для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Громадянська війна по-українськи.


Громадянська війна по-українськи.
Якщо хтось з вас вважає, що наразі відбувається протистояння між ВФЯ та народом України, то ви глибоко помиляєтесь. Якщо ж ви думаєте, що відбувається протистояння між владою та опозицією, то ви так само не праві. І якщо ви вірите в те, що Україна єдина, то в мене для вас погані новини.
За останні два тижні пропустив через свій мозок величезну кількість інформації, оскільки слідкував за всім, що відбувається на Майдані і не тільки. Крім того, переговорив з десятками людей які мають діаметрально протилежні бачення ситуації. Все це наштовхнуло на наступні думки.
Боюсь, головне протистояння, яке наразі проходить в нашій країні відбувається якраз МІЖ ЛЮДЬМИ, які наповнюють територію під назвою "Україна".
Хто би, що не кричав, але в масових акціях які наразі відбуваються, у більшій мірі беруть участь представники Західної частини нашої держави. Так, є десяток - два з Луганщини, ще декілька з Донецька, і т.д. Але ПЕРЕВАЖНА БІЛЬШІСТЬ - западенці (ненавиджу це слово, бо сам із заходу).
Виникає закономірне питання: "А що ж зі сходом країни?" А зі сходом все добре, адже звідси на майдан надходить ПЕРЕВАЖНА БІЛЬШІСТЬ бійців беркуту, які охоче готові подубасити тих же "западенців". Крім того, ще на сході теж люди виходять на майдани, але в мізерній кількості, тому що більшість або вважає це дурницею, або не вірить у зміни, або не хоче аби країна йшла до ЄС.
Насправді, це тільки верхівка айсбергу, оскільки речей, які відрізняють поведінку, цінності та стиль життя БІЛЬШОСТІ (не всіх) людей які живуть на заході та на сході України значно більше ніж спільних рис. Як би там не було, але не варто забувати, що відразу після 2 ВВВ саме на цю частину УРСР було переселено найбільше представників інших національностей СРСР, які, що є нормально, сповідували інші цінності, і які вони успішно передали своїм діткам та онукам.
Тому, як на мене, наразі у нас відбувається справжнісінька громадянська війна між тими українцями які ментально більше схильні до європейського типу мислення та життя і тими, хто схильний до радянського типу життя (навіть не російського, оскільки там інша специфіка). Причому так вже склалося, що Президент, як і троє його попередників (так-так, Ющенко із Сум, а не із заходу України) наразі є представником якраз другої частини суспільства.
До речі, ПОДИВІТЬСЯ НА РЕЗУЛЬТАТИ усіх виборів за останні 10 років. Все вказує на те, ЩО ЗАХІД ГОЛОСУЄ ЗА ОДНИХ, А СХІД ЗА ІНШИХ.
То що окрім території нас обєднує???
Мало чого...
От як ви думаєте, коли ж в нашій країні Президентом та більшістю депутатів стануть справжні, достойні вихідці із заходу країни?? Наприклад такі як мер Львова - Садовий, чи Лендєл - мер Мукачева, чи той же Анушкевичус - мер Івано-Франківська (перелік можна продовжувати). КОЛИ? Коли прийде людина, яка не буде 5 років топтатися на місці, а стрімко вкаже курс руху подалі від РФ і по-ближче до ЄС?
А ніколи цього не буде... тому що, головний ресурс населення нашої країни знаходиться якраз на Сході і саме там вирішується те, хто буде при владі і куди зрештою буде рухатись судно під назвою "Україна".
Не знаю як вам, а от мені від цього робиться сумно. Адже моє серце каже - потрібно терпіти і втримувати країну "на плаву". А от розум схильний до того, що партнеру, від якого часто тхне перегаром і який схильний до того, аби робити все наперекір тому, що хочу я, варто би віддати його половину майна і в кращому випадку зрідка навідуватись в гості...
Інакше, так і будемо тихенько, по-українськи воювати...
© Michael623 [10.12.2013] | Просмотров: 1739

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.3/38

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook