для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Про що не сказав президент?


Про що не сказав президент?
Я не маю питань до абсолютної більшості громадян, які у прямому ефірі спілкувалися з президентом Віктором Януковичем. І так чудово зрозуміло, як готувалося спілкування президента з народом у прямому ефірі, і для чого це зроблено. «Покращення життя вже сьогодні» знову вкотре відкладається на невизначений термін. Нещодавні обіцянки регіоналів про 500 000 нових робочих місць так і залишилися передвиборчим пшиком. Незважаючи на їхню ж передвиборчу агітацію, лікар і вчитель лишилися престижними професіями лише в обіцянках Партії Регіонів. Але саме головне – не все гаразд у середовищі самих регіоналів.
 
Той факт, що опозиція змогла три тижні блокувати трибуну ВР, а регіони так і не зважилися на її силове розблокування, можна розглядати як що один доказ факту, про який і так не говорить тільки ледащій – стосунки між «сім’єю» та групами олігархів у ПР погіршилися так, що далі нема вже куди. Партія влади зазнає одну поразку за другою. Перше ж голосування в залі ВР показало, в разі голосування «кожен за себе» навіть разом з комуністами регіонами більшості в залі не мають. І зібрати її не зможуть. Олігархи з депутатськими корочками чхати хотіли на всі благання політради ПР про партійну дисципліну – не за тим вони давали регіоналам гроші, аби тепер паритися у сесійному залі та здобувати в пику від свободівців.
 
На цьому тлі Партія Регіонів втрачає головну свою рису вельми привабливу в очах виборця Південного Сходу – імідж крутих пацанів, яким море по коліно і гори по плече. «Так регіонали – ще та мерзота. Але ж вони сильній й конкретні! А на що здатні ті хнюпики з опозиції?» - неодноразово доводилося мені чути від знайомих у своєму рідному місті. До речі, це у 2006 та 2009 роках на Сході помаранчевих зневажали і відверто глузували з них. Перші місяці три по інавгурації Ющенка їх не зневажали – їх боялися так, що вже готові були полюбити. Чого не сталося, зі зрозумілих причин.
 
Так склалося історично – Східна Україна любить характер і силу. Місцеві еліти ніколи не рахуватимуться з керманичем, нездатним змусити їх виконати будь-яке, хай навіть найбільш абсурдне рішення – таких «керівничків» вони й самі в баранячий ріг згинатимуть залюбки. Тож можете уявити їхні враження, якщо раптом у сесійній залі регіонали замість приходити-помічати-перемагати, почнуть з опозицією домовлятися, а ще гірше – про щось її просити і благати?
 
Невдоволення росте не від еліт – від простих громадян. Саме для них було проведене це пряме включення. Оригінальністю прес-служба президента України не блиснула, такі самі шоу у прямому ефірі регулярно бачить на своїх телеекранах російський глядач. Логіка цих шоу зрозуміла – президент дає побачити, що він і справді «чує кожного» і що турботи простих пересічних людей йому дорожчі аніж партійні розборки та політичні комбінації. Особливо вдало шоу мало виглядати на тлі блокування трибуни Верховної Ради. Мовляв, бачите громадяни? Опозиція не дає працювати, а президент тим часом…
 
Проте кілька тем президент України таки оминув увагою. А даремно.
 
18 лютого під час сутички в будівлі київського Гостинного двору, працівниками спец підрозділу МВС «Беркут» були побити кілька народних депутатів і вперше за роки незалежності України народний депутат України був затриманий міліцією. Питання від громадян – відколи працівникам міліції дано право зневажати правом недоторканості народного депутата України? Чому керівники Подільського райвідділу МВС, які перебували на місці події не зупинили свавілля своїх підлеглих? Чи розуміє Партія Регіонів, що створила небезпечний прецедент, який залюбки може бути використаний проти неї самої ж, коли вона буде в опозиції і коли її депутатів запакує міліція? І саме цікаве, якщо міліція настільки зневажає правами недоторканої особи, до якої міри вона готова зневажати правами пересічних громадян?
 
Нарешті, систему характеризує не помилка, а реакція на помилку. Тож питання до влади. Де покарання винних? Де відсторонення від посади винуватців? Де арешти і слідчі дії?
 
Наступне питання. Щойно «Київавтодор» видав інформацію що ремонт Київських шляхів після нинішньої зими потребує 20 млрд грн.. Дещо раніше Держфінінспекція заявила, що під час ремонту доріг з літа 2012 р. по літо 2012 р. були незаконно використані бюджетні статки на суму 225 млн 400 тис грн. Простіша кажучи 225,5 млн грн. було вкрадено. Питання громадян до влади – а де гарантія що 20 млрд народних грошей не вкрадуть так само? І якщо факт крадіжки встановлений – де суди та посадки? Якщо ж інформація Держфінінспекції брехлива – де спростування?
 
Нарешті пристебніться аби не впасти. Керівництво проекту «Своєчасна допомога», що входить до складу Держагенції з інвестицій та управління національними проектами (керує яким скандально відомий Владислав Каськів), повідомило про новий грандіозний проект. Машини швидкої допомоги пропонується обладнати планшетами на базі операційної системи Android, з виходом в інтернет і функцією Wi-Fi, для того аби лікарі швидкої могли приймати виклики через мережі Twitter і Facebook.
 
У вас ще зуби від злості і приниження не стискаються? Тоді пояснюю. У райцентрах нашої немаленької батьківщини швидкі нині виїздять до пацієнтів тільки в разі, якщо особа, яка викликає, згоджується швидку заправити пальним. Можете навіть вмирати, але якщо ви не дасте швидкій грошей на пальне – вона не приїде, просто тому що телепортуватися старенькі мікроавтобуси швидкої наразі ще не здатні. Не краща ситуація в обласних центрах. Одна швидка мусить обслуговувати по 20 викликів водночас, та й те за умови, якщо всі машини «у строю». Якість цих машин взагалі за межею добра й зла, машину якою везли до реанімації її мати, моя однокласниця назвала «керосиновим відром». На цьому тлі у Запоріжжі, наприклад, вже розвинувся дивовижний бізнес. За вашим бажанням ваших рідних може доставити у лікарню машина забезпечена пальним, першокласним обладнанням і фаховими лікарями… але за окрему ціну. До підприємців питань нема – пропозицію забезпечує попит. Але до чого тут держава?
 
У державних органів по всій країні машини швидкої стоять без пального, а державні чиновники займаються не забезпеченням їх пальним – забезпеченням планшетами, які потрібні лікарям у цих умовах як голодному чемність. Тож питання від громадян – а вам не здається що ці чиновники просто не відповідають займаним посадам і займаються тупо розпилюванням бюджетних коштів?
 
Я не маю ілюзій – відповідей на ці питання я не почую. Зараз – не почую. Але все міняється. Якщо наш президент вдається вже до подібних шоу – значить невдовзі йому доведеться відповісти і на ці, і на багато інших неприємних питань. Прямо у прямому ефірі.
 
Дмитро Калинчук
© Дракон [23.02.2013] | Просмотров: 8718

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.2/71

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook