пароль
помнить
uk [ru]

Слем – 38


Слем – 38
Упродовж тижня цілком вистачало новин «з підтекстом», про які хотілося б висловитися не лише мовою сатири, а й «відкритим текстом». Чого вартий лише сніговий колапс!
 
Хтось запам’ятає надовго ці апокаліптичні краєвиди запустілих вулиць міст (для сіл – це вже давно не дивина), безнадійне стояння на зупинках громадського транспорту (для міст – це й так не дивина), вимушені багатогодинні «прогулянки» засніженими вулицями… Примари автомобілів під кучугурами… Прокладання «шляхів» між снігових териконів… Перелопачені тони снігу… Споглядання пустих хлібних вітрин… Вавілонські юрмища на вокзалах і в аеропортах… Змарновані дитячі канікули та вимушені відпустки… І тривога – за близьких, що в дорозі, за завтрашній день, який може виявитися голодним і холодним, за цю довбану країну, що ніяк не виборсається із середньовіччя…
 
Мабуть, Ви подумали, що темою Слему будуть випробування, пов’язані зі сніговою стихією? А ось і не вгадали…
 
Ось, для прикладу, повідомлялося (шукати зараз посилання ліньки), що на західному кордоні України скупчилися більше сотні фур, завантажених новенькими іномарками. Як пояснили експерти, таким чином імпортери намагаються встигнути завезти до України «дешеві» автомобілі – до вступу в дію нових правил про збільшення мита на ввезені іномарки. Цікаво, скільки з них застрягли в снігових заторах дорогою до Києва?
 
А чим гірше повідомлення про мешканця Волині, котрий начебто «шантажем вимагав 100 тисяч доларів у народного депутата, щоб розбагатіти та побудувати будинок». Не знав, мабуть, сірома, що нині депутати живуть навіть не на одну зарплату – саме зарплату їм відмовилися платити, принаймні тим, хто блокував Верховну Раду.
 
Інша справа – чиновники (чи підприємці?) «Нафтогазу». Мають, мають хлопці гроші навіть за умов фінансової скрути, зумовленої  кабальними цінами на російський газ, отриманими від папередніков. Відриваючи від модернізації «труби», від євроремонтів, від зарплат, ці апостоли гігієни тратять останні копійки (майже чверть мільйона гривень) на серветки і туалетний папір.  
 
Лише Уряд дбає про закрома Родіни (чи Родини?) – з 1 травня нам доведеться більше платити і за цигарки, і за алкоголь. Тож кожна затяжка курця, кожна чарка п’яниці – це додаткова копійка для лікаря, пенсіонери чи сирітки. І після цього у Вас вистачить совісті кинути курити? І після цього Ви продовжите вважати п’янство шкідливою звичкою?
 
Нехай трублять про шкоду нікотину,
Що підрива моє здоров’я спирт, -
Заради цього я труїтись не покину,
Підтримаю із Уряду сиріт.
 
Є добра новина і для автомобілістів. Я можу лише уявити собі радість водіїв та екологів з приводу того, що Уряд планує  ввести збір за утилізацію шин.  Ось що гарантує Вашим шинам «вічне життя»! Хоча, швидше всього, буде лише «збір», а «утилізація» залишиться справою лісонасаджень та смітників. А Ви думали, що нарешті «цей хлам» можна буде прибрати з гаража й здати як вторсировину?
 
Цього тижня з «фронтів покращення» надходили й тривожні повідомлення.  Виявляється, сам Тігіпко активно переводить свій бізнес на Кіпр. Мабуть, офіційні 40 відсотків податку з вкладів – все-таки вигідніше, ніж бізнес по-українськи.
 
Схоже, подібні настрої не чужі й Міколі Яновичу, хоча він і не подає вигляду. Виявляється, його любов до лопат і капусти має чисто побутовий підтекст – він, як справжній українець, має город, де разом з дружиною вирощує овочі, всіляку зелень, навіть траву. Щодо овочів зрозуміло – матиме колись чоловік свіжу копійку до пенсії, постачаючи городину в Межигір’я. А трава? Не одній же Інні Германовні спостерігати божих корівок з великим вим’ям на безкраїх зелених луках…
 
А тепер власне щодо теми… Як бачимо, в умовах мінливого світу пристосовуватися і виживати доводиться всім. І в кожного свої способи і можливості для цього. Не кажучи вже про досвід, яким (сподіваюся) Ви поділитеся. Отже, тема Слему-38: «Рецепти виживання в умовах прогресуючого «покращення».

Основні умови (правила) конкурсу не змінилися:
1. Предмет змагання - написання сатиричного вірша на актуальну тему.
2. Тема обирається серед найбільш актуальних (бажано - неоднозначних) подій тижня ведучим, який щосереди оприлюднює ІМХО з цими правилами і темою конкурсу.
3. Після оприлюднення теми учасники мають можливість працювати два дні: середа-четвер. Підсумки підбиваються ведучим у п'ятницю зранку у вигляді окремого ІМХО.
4. Обсяг конкурсного вірша - не більше тисячі ста двадцяти п'яти строф.
5. Кількість конкурсних віршів не обмежується, але бажано не менше одного.
6. Переможець виводиться ведучим з кількості кліків «згоден» під конкретним постом (опція «не згоден» до уваги не береться). За однакової кількості голосів перемагає вірш, який викладався пізніше.
7. Переможець отримує титул кращого Слемака і почесний обов’язок проводити наступний конкурс відповідно до цих Правил.
8. Ведучий не має права викладати конкурсні вірші (але  їдкі коменти — може).  

 
Традиційний «бонус» від Ведучого:

- додатковий 1 бал отримає кожний вірш, який містить корисні (придатні для використання в повсякденному житті) поради.

 

Отже: Зранку — на ДУРДОМІ, ввечері — в кожному домі!
 
Творчих успіхів!
 

© Wog [27.03.2013] | Просмотров: 3048

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.1/17

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook