для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Євромайдан - не дати згасити вогник надії


Євромайдан - не дати згасити вогник надії
Хто такі євромайданівці і чого вони прагнуть.
 
Це починалось як громадська ініціатива споукання уряду України та його президента до підписання асоціації з ЄС. Впродовж місяця цієї ініціативи євромайданівці дуже швидко і драматично позбавились останніх ілюзій щодо можливості асоціації України з Європою з цим урядом і цим президентом.
Що таке європейський курс розвитку в двох словах? Це демократичний механізм керування державою, де голос кожного враховано. Це прозорий механізм керування державною економікою, де панує чесна конкуренція та прозорість. Це незалежні виконавча, судова, парламентська гілки влади. Все це є антитезою чинного поліцейського режиму Януковича і підриває самі основи його існування. Тому абсолютно логічно рух за підписання угоди про Асоціацію з Європою перетворився на рух спротиву поліцейському режиму Януковича. Звідси з"явилася і головна вимога Євромайдану - відставка Януковича. Але в жодній країні світу диктатор добровільно не відмовлявся від абсолютної влади.
 
Як побороти поліцейський режим.
 
Універсальних рецептів боротьби з диктатурою немає, але у більшості випадків це завершувалося кривавим повстанням. В той же час ми маємо приклади повернення в стан демократії Польщі та Чехії і Україна має довести, що нічим не гірша своїх сусідів.
Процес позбавлення влади Януковича може бути лише повзучим та довготривалим, оскільки його поліцейський режим та державна система фактично перетворились на одне ціле. Такий процес позбавлення влади Януковича вже розпочато. Івано-Франківська облрада скасувала обласну державну адміністрацію. Львівська міська рада суттєво обмежила повноваженння місцевої державної адміністрації. Процес звільнення України стартував із звільнення Західної України. Але України нема без її серця - міста Києва. Саме тут киян позбавлено їхнього конституційного права обирати собі Київраду та мера. Оскільки Євромайдан знаходиться в центрі столиці, цілком природньо було б домагатися повернення конституційних прав киян і призначення виборів в Києві.
 
Яка головна небезпека Євромайдану
 
Головною небезпекою Євромайдану є те, що громадські ініціативи зійдуть на нівець через відсутність постійного підживлення людською участю. Проблема в тому. що боротися за громадянські права та відновлекння незалежної європейської країни безпосередньо приймаючи в цьому участь може лише дуже обмежений відсоток людей, який потребує постійної заміни свіжими силами. Оскільки неможливо боротися розпорошеними силами за звільнення України від поневолення у всіх містах та селищах. необхідно обирати конкретну досяжну мету і концентрувати на ній всі людські та інші ресурси. Для того, аби Євромайдан закріпився як територія, що вільна від Януковича, життєво необхідно відвоювати Київраду та мера Києва.
Тому необхідною умовою виживання Євромайдану є злиття всіх Євромайданів в один з метою закріплення його постійного статусу як головного осередка боротьби за звільнення України. Не випадково саме майдан Незалежності став такою територію і справа всіх громадян України, які не згодні жити в ярмі і хочуть змінити систему влади, долучити до святої справи визволення країни
 
Закріпивши успіх, поставивши під народний контроль Київраду та мера, необхідно йти далі: потрібно добиватися відновлення конституціного ладу і конституції 2004 року, що суттєво обмежить повноваження Януковича і перенесе центр прийняття рішень до парламенту. За таких умов з"явиться реальна надія на те, що Януковича вдасться позбавити владних повноважень на чергових президентських виборах. Досвід показує, що ніякі чісельні мирні демонстрації не зможуть змусити Януковича піти у відставку тому лише план проступового відсторонення його від влади може дати результат і іншого виходу, як позбавлення його повноважень на президентських виборах немає.
 
Євромайдан потребує жертовності і змістовної підтримки кожного.
Шановні українці, давайте не дамо згасити вогник Євромайдану, що дає надію на визволення цілої країни з рабства та занепаду. Головна небезпека - це спорожнілі намети Євромайдану і постійно зменшуюча кількість людей. Якщо ми у найкоротший термін не знайдемо рецепту боротьби з цим, ми втратимо і Євромайдан і надію.
Євромайдан має стати проектом кожного з нас!
© 67viktor [20.12.2013] | Просмотров: 2253

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.4/23

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook