для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Проблеми мовознавства


Проблеми мовознавства
Навіщо "Свободи" ратує за чистоту мови у Верховній Раді?
Кожного разу, як мені "експерти" роз'яснюють що все це - зрежисована гра могутньої влади із продажною апазіцієй, я згадую безсмертна фраза з пісні Віки Врадій: "А мені все одно, ковбаса чи калбаса - аби вона була!"
Ще років двадцять тому я остаточно збагнув: без української мови не буде ані ковбаси, ані калбаси. Бо дешева і якісна ковбаса є там, де існує конкурентна економіка. Неправий, не дешева - доступна багатьом за ціною, якісна ковбаса. Тобто там, де громадяни можуть заробити достатньо грошей, аби бідкаючись і жаліючись на дорожнечу, сплатити за газ по 400 євро - як у Німеччині, наприклад.
Чи може існувати конкурентна економіка у країні, де урядовці та законодавці не розуміють мови, якою написані закони?
Чи здатен Чєчєтов, Єфрємов, Колєсніков, Азаров, не кажучи вже про Янук-овоча, осягнути зміст американської, швейцарської, польскої або чеської конституцій без перекладу Грищенка або Кожари?
Так само незбагненним лишається для них і текст Конституції України - що старої, що нової, що старої нової. Так само незрозумілими є для них і похідні від Конституції закони України, написані іноземною для них мовою.
І які закони можуть писати і приймати ці люди?
Їм не допомагає прописана у прогограмах КПСС спорідненість слов'янських мов.
І православ'я мозку (сумніваюсь у наявності у ригів мізків у голові) що гармонічно замінило Устав КПСС, не допомагає. Для кадрового комуняки Єфрємова місто Васильків навряд чи пов'язано зі Святим Рівноапостольним князем Володимиром (до речі, Вальдемаром середньовічних саг кількох країн-членів НАТО та ЄС), якого він збирається влітку цього року славити майже як Кіріла з Breguet.
І, дійсно, Васильків - це якось неофашистські. Інша справа - Артьомовск, Кіровск, Молодогвардєйск, Пєрвомайск, Стаханов, Комісарівка.
А як нема під Київом Хацапетівки чи хоча б Яснопромінского - то хай будуть Васильки.
© chemist [20.03.2013] | Просмотров: 3660
Метки: #Єфремов 

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.8/45

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook