пароль
помнить
uk [ru]

За поточний момент


За поточний момент
Коротенько, щоб звернути увагу товариства ДД на перехід між фазами.
 
Встоявши в останньому нічному штурмі наш славетний Майдан перейшов з фази тиску на владу у фазу переформатування еліт.
 
На першому етапі опозиція, влада і світ шукали відповідь на питання: "Чи справді українці вирішили стояти "до кінця" і чи вміють вони стояти до кінця"?
 
Після останнього штурму, який закінчився збільшенням кількості оборонців, укріпленням барикад і їх просуванням до Бесарабки, еліти зрозуміли, що прийшов час пошуку сценаріїв "разруліванія сітуаціі".
 
Якщо на першому етапі політична опозиція стала заручником тих обставин, які виникли під час протистояння влади і суспільства, і була змушена пристати до створення і функціонування Майдану, то на другому етапі роль політичної опозиції стає співмірною до ролі самозорганізованого протестуючого люду.
 
Отже, подальші події будуть відбуватися у контексті того компромісу, якого можна буде досягти під час міжелітних тьорок.
 
Скажімо, еліти мовчки погодилися, що вимога відставки цього уряду і утворення технічного уряду є тією останньою барикадою, якої Майдан не здасть.
 
З іншого боку, влада не дозволить блокувати Банкову (і Кабмін).
 
Але для того, щоб Янукович міг мотивувати в своїй еліті відставку уряду Азарова, вимоги Майдану мають сягати більш високого рівня, а саме: роспуск ВР і відставка Президента з наступними виборами. І тиск Майдану має також зростати.
 
Зрозуміло, що і гарантії Януковичу мають бути наданими. Можна і не надавати йому гарантій. Але тоді подальші події будуть відбуватися не за сценарієм а спонтанно.
 
Та спонтанність не влаштовує еліти (як наші, так і закордонні). Отже, все подальше піде за сценарієм. І Майдану, тобто протестуючому люду, в цьому сценарії належить відповідальна роль - здійснювати якісний тиск на владу.
 
На останок хочу подякувати нашим політичним елітам за відповідальне ставлення до свого призначення.
 
І все буде добре.
 
І колись ми прокинемося у вільній демократичній країні. Де влада буде дружньою до мешканців, а мешканці будуть прагнути жити в добробуті, спокої і красоті.
 
smile3
© Карт [16.12.2013] | Просмотров: 2104

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.9/29

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить