для старых юзеров
помнить
uk [ru]

У Бердичеві вшанували пам’ять Джона Ленона


У Бердичеві вшанували пам’ять Джона Ленона

У Бердичеві Житомирської області міська влада встановила монумент лідеру “ліверпульскої четвірки” – Джону Ленону. Нагадаємо, що 20 серпня депутат Бердичівської міської ради, секретар Бердичівського міськкому КПУ Лариса Тимчук повідомила про безпрецедентний акт вандалізму, коли невідомі зловмисники зруйнували пам’ятник Володимиру Леніну, відбивши скульптурі голову. Пам’ятник знаходився на території одного з недіючих підприємств Бердичева. Затримати зловмисників досі не вдалося. Тоді товариш Тимчук заявила про наміри бердичівських активістів КПУ якомога швидше відновити монумент.
Однак, як це рідко буває, ініціативу проявила місцева влада. Як заявив один з чиновників, що просив не називати його прізвище в ЗМІ, пам’ятники тоталітарного минулого давно втратили свою актуальність. “Молодь взагалі не дуже обізнана з тим, хто такий Ленін і що він зробив. А ті, хто вчив історію краще, не розуміють, чому пам’ятник такій людині має стояти на вулицях незалежної України”.
В той же час місцева влада, можливо прагнучи уникнути суспільних конфліктів, не пішла на повний демонтаж пам’ятника. “Ми розуміємо, що в нашому місті живуть люди, для яких Ленін був героєм і прикладом для наслідування з самого дитинства. І ці люди не змінили свого ставлення до його персони. Тому ми не схотіли повністю прибрати пам’ятник і вирішили вдатися до косметичного ремонту. Це свого роду суспільний компроміс. Крім того, зараз в умовах нестачі коштів в місцевому бюджеті і недофінансування програм благоустрою Бердичева це було, на нашу думку, оптимальне рішення” – заявив чиновник. – “Тим більше, у нас є ще один пам’ятник Леніну – на Центральній площі, де кожен бажаючий може вклонитися цій історичній постаті”.
З метою вирішення проблеми естетичного вигляду міста на позачерговій сесії міськвиконкому Бердичева було прийнято рішення виділити з резервного фонду кошти на виготовлення голови відомого британського музиканта – Джона Ленона і зміну напису на табличці. Замовлення за дуже скромну ціну виконав один з місцевих прихильників “ліверпульскої четвірки” – бердичівський скульптор Микола Опанасович Гапочка. “Я взяв гроші лише за матеріал. Якби не скрутні часи, я б взагалі зробив би все власним коштом. Бо “бітли” – це легенда. Тому я хочу вже в цьому році за свій рахунок приробити Джонові гітару” – запевнив митець. З ним погоджуються і міські урядовці: “Давайте не забувати, що Джон Ленон – не лише видатний музикант, але він був і активним борцем за мир в усьому світі. Тому на найближчій сесії ми винесемо на розгляд питання про перейменування вулиці Леніна на вулицю Ленона”.
© zuzzermann [28.08.2013] | Просмотров: 2500
Метки: #Симоненко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.3/18

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook