пароль
помнить
uk [ru]

Сльом 39? Підсумки


Сльом 39? Підсумки
Якщо Ви завважили оці звичні, очікувані і майже рідні слова «сльом» та «підсумки» - значить сьогодні п’ятниця і графік проведення на ДД  улюбленого конкурсу віршованої сатири поволі відновлюється (як і було обіцяно).
 
Немає підстав вишукувати злі наміри в колеги nonemployee, який, прийнявши естафету Сльому-39, так і не відкрив чергового туру поетичного змагання (що, власне, не біда) й другий тиждень не дає про себе знати (хочеться вірити, що не через біду). Принаймні, дозвольте від Вашого імені  побажати йому та всім близьким йому людям міцного здоров’я, усіляких гараздів і передати щирі запевнення, що ми будемо раді бачити його тут в будь-який час і в будь-якій якості.
 
Морально-правовий казус, з яким ми маємо справу (відсутність «законного» ведучого та зрив графіку проведення чергового туру змагань) , може мати різне розв’язання, однак прийнятним для всіх результатом буде лише продовження конкурсу. Навіть якщо Ведучому доведеться щотижня починати все спочатку (прецеденти були). А поки відпрацюємо Правила – почнемо з прецедентів, які допоможуть реанімувати Сльом.
 
Обговорення цього ІМХО показало, що прихильники Сльому є не лише серед його авторів.  Тож спасибі колегам  ЗЕЛЕНЯР, Тузик Киевлянски, HOCUL, prokop14, Петрович, які шляхетно вирішили підтримати Сльом у цій неоднозначній ситуації. Шкода лише, що деякі завсідники Сльому (не будемо називати їх поіменно) без докорів сумління змінили  амплуа полум’яних віршописців на пересічних читачів та в’їдливих коментаторів. Оскільки «вихід із фракції» Правилами не передбачено, обмежимося оголошенням їм усної догани…
 
Мушу зазначити, що наразі не сталося нічого такого, чого не траплялося раніше – окрім відсутності Pavlotexа. Приємно навіть, що окремі колеги  відразу ж взялися змагатися за вакантне місце Талісману Сльому. Принаймні, такі підозри викликають неоднозначні висловлювання колег Петрович («Поети виявилися нездатними до самоорганізації», «Трубачі революції поховалися, як таргани») і  Дюма («Сльомовержці втомились… Закупоросились»). Як кажуть – нє дождьотєсь!!!
 
Якщо припустити, що вакансія Талісману таки з’явилася – кандидатуру Дюма я зняв би вольовим порядком: критикувати Сльом він може на загальних підставах – як постійний учасник (і навіть призер!) віршованих змагань. А ось  Петрович, яка  лише підглядала за нашими змаганнями з-за аватарки, облизуючись як та кішка, зробила серйозну заявку на Талісман, адже:
- завжди виявляла небайдужість до поезії;
- не написала жодної строфи у Сльомі;
- має очевидну схильність до критиканства дидактики.
 
На це я вам скажу, що Pavlotexа з його іміджем «пилип з конопель» не замінить ніхто.  Його можна лише доповнити – в якості противаги Чортополоху. Врешті, скрізь мають бути свої ангели і демони… Тож Петрович, яка взяла на себе роль рідного з дитинства батьківського (материнського) дубця, має добрі шанси…
 
Таким чином, «перезавантаження» Сльому в частині підбиття  підсумків і «плачем за талісманом» будемо вважати успішним… Проте смію припустити, що черговий тур конкурсу відбувся і в частині дотримання інших вимог.
 
Справді, де написано, що за таких обставин олекса.БЦ не мав права взяти на себе роль Ведучого? ІМХО з відповідною назвою він розмістив у визначений час (середа-четвер). Тема у нього, як Ви завважили, теж була актуальною (Where is  nonemployee? Forward, Mr. Wog!). На гілці було не менше одного вірша. Врешті, людина працювала, отримала хорошу підтримку читачів й заслужила бути відзначеною у Підсумках. Тим більше - за справді хороший вірш, з пророчим заголовком «Сльом триста дев’яносто якийсь там»:
 
Прет поэт стеною,
Прет со всех сторон...
Are you nonemployee?
Non, my brother, non.
 
Энергично давит
Рвотный свой рефлекс
И шагает с нами
Даже Павлотекс.
 
Был бы я employee,
Я бы не зевал -
Хоть одной ногою
Сльом бы открывал.
 
Where is  nonemployee?
Хоть a little bit?..
Прет поэт стеною,
Очень он сердит.
 
Мы ж помрем от скуки...
Если non не смог,
Вам и parker в руки,
Forward, Mr. Wog!
 
© олекса.БЦ
 
Оскільки Правила забороняють Ведучому виставляти на конкурс власні вірші – дозвольте просто оголосити колезі олекса.БЦ нашу щиру подяку.
 
А переможцем «Сльому-39» (і кандидатом на роль Ведучого Сльому-40) стає єдиний учасник цього туру конкурсу (і призер попереднього) із чистописьменницьким ніком Дюма й чистоканкрєтним віршем про ніштяк, порожняк і косяк:
 
Прочтя имхо, узнает всяк,
Что Нон-ништяк и Вог-ништяк,
Но вот случился полосняк,
И Сльом - в скучняк,
 
Но ты не парься, мой земляк,
"Бомонд" не гонит порожняк,
В маю закончится дубняк,
Попрет косяк...
 
П.С. Касації на рішення Ведучого  приймаються на цій гілці упродовж 48 годин. Пріоритетне право голосу має колега олекса.БЦ як спів-Ведучий Сльому-39.
© Wog [12.04.2013] | Просмотров: 1599

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.1/12

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook