пароль
помнить
uk [ru]

Моніторінг тенденцій і дедуктивний метод


Моніторінг тенденцій і дедуктивний метод
Нам не вистачає дедукції .. Індукція заполонила все.
 
"О, дождь йде!" - сповіщають коментарі. "Я давно вже помітив, що йде дощ! - нагадує про себе той, хто звик до самоповаги. "Та я ще вчора казав - йде дощ, а ви не вірили" - додає той, хто завжди попереджає і потім виявляється правим. Але йому не вірять.
 
Так колеги-індукціоністи дискутують про будь-що. Ці колегі є здебільшого надійні люди, які не полюбляють теревеніти про непевні речі, адже непевні речі є хитким грунтом, від коливань якого колег-індукціоністів іноді нудить.
 
Лише одиниці бавяться дедукцією. Аристократи духу (бля)! Адвентисти сьомого неба. Ієрархісти!
 
Так, так! Дедукція потребує існуючої вже ієрархії розуму чи то логіки. Щоправда, ієрархія потрібна і індукціоністам, але вони зосереджуються головним чином на нижньому рівні ієрархії, там, де розташовані тверді і недвозначні факти нашого буття. Там, скажімо, йде дощ. Просто йде, і все. Писанка щось там сказала, чи Кіркоров на комусь розвівся, когось народив. А Юля Тимошенко вже другий рік перебуває в ув'язненні і вже не пересувається самостійно. Це просто факти, але вони на протязі доби течуть один за одним нескінченною річкою і затікають в пересічну свідомість .. І витікають з неї ..
 
А от дедукціоністи весь час посилаються на верхній щабель ієрархії. Навіть більше того - на самий верхній. Так, віруючі посилаються на Господа Бога (точніше - на святу троїцю). Наприклад, коли повчають нерозумних чинити так, а не інакше. "А чому саме так?" - питають нерозумні. "А тому що так Бог велів!" - пояснюють обізнані, штикаючи тонким і довгим пальцем в бік сьомого неба.
 
Інша логіка у індукціоністів. Скажімо, мати повчає доньку: "Не хапай гарячого, бо обпечешся і буде боляче!" "А чому буде боляче?" - шукає пояснень донька. "Тому що так буває завжди - хапнеш горячого і стає боляче".
 
Або ось приклад з юриспурденції. Скажімо, Вас, шановний читачеве, спіймали на вулиці на підпитку і потягли до відділку. Там ви дізналися, що вкрали колесо з машини мешканця Ж., продали його (колесо) і тепер на прєступном вєсєлє йдете до дому .. Добре, що доблєсна мєнтліція нє дрємлє. .. Через дві години Ви зізнаєтесь у злодійстві і на другий день вже сидите в залі суду, де Вам дають 5 років тюрягі. "Чому 5?" - не стримуєте Ви притаманної Вам допитливості? "Тому що так вєліт закон!" - пояснює ввічливий і доброзичливий прокуратор і тиче товстого і коротенького пальця в бік сьомого поверху, де сидить повєлітєль законів. Це так діє наша дедуктивна система юзтиції.
 
Англійці вже давно вивчають нашу систему, але традиційна консервативність заважає їм перейняти наш дедуктивний досвід. Тому вони досі послуговуються індуктивним правом. "Why 5 let?" - питається засуджений Vasiliy Styelьkin в розпачі .. "Well .. because precedent .. Тіпа с John Ivanov на той нідєлє була та ж сама хєрня". От такий от індукційний атавізм у тих смішних англійців .. Не дивно, що там у них повно гей-парадів.
 
От тепер, коли ми з'ясували, що індуктивна логіка посилається на голі факти, а детуктивна - навпаки - на найбільш абстрактні імперативи, ми можемо приступити до тенденцій. Прихиляючись, звичайно, до дедукції.
 
Отже, спочатку ми називаємо найбільш абстрактну (з сьмого поверху) тенденцію. Вона підпорядковує собі всі інші тенденції. Тому, коли хтось запитає: а чому якась-то тенденція діє і не здається, ми відповімо так: "А тому що того потребує тенценція з сьомого поверху". І питання розвіюються, тому що дедукція.
 
Як мені вдалося здогадатися, провідною тенденцією є перехід суспільства від протяжної ери дикунства до нової ери цивілізації. Саме цю тенденцію я розташовую на сьомому поверсі. Будь-яку іншу тенденцію я пояснюю тикаючи пальцем в бік цієї.
 
"Ця опозиція не може здолати цю владу" - такою є одна з тенденцій, що ми її спостерігаємо. Чому? Тому що ця влада є апофеозом дикунства. А здолати дикунство силою неможливо, тому що дикуни напрочуд корпоративні. А як же ж супертенденція просування до цивілізації? А вона каже: спокійно, все йде в потрібному напрямку. Спочатку дикуни нищать цивілізаційних супротивників, потім залишаються сам-на-сам і починають розкладатись. Їм заглиблюватись у дикунство собі дорожче, а в цивілізацію дикунам йти антиприродньо. Безвихідь веде до розкладу.
 
Терпіння, пані і панове!  Будуть і у нас гей-паради! Із нашим, українським кольоритом!
 
siski
© Карт [05.08.2013] | Просмотров: 2028

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.2/36

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить