пароль
помнить
uk [ru]

Про чорно-жовту стрічку або зміна асоціацій


Про чорно-жовту стрічку або зміна асоціацій
Я буду писати про речі, які на перший погляд для багатьох українських патріотів виглядають неприйнятними, але чим більше я про це думаю, тим більше мені це подобається:
Читаючи низку коментарів до записів ЖЖ Frankensstein після обговорення того, що Південь і Схід не виходять на Майдан тільки тому, що там чорно-червоні прапори smile3 (так-так саме тому) я зробив для себе несподіваний висновок
Отже, припустимо, що саме в прапорах проблема. Тоді якщо умова, коли Донбас вийде на Майдан – це проблема з прапорами, то вона мала б вирішитися  як тільки на Майдані з'являться чорно-жовті стрічки (які деким помилково сприймаються як георгіївські або гвардійські)
 
Давайте собі уявимо цю епічну картину:
Наприклад: 2 лютого 2014 року виходять представники опозиції на Майдан - у всіх пов'язані на одній руці георгіївські чорно-жовтіі стрічки (свідомо пропоную чорно-жовті, а не чорно-помаранчеві), а на іншій синьо-жовті. Перед сценою і серед людей стоїть 10 прапорів жовто-чорного (або чорно-жовтого) кольору.
 
Зі сцени опозиція заявляє:
"Для багатьох мешканців сходу і півдня України георгіївська  стрічка - є символом Перемоги  («За нашу победу»(с)). Сьогодні ми вдягли ці стрічки для того, щоб показати єдність країни... "
Правий сектор заявляє:
"Від сьогодні чорно-жовта стрічка стає таким самим символом опору як і чорно-червона, бо вона символізує вогонь і шини, а отже може спокійно називатися стрічкою Грушевського (пробачте, якщо це когось ображає).
Як мене далеко фантазія завела smile3
---
От мені цікаво, що в цьому випадку будуть закидати противники Майдану - ви вкрали наші Імперські кольори??? Так це кольори Австрійської імперії
А якщо ще й на фоні жовто-чорної стрічки написати: «Зупинимо фашизм»» та «Остановим фашизм» -  зрозуміло про який фашизм йдеться, який арештовує невинуватих та зростається з криміналітетом. ( І так, я знаю, що справжній фашизм був в Італії за часів Муссоліні)
  Такий когнітивний диссонанс почнеться, що побиття донецького антимайдану донецькими тітушками буде здаватися дитячим лепетом.
Не все ж РоССії наші символи забирати, ми у них теж можемо перейняти і нехай вони потім доводять, що ми не мали на це права.
Цю тему символізму жовто-чорної стрічки можна  розвинути:
1) якщо класична стрічка символізує кольори вогню і пороху, то в нашому трактуванні вони стануть кольорами вогню і шин.
2) це кольори св. Георгія, а св. Юрій це безперечно символ з якою Україна достатньо сильно пов'язана: день св. Юрія, пам'ятник загиблим міліціонерам у Львові, покровитель Пласту... - Юріївська стрічка
3) це кольори Австрійської імперії та Габсбургів
4) Це кольори Ордена Слави. Слава Україні!
5) Це кольори Нікопольського Металурга "Жовто-чорний прапор піднімем до гори...",
6) Боруссія (Дортмунд)
7) Білайн – «Живи на яскравій стороні»
8) Під цими кольорами воювала Гуцульська сотня УСС тощо.
І нехай тоді говорять, що Майдан проти єдності країни smile3
P.S. Наступного разу, коли роздаватимуть чорно-жовті стрічки ми будемо вважати, що вони підтримують Майдан і Грушевського
© R.Verter [31.01.2014] | Просмотров: 1187

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.0/16

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить