для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Заява Громадської ініціативи "Народ проти наклепників та екстремістів"


Заява Громадської ініціативи
Громадська ініціатива "Народ проти наклепників та екстремістів", створена 22 січня 2014 року з нагоди набуття чинності законом про кримінальну відповідальність за екстремізм та наклеп, висловлює своє занепокоєння з приводу масового вчинення злочинних наклепів та екстремістської діяльності з боку депутатів від партії регіонів, керівництва уряду та адміністрації президента Віктора Януковича.
 
Для нас не є несподіванкою наклепницька та екстремістська діяльність діячів режиму Януковича. Адже сам нинішній президент Віктор Янукович у 2004 році закликав народ до масових акцій непокори. Такі дії за законом Колесніченка-Олійника, який підписав Янукович, можуть розцінюватися як екстремістська діяльність і каратися тюрмою на три роки. А Володимир Олійник, один із співавторів одіозного закону та голова лічильної комісії, яка нарахувала 235 піднятих рук в залі, де не було і сотні депутатів провладної більшості, у інтерв'ю журналістам сам визнав себе наклепником та екстремістом, бо він кричав "Зека геть!" під час помаранчевої революції.
 
Ми знаємо, що депутати-регіонали Колесніченко та Царьов, любителі називати громадських діячів "іноземними агентами", є агентами Путіна, оскільки вони разом з двома іншими регіоналами Ківаловим та Шенцевим отримали від Володимира Путіна державні нагороди Російської Федерації – медаль Пушкіна. Ми обурені тим, що Колесніченко, систематично поширюючи наклепи на інакомислячих, не соромиться оголошувати найдурніші нісенітниці, називаючи своїх політичних опонентів "психічно хворими", "прибульцями з Марсу", тощо.
 
Зараз такі наклепники, екстремісти та іноземні агенти Росії масово та безкарно поширюють наклепи на мирно протестуючих громадян України, лідерів парламентської опозиції, журналістів.
 
Так, депутат Сергій Горохов поширює наклепницькі обвинувачення у особливо тяжкому злочині, державній зраді, на адресу журналіста "Української правди" Сергія Лещенка. Такі дії Сергія Горохова за законом Колесніченка-Олійника тягнуть на два роки тюрми.
 
Прем'єр-міністр України Микола Азаров, один з керівників адміністрації президента Андрій Портнов, а також депутати від партії регіонів Арсен Клінчаєв, Михайло Чечетов, Володимир Сальдо, Євген Баліцький по-наклепницьки називають учасників мирних зібрань в центрі Києва терористами, злочинцями і навіть "мародерами", зводять наклепи на лідерів парламентської опозиції, голослівно і бездоказово обвинувачуючи їх у злочинних діях, спрямованих на силове захоплення влади, у фінансуванні тероризму, тощо, закликають до повалення конституційних засад народовладдя в Україні, до ліквідації громадянських свобод і створення диктатури та поліцейської держави, до позасудових арештів тисяч мирних протестувальників.
 
Екстремістська риторика влади дорого коштує українському народові, підбурюючи силовиків до розправи над протестувальниками. Екстремізм влади обертається смертями людей на вулицях, сотнями скалічених у вуличних боях громадян.
 
Ми чуємо подібні наклепи та екстремістські заклики представників влади вже не перший місяць. Ми переконані, що саме радикальний екстремізм керівництва держави є причиною спроби повалення конституційного демократичного ладу 16 січня 2014 року групою заколотників під виглядом "засідання Верховної Ради України" та подальших масових безладів, що відбуваються зараз в центрі Києва.
 
Ми переконані, що високопоставлені представники режиму Януковича не можуть робити відверто наклепницькі та екстремістські заяви інакше ніж зі згоди президента Віктора Януковича, який лицемірно закликає народ до миру, при цьому не дезавуюючи екстремістських виступів свого почту.
 
В зв'язку з цим Громадська ініціатива "Народ проти наклепників та екстремістів" вимагає притягнути до кримінальної відповідальності за статтями "Наклеп" та "Екстремістська діяльність" Віктора Януковича, Миколу Азарова, Андрія Портнова, Євгена Баліцького, Сергія Горохова, Арсена Клінчаєва, Володимира Олійника, Володимира Сальдо, Михайла Чечетова, а також іноземних агентів Вадима Колесніченка та Олега Царьова.
 
м. Київ, 23.01.2014 р.
 
facebook.com/extremism
© Юрій Шеляженко [23.01.2014] | Просмотров: 7619

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.9/32

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook