пароль
помнить
uk [ru]

Слем – 41. Підсумки


Слем – 41. Підсумки
А все так добре починалося: 10 балів, компліменти, оплески… Аксакали Сльому десь збоку нервово палять – хто цигарку, а хто свої творчі недоробки… Гучні оплески, завіса.
 
На жаль, Великий Лицедій виявився Дешевим Клоуном. І, здається, саме в цьому знаходить собі натхнення, самооцінку та радість "бути поміченим". Тож, як кажуть в таких випадках, давайте надалі не будемо годувати Троля своєю увагою… Крапка.
 
Але кожна історія завжди має свій хороший бік. Коли б не оці перманентні «кризи», звідки б ми дізналися так багато одне про одного чи навіть – про самих себе? Про вміння долати свої страхи і комплекси… Про спроможність потлумити свої амбіції на користь спільній справі… Про здатність грати в команді… Про готовність взяти відповідальність на себе… Ну а таких веселих хлопців (та й дівчат) ще треба пошукати!!!
 
Що ми маємо на цей час? Графік виходу Сльому відновили, порядок переходу повноважень між ведучими теж.  Усе це знайшло відображення у Правилах, які стали більш однозначними й водночас – гнучкими. Напевне, вони будуть вдосконалюватися й далі.
 
Проте найголовніше – здатність колективно вирішувати всі проблеми та рухати справу далі. Адже Сльом – це не тоталізатор, не ярмарок амбіцій, а можливість самовиявитися,  порадіти взаємним успіхам та спілкуванню з однодумцями. А те, що для цього хтось десь «самоправно» організував черговий тур… Як кажуть в народі, чий би бичок не стрибав, а телятко – наше.
 
Розумію відчуття декого з колег (напевне і читачів), що «Сльом-то нє настоящій», але тенденція вселяє надію. Принаймні «переформатування» ІМХО колеги Слово в Сльом-41 вже не викликало таких нарікань як аналогічна ситуація зі Сльомом-39 (ІМХО колеги олекса.БЦ).  Гадаю, точкою відліку тут має бути ситуація, коли хоча б один бажаючий погодився віршувати в запропонованому форматі… Тоді решта  –  глядачі, які мають право лише «голосувати», хоч своїми оцінками, хоч коментарями, хоч «ногами».
 
Це стосується і Сльому-41, підсумки якого я маю честь підбити (з подачі колеги Слово за мовчазної згоди публіки). При формальній відповідності його основним вимогам Правил (час виходу, підбиття підсумків, наявність учасників тощо), не можна ставити під сумнів і легітимність теми («Негідний вчинок або Ганьба Павлотексу»), яка виявилася актуальною за фактом. До честі учасників та гостей, кричуща гострота цієї теми не збила їх на манівці з’ясування стосунків, ненормативної лексики та персональних образ.
 
Отже, тон (чи «затравку») задав, як і належить, ведучий – колега Слово:
 
Він ФЕДІРАСТ!
Ще пошукать такого!
Та честі геть не має в нього.
Дотриматись порядку він не зміг.
І цим вчинив перед громадой гріх.
Тож краще отаких от в резирвації тримать
чим з ними в різні федерації вступать.
 
І хоча вірш позаконкурсний, його політична значущість виходить поза межі Сльому. Варто відзначити традиційне для українців засудження автором антигромадської поведінки ліричного героя, а також його творче засвоєння історичного досвіду великих колоніальних держав, які замість властивих варварським народам розстрілам та іншим фізичним екзекуціям віддають перевагу гуманному поміщенню в резервації. До того ж новаторська стилістика вірша дозволяє автору запатентувати нову поетичну форму під робочою назвою «Піраміда».
 
Основна ж боротьба за сльомівську «корону» розгорнулася між колегами PiligrimK та инженегр. Перший з них, глибоко перейнявшись темою конкурсу та особою її винуватця, ледве не створив тепер вже ненависну для сльомівців «хайку». І лише Бог ( чи Wog?) утримав його від остаточного освоєння цього ворожого жанру, збивши руку на останньому рядку…
 
Проте це не збило з пантелику творчу натуру колеги PiligrimK, який звик досягати якогось результату навіть в поезії. У своєму наступному творчому доробку він викрив некомпетентність ліричного героя в питаннях поетики  й тонко натякнув, що його розумування на цю тему – вияв нереалізованих сексуальних бажань.
 
Не розуміє Павлотекс,
Що вірш - не просто в риму текст!
Як Федоренку сниться секс,
Так федерасту в віршах сенс...
 
Цей вірш колеги PiligrimK варто відзначити ще й тому, що його написання – вияв свідомого бажання підтримати наші зусилля з відновлення нормального графіку виходу Сльому й дружній акт щодо колеги инженегр, чий вірш міг виявитися єдиним учасником цього туру і як наслідок – лише формальним переможцем. З огляду на це Ведучий вважає доцільним заохотити - віддати «бонусний» бал - саме колезі PiligrimK. Це в сумі дає йому 7 балів і  автоматично робить переможцем Сльому-41.
 
Якщо це втішить колегу инженегр, свій «читацький» голос я віддав саме його віршеві (хоча на остаточний результат це вже не вплинуло). Як кажуть, инженегр мені друг, але справедливість дорожча… Однак як володар 7 балів та другого місця у Сльомі він має повне моральне право на нашу подяку за підтримку Сльому, а вірш - бути тут оприлюдненим:
 
В Сльомном балагане как то появился
С ах...нным хайку Паша (Pavlotex)
Но во вторник сЦука видимо нажрался
На корню зарезав конкурса процесс
      Наш Пашка был на всё горазд
      Он протывсих и федераст...
 
Чи варто нагадувати, що жереб Ведучого Сльому-42 випав колезі PiligrimK?
© Wog [26.04.2013] | Просмотров: 1811

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.6/17

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook