пароль
помнить
uk [ru]

Мир чи війна? Одна країна чи дві?


Мир чи війна? Одна країна чи дві?
У такий холод з таким вітром за вікном .. Після таких довгих двох місяців еволюції нашої революції .. Виникло бажання поскладати пазли в цілісну широкоформатну картину.
Почнемо з огляду і обговорення наявних емпіричних обставин нашого буття.
 
1. Країна ментально і територіально складається з двох несумісних частин: проЄвропейської (Єв-частини) і проРосійської (Ро-частини). На встановлення такої ментально-географічної структури нас спонукає хоча б феєричний похід Януковича в ЄС.  Я навіть припускаю, що серед мотивацій Януковича існувало щире бажання втекти від Путіна в полон до МВФ. Але папаша Пу міцно тримав за хвіст кобилу втікача. І в решті решт наш Демократично-обраний був майже затягнутим в кремлівське стійло.
 
2. Як би там не було, а від такого несподівано-очікуваного кульбіту Євроінтегратора суспільство Єв-частини зненацька пробудилося і влаштувало аж два перпендикулярні Євромайдани, якими продемонструвало своє прагнення хоча б через асоціацію з ЄС обмежити бєс-прідєльне всевладдя бандитів Ро-частини .. Начебто той договір міг чарівним чином змусити Януковича дотримуватись євро стандартів, від чого наше Єв-суспільство отримало б перспективу облаштувати український простір під нормальне життя. Та після фініти-ля-комеді Януковича в Вільнюсі перспективи зникли, а разом із тим зникла мотивація невтомно скандувати «УкраїнаЦеЄвропа». Лише невеличка купка студентів залишилась провести weekend на Майдані.
 
3. Далі на нашому шекспіровому Майдані сталася ключова подія - під суботній ранок до студентів прийшов «Беркут» ..  Якби він туди не прийшов, то історія України виявилась би дещо іншою, чи не так? О, ЦЕ «ЯКБИ» .. Уявімо, що студенти спокійно провели ніч і .. другу ніч, і розійшлися по їхніх домівках. Тут маємо визнати, що у контексті достовірних історіографій таких уявлянь бути не може .. А можуть бути лише реальні події, які ми розташовуємо в часі (одна за одною) раз і назавжди, як проставляли слова в скрижалях  .. Та все ж таки .. задля чогось ми потребуємо варіантів, казок, фантазувань .. Так от, уявімо собі розвиток подій в іншому напрямку ..
 
4. Припустимо, що тієї ночі «Беркут» спав .. І наступної ночі також .. Тоді маємо визнати таке: євроінтеграційна тема на невизначений час зникла б зі сцени. А там Новий рік .. Потім морози .. Після різдвяних свят поновлює виступи «Шустер-лайф» і було дозріла ситуація починає перезрівати .. А потім весна, коли організми відчувають свою виснаженість .. Потім літо, коли відпочивають діточок і себе .. Під сонечком перезріла тема євроінтеграції підсихає і падає в грунт під дерево життя .. де згодом вона розкладається щоб насичити протестні соки фрагментами євроінтеграційності. А мої українці, підсилені літніми духмяними вітрами і осінніми врожаями, стають готовими розгортати нову тему .. в листопаді-14-го .. А якщо і тоді «Беркут» проспить своє щастя,  ну .. тоді до зустрічі в листопаді-15 ..
 
5. Мушу визнати, що подібні фантазування, коли замість прискіпливого вивчення візерунків з дрібних подій тонкої тканини ов reality такі збочені дослідники, як оце я, намагаються нанести інші начебто вірогідні відголуження від реперного місця на стовбурі .. такого місця як український ранок 30 листопаду під стелою з Галею на Майдані нездобутої ще Незалежності, .. мають лише один позитив – вони нагадують, що правильна людина має бути «адекватною». То ж маємо адекватно визнати наступне: кривавий ранок 30-го листопада 2013-го року стався природним чином .. Хоча потлумачення «природного чину» потребує окремої монографії ..
 
6. І ось вони прийшли .. Хтось їх прислав .. Для чогось .. тіпа йолку ставити .. о 4-й годині .. Начебто студенти були там не самі, а під охороною ПС .. І начебто там між «Беркутом» і ПС виникла різниця потенціалів .. Напруга .. Напруженість .. І стався пробій атмосфери .. Мій знайомий каже, що то був т. зв. «ексцес виконавця» .. Просто ексцес і не більше. Локальна подія, яка мала б промайнути малопоміченою .. А як же Клюєв? Попов на нього вказав .. А дехто навіть Гаранта підозрює .. Отже, маємо запланований ексцес .. чи що?
 
7. Пригадую – ЄМ завершувався нічим .. На Європейській вже і сцену демонтували – вона навіть Ро-голубцям не знадобилася .. В понеділок Єв-частина збиралася перейти в штатний режим тихої домашньої ненависті до окупантів. Та добре відснятий на фото і відео ранковий ексцес все змінив .. Пробігла чутка, що беркутята заробили на ексцесі по 500 баксів на шолом. Тобто, їм замовили і вони виконали .. Не без ексцесу, звісно .. Цікаво, чи вони торгувалися з замовником? На моє уявлення саме Клюєв з Януковичем ініціювали схоження лавини .. Януковичу кортіло вказати українцям їхнє місце (адже інших місць для піплу в системі Ро-частини бути не може), а більш азартному Клюєву кортіло визначити для себе межі українського терпіння ..
 
8. Зранку 30-го кияне почали сходитися на Михайлівський майдан .. І по тому дзвінкому натхненню, що ним переповнювався невеликий майдан, можна було здогадатись, що лавина почала сходження ..
 
© Карт [29.01.2014] | Просмотров: 2642

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.3/30

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить