати на вирішення найближчої проблеми - поетапне усунення ПР від державної влади.
 
© Карт [13.02.2014] | Просмотров: 1546

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.0/28

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить