для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Сльом – 68 у підсумках


Сльом – 68 у підсумках
Сльом – 68 проходив під гаслом «Навстрєчу Європє і Октябрю!». Сам перебіг змагання можна переглянути тут:  
 
http://durdom.in.ua/ru/main/article/article_id/19131.phtml
 
Цього разу на поетичну Говерлу (чи Парнас) спробували видертися 6 учасників (без врахування Ведучого, котрий підспівував заради самого процесу), які розмістили 22 рифмотвори (без врахування 3 віршованих реплік Ведучого). Оскільки тенденція до збільшення кількості учасників ще не стала незворотною, буде нескладно перелічити їх поіменно (в порядку зростання активності): Ketrin Doc (1 вірш), Петрович (2), rutzit (3), nonemployee (4), олекса.БЦ (4), инженегр (8 віршів).
 
Ну і слід додати, що чиста пабалтать (і ймовірно – передати привіт від чи для Pavlotex’а) завітав Тузик_Киевлянски, й в останню хвилину заглянули (чиста паздароватся) m.de Pompadur і Клайперон, за що їм велика подяка.
 
Аби не склалося враження, що Сльом – це такий собі «міжсобойчик», поглянемо на статистику відвідувань (Рейтинг: 43.5/14 | Просмотров: 667). Вона свідчить принаймні про те, що окрім нас самих на цю гілку заглядає ще хтось, а дехто (щонайменше восьмеро) навіть взяв участь в голосуванні за конкретного вірша. Тож дякую усім, хто зробив неабиякий (або хоча б сякий-такий) внесок у нашу спільну справу.
 
Не вдаючись у зайві подробиці, зазначу, що стиль «агітпропу» давався авторам нелегко (що свідчить про здорову психіку), а жанр «абсурду» - ще важче (що свідчить про здоровий інтелект). Усе це компенсувалося праведним гнівом і сарказмом на адресу циніків і лицемірів та поетичним натхненням, яке дозволило збагатити світову літературу новими перспективними римами, зокрема:
 
ВеОСоциРи – сестри (nonemployee)
капець – терпець (nonemployee)
просрали – чекали (nonemployee)
зарядів – ПРдунів (олекса.БЦ)
Non – чемпіон (олекса.БЦ)
де ви є? – у вас їх є (инженегр)
бої – набої (Arkadziy)
всує – вдує (Ketrin Doc)
дайот – є…т (Wog)
 
Водночас не обійшлося і без ложки дьогтю. Деякі з наших колег досі не позбулися месіанських ілюзій, мовляв – ось прийде Pavlotex і Сльом розцвіте буйним цвітом (Тузик_Киевлянски), або – ось прийде Циля і «всіх порве» (инженегр). Друзі, цього не буде! Як навчають нас класики ДУРДОМАГІТПРОПу, ніхто не дасть нам ізбавлєнья натхнення…. і робити все треба своєю собствєнной рукой (головой).
 
Але найбільшу помилку зробив наш молодий колега rutzit, який чи то накаркав (чи зглазив, чи наврочив) і цим порушив природний хід речей:
 
rutzit 11/06/2013 19:23:36
В принципе, итоги можно подводить уже - Олекса порвал всех и переплюнуть его шыдевр просто нереально.

Чи він налякав Птіцу Щастя, чи роздражнив віртуальну Бабу Яку (яка завжди «проти»), але після його слів шальки оцінок набули незворотної тенденції (яка, правда, на сьогоднішній ранок ледве знову не помінялася). У будь-якому разі свою впевненість у тому, який вірш був сьогодні справді найкращим, залишимо при собі…
 
Переходячи до віншування переможців, хочу порадіти за колегу Петрович, якій вдається  відсиджуватися в тіні переможців, водночас залишаючись одним з найпопулярніших авторів. І попередити Ketrin Doc, що ще один необережний експромт – і всєй птічке пропасть…
 
А наразі третє місце ділять між собою rutzit та инженегр (може правильно – ынженегр?), які здобули по 8 балів підтримки, однак згідно з Правилами инженегр переміг трішки більше (та й написав більше віршів). Поява їх на одному п’єдисталі по-своєму логічна ще й тим, що ці добродії обоє виявилися небайдужими до ПеНиСа (не плутати з «пенісом»), а колега инженегр навіть переконав нас, що він може бути ще й «прекрасен»:
 
rutzit
 
Товарищ ПеНиС,
Протяни мне руку!
К чужим не дай
Прибиться берегам,
В Европу за баблом
Все рвутся, суки,
Лишь ты один -
По ленинским местам!
 
Купившись на иудины
Подачки,
Опять про счастье
Нам городят лес,
Набрали сами
Импортные тачки,
Лишь у тебя
Трофейный мерседес.
 
Лишь ты такой
Один теперь остался,
Вождя играя
Непростую роль...
Октябрь наступил
И потоптался,
Разбередив
Любимую мозоль.
 

инженегр
 
А ось вам… (заголовок скорочено - Wog)
 
Ну шо сказать?... Опять мы в полной ...ОПЕ!
Янук пытался было срисовать
Картину "Похищение Европы",
Но слишком уж увлёкся быковать.
 
Як завжди потішив олекса.БЦ, чиї вірші зазвичай вирізнаються добрим гумором, легкістю стилю та здоровим смаком (не позбавлене певного ізящєства навіть вульгарне «Хиз пенис - в эври асс»). Ну і справедливість вимагає віддати призовий бал за кращий вірш в жанрі абсурду саме колезі олекса.БЦ. І хоча сумарна кількість голосів (12+1) прирівнює його до переможця, згідно з Правилами йому належить друге місце:
 
олекса.БЦ
 
Ви гоу ту Эвропа
Энд маст ол андестенд,
Энд ту превент зе "jopa",
Ай хелп, хундерт процент:
 
Камон ин эври хауз
Энд си он эври волл:
Ю си зе фейс оф Янык -
Зе феймос peace да ball.
 
Хи из ауэ саншайн,
Хи - ауэ блу скай,
Зе Ленин оф Юкрайне,
Зе кей оф передай.
 
Хи дрим энд синк энд ду ит -
Ту мейк олл зе Донбасс,
Хиз хенд вонт в  эври покет,
Хиз пенис - в эври асс.
 

Колега nonemployee теж отримав 13 балів за першу частину своєї «голубої октябрини» (інша частина не мала часу на «розкрутку») і стає переможцем Сльому-68. До жанру «абсурду» його вірш віднести важкувато, але це компенсується відповідністю заданій темі, «агітпропівською» стилістикою та образною мовою:
 
nonemployee
 
Сьодні шосте листопада
Синій день календаря.
Школярі й бюджетне стадо
Йдуть прівєтствовать царя.
 
Голубіють транспаранти,
Голубіють прапори.
Свєрка списків демонстрантів
По командє ізгори.
 
Мусорами мусоріє,
Скотобази скотобой
На трибуні харю гріє
Под звєздою голубой.
 
На минулому параді
Він ще очєрєдь чекав,
І канхвєтой мєдвєпутів
Зголоднілих пригощав.
 
Моє вітання переможцеві і спасибі всім – було прикольно!
 
Сльом-68 оголошується закритим. Для оголошення порядку денного Сльому-69 на трибуну запрошується товариш маузер nonemployee!
 

© Wog [08.11.2013] | Просмотров: 2627
Метки: #Ющенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.4/13

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook