для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Чому все робиться через ...


Чому все робиться через ...
За 3 роки команда «професіоналів» не перестає мене дивувати.  Останні плани в даному випадку Мінінфраструктури мене взагалі вбивають.  Якщо хтось не читав: В Україні ціни на бензин можуть вирости на 6-7 гривень.
Мінінфраструктури знову лобіює підвищення акцизів на бензин і дизпаливо - пропозицію про поетапне зростання ставок уже подано до Кабінету міністрів.
Як повідомляється, акцизний збір слід підвищити для того, щоб збільшити надходження коштів до дорожнього фонду для будівництва і ремонту автомобільних доріг, основна дохідна частина якого формується саме за рахунок акцизного збору і ввізного мита з імпортованих на територію України транспортних засобів, шин і нафтопродуктів.
http://www.epravda.com.ua/news/2013/04/8/369672/
Прочитавши статтю був в якомусь незрозумілому стані. Потім впродовж  дня ця інформація не полишала моєї голови.  Я роздумував над цією пропозицією Мінінфраструктури і я, ще більше переконався, що все в нас в країні робиться через задній прохід. Декларуються благородні цілі – ремонт і будівництво доріг. А на ділі... Хоча для "людей" вони благородні.
Маю кілька варіантів розвитку подій якщо будуть підвищенні акцизи:
1. Доріг побудовано не буде взагалі – знову буде мало коштів.
2. Кілька доріг можуть бути побудовані до мисливського будинку гаранта чи щось на подобі(до Межигір’я дорога вже є).
3. Побудують дороги і віддадуть( приватизують чи як там зараз це називається) Ахметову, Фірташу чи комусь з близьких по пільгових цінах. А ті в свою чергу зроблять дороги платними.
Але це вже наслідки. Якщо дійсно буде все введено і гроші дійдуть.
Я вирішив глибше копнути в своїй пам’яті і ось яка картина в мене сформувалась.
а) Грудень 2012 року на горизонті появляється нікому невідомий Сергій Курченко(27 років),  який купує  ФК Металіст за 300 млн $. Я не можу назвати жодної людини в Україні(крім Курченко) як в 27 років може витратити 300 млн на футбольний клуб і мати такий бізнес в нашій країні(з самим сприятливим кліматом для ведення бізнесу) без допомоги «сім’ї», а швидше всього він всього лиш управляючий .
http://file.liga.net/person/45591-kurchenko-sergey.html
б) 4 березня повідомлялося, що група "ВЕТЕК" і ВАТ "НК "Лукойл" підписали угоду про купівлю-продаж ПАТ "Лукойл - Одеський НПЗ". В результаті операції "ВЕТЕК" придбає 99,6% акцій Одеського нафтопереробного заводу. Очікується, що угода буде закрита до 1 червня 2013 р., після виконання сторонами низки попередніх умов. Группа "ВЕТЭК" (Восточно-европейская топливно-энергетическая компания, входит в состав компании "Газ Украина 2009") объединяет энергетические активы предпринимателя Сергея Курченко. Вартісь оцінюють в 200 млн. американських купонів. За пів року 500 млн!!!
в) І ось 8 квітня появляється ось таке повідомлення: В Україні ціни на бензин можуть вирости на 6-7 гривень.
Все логічно?!  Я думаю більше чим. На носі вибори – потрібні гроші. Європа кредитів не дає, Коломойському попробували яйця прищемити – напевно не вийшло, а грошенята потрібні. Якщо не пройде гарант на 2 строк, то його може чекати доля Луценка. А тут така можливість…  
Тому, якщо хтось зрадів, що будуть нові дороги не  надійтесь їх не буде, а якщо і будуть, то платні.  
Ще про наслідки. Це дуже ризикований шлях. Те що гроші підуть це для «сім`ї» плюс, а те що ціни підскочать( а вони підскочать) – це мінус.
І ще один закон-податок  хочу прокоментувати( щоб не писати окремо).
З 1 січня 2013 року набрала чинності стаття 265 Податкового кодексу України, яка регламентує порядок обчислення і сплати податку на нерухомість.  
На перший погляд(коли тільки говорили про впровадження)  благородна ідея, хороший податок, всі в екстазі аплодують. Але після того як ввели податок і він вступив в дію, появляються нові подробиці-трактування. З початку  податок подавали ось так: Не підлягають оподаткуванню: квартири, площа яких не перевищує 120 кв.м. і житлові будинки площею до 250 кв.м(ніхто не говорив про кількість квартир).  Але після нового року почали трактувати «трішки» по іншому. Якщо у вас не одна, а 2 і більше квартир, то за 1 ви не платите(якщо менше 120), а за інші змушені платити. Навіть якщо у вас 2 чи 3 квартири мають менше ніж 120 кв.м. Це мене обурило, з початку про це не було ні слова. Правила гри поміняли. Грати з шулерами дуже небезпечно. Для довідки – в мене нема і 1 квартири.  Але більше всього мені не подобається навіть не це. Мені незрозуміла логіка. А вона  приблизно така: якщо ти багатий (маєш квартиру більше 120 кв.м)  то ми зробимо тебе бідним. Якщо ти не мав такої великої квартири але ти зібрався з силами і позичив грошенят і купив квартиру більше 120 квадратів(ти вже мажор), то тут тобі на - податок. Нема чого тобі бути таким багатим – плати. Логіка в тому, що влада думає не над тим як зробити людей заможнішими, а над тим як їх зробити біднішими(податок на нерухомість).
На основі цього я зрозумів, що коли появляється якийсь новий закон, акциз, нова ідея чи проект – шукай де собака закопана( де тебе хочуть наї…ти).
© orlenok [08.04.2013] | Просмотров: 3230

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.1/26

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook