пароль
помнить
uk [ru]

ЯК СТАТИ ДИКТАТОРОМ


ЯК СТАТИ ДИКТАТОРОМ
                                                                                                                Біле сонце сідає спати за гору,
                                                                                                                Жовта ріка несе свої води в небо.
                                                                                                                Щоб розуміти недосяжне для зору,
                                                                                                                Вгору як можна вище піднятися треба.
                                                                                                                  ( "Піднімаюся на вежу Гуаньхелоу"
                                                                                                                      Ван Чжихуань 688- 742 р.)
 
Диктаторами не народжуються. Диктаторами стають. Ну ж бо, майбутні диктатори і диктаторші, сідаймо разом до комп"ютера і шукаймо шляхи встановлення диктатури в окремо взятій країні. Провівши декілька годин (діб з перервами на сон і обід) у мережі, назбиравши декілька Гігабайтів цінних порад і інструкцій, приступаймо до діла.
 
Отож для встановлення диктатури обираємо собі країну, у якій значна частина населення займається сільським господарством і сповідує ідилічне споглядання світу. Бажане переважання рівнинних ландшафтів, бо гірська місцевість (Кавказ) чи джунглі (В"єтнам) диктаторам протипоказані. Заручимося підтримкою Великого Сусіда ("Big Neighbor") надалі BN,  в якості вдячності запропонувавши йому майбутнє монопольне положення в якійсь стратегічній галузі. Щоб не налякати нікого нав"язливими асоціаціями, не будемо запрошувати відомих "United Fruit" чи "Steel International", а здивуємо своєю гостинністю маловідому "United Sunflower" (надалі  US) - запросимо її на наші орні грунти інвестувати, створювати робочі місця та багатіти. Ми ж починаймо розвиток демократії, плюралізму, профспілок і національних цінностей. Як бачите, для цього знадобляться лише чотири однодумці - по одному на кожен напрямок розвитку.
Не треба бути Карлом Марксом, щоб передбачити, що буде далі. Згідно з нашим планом, US прикуповує собі все нові й нові гектари, спершу для розширення прибуткового виробництва, а далі - для вилучення земель з виробництва для недопущення у свій бізнес конкурентів. (стрункість схеми не порушить інтерес US до нафтопереробного виробництві чи виплавки алюмінію). В підсумку матимемо вирощеного власними руками монополіста - впливового політичного гравця у BN, а в себе - масу невдоволених людей, яких залишить без роботи US.
У відповідності з національними цінностями, принципами свободи і плюралізму, за підтримки профспілок чекаємо демократичного обрання законного уряду. Демократичний уряд переконується, що все вже вкрадено до нього, а в казні повісилася миша, не витримавши мук сумління перед голодними мишенятами.
 
Уряд приймає рішення про націоналізацію US з виплатою компенсації у відповідності з розмірами сплачуваного нею в казну податку. Впливова US волає перед урядом BN: "Наших б"ють!" і дістає чемоданчик зелених для стимулювання захисних реакцій. Уряд закликає до себе керіництво захисної служби і дає зелених для реалізації захисних реакцій. І тут ми з Вами кажемо: "А ось і ми!" Саме зараз, а не раніше чи пізніше -  раніше реалізується варіант без зелених, пізніше - без нас.
Ми залучаємо сотню - дві бажаючих повправлятися у стрільбі та інших олімпійських видах спорту десь подалі від допитливих очей. Наш великий друг BN організовує операцію відстрілу президентів і інформаційне обгрунтування відстрілу. Універсальні теми - провал земельної реформи, економічна розруха, збагачення купки проурядових олігархів.
 
Якщо Ви дочитали до цього місця знічев"я, а не тому, що разом зі мною вирішили податися в диктатори, далі читати не раджу. Якщо маєте жалі до хворих кішечок, замучених собачок, покинутих сиріток і переслідуваних опозиціонерів, то ні наперсточництво, ні диктаторство не для Вас. Та Ви й самі знаєте, що диктаторство вимагає особливого серця і незворушних нервів. Бажаю Вам звичайного людського щастя. Бувайте здорові.
 
А ось з Вами і з Вами ми прямуємо далі - в диктатори. Наш великий друг BN на нашому боці. Він відмовляється купувати нашу продукцію, яку раніше виробляла US, бо в ній виявили червоних черв"ячків, зелененьких кузьок чи підвищену радіацію (потрібне підкреслити). Він розповсюджує слухи про девальвацію нашої національної валюти 10 до 1, тому радить терміново скуповувати продукти харчування і товари довготермінового вжитку, бо будуть вводитися карточки на продукти, а гроші  будуть вилучатися на примусові займи і т.д.
Далі сотня - дві  наших олімпійців здіймають стрільбу в небо зі всіх видів спортивної зброї, прямуючи до столиці. Назустріч уряд висилає військо для наведення порядку. Олімпійці ховаються в кущах і розгублене військо, не знайшовши ворога, зупиняється безпорадно лупати очима. Наш великий друг BN повідомляє всіма доступними засобами на весь світ про велику перемогу олімпійців і паніку в урядових військах. Новина  про розгром доходить до армійців. Командування переодягшись в цивільний одяг, переходить на нелегальне положення. Деморалізована армія кидає зброю у ближні водойми і розбредається по домівках. І тут ми зі нашими олімпійцями прибуваємо до столиці і повідомляємо про військовий переворот. По радіо, телебаченню і через інтернет оприлюднюємо перелік осіб, які мають бути знищені на благо нашому народу. Одного-двух знищуємо, кількох кидаємо у в"язниці за звинуваченням у державній зраді, решта від страху накивають п"ятами з тепер вже нашої країни. Віднині ми з Вами влада, а вони - опозиція. Тепер вже ми визначаємо правила:
- В нас немає політичних в"язнів, тільки покійники.
- Якщо ти з нами, ми тебе нагодуємо, якщо ні - вб"ємо.
- Кілери відстрілюють опозиціонерів за планом "Ні дня без жертви".
 
І тут прилітає птах свободи - кетцаль, аналоги якого є у всіх народів світу. Щоб визначитися з образом птаха свободи у обраній нами країні, кличемо на допомогу ботана зі столичного біофаку і фотошопера з ДД. У боротьбі з нашою кривавою диктатурою народ перемагає і встановлює демократичну, патріотичну і правильну у всіх відношеннях владу.

 
Післямова
Вчора був гарний  день для походу з сином на Барабашовський ринок - близько 12 градусів морозу, в небі кільчаста хмарність, у завмерлому повітрі грають крижані голочки паморозі, сніг припорошив мокрий ще вчора лід. То ж хода впевнена і настрій стабільно оптимістичний. Рушаємо малолюдним ринком уздовж контейнерів з крамом. Раді нашій появі продавці і продавщиці з фіолетовими від морозу обличчями мало не за поли нас ловлять.
Наготові кілька чарівних слів для початку торгу: "По чому продаєте? А щоб купити? Скільки уступите? А якщо одну та оптом?", - обмін посмішками, уступки, переуступки, подяки за товар, подяки за покупки, іноді вручені візитівки і запрошення приходити ще.
 
В давні часи, коли  теж стояла на морозі з таким же фіолетовим обличчям, в"єтнамські купці від спокусливої пропозиції збавити ціну виходили з берегів і сердито показували в синю далечінь: "Іди!.. Там!.." Вже асимілювалися, торгуються охоче і радісно: "Бери! Хорошо уступлю!"  
Син приглядає джинси - Diesel, Lee, Wrangler зшиті десь в підпільному швейному цеху на Кацарській чи Рибасівській. Продавщиця закляклими від морозу пальцями намагається розстібати-застібати застібки на штанях. Тихо запитує в мене: "Підштанники в нього є? Тут один без підштанників роздягався..." Сміюся: "Було чим налякати?"  Серйозно відповідає: "Ви б бачили, як його трусило,  коли він одягався". Дивлюся на неї - схоже на те, що вона сама переміряла зранку весь свіій товар. Від жалю стискається серце - дівчині років двадцять - двадцять п"ять. Не торгуюся. Язик не повертається.
За годину скупилися. Але стабільно оптимістичний настрій загубився там, біля контейнерів, де гублять на морозі своє здоров"я майбутні і нинішні матері та батьки - український народ. Хтось колись це зупинить?  Демократично... Чи потрібна диктатура, щоб  прилетів птах свободи...

Після-післямова. Висловлюю вдячність панові Дюма (http://durdom.in.ua/uk/main/user/user_id/7708.phtml) за покладений край сумнівам з вибором зразка. "Нікому знати не дано як його слово відгукнеться"  http://feb-web.ru/feb/tyutchev/texts/selected/tl1/tl1-217-.htm )
 
За матеріалами з Інтернету:
http://militera.lib.ru/h/wise_ross/10.html  Уайз Дэвид, Росс Томас "Невидимое правительство" Глава десятая. ""Банановый переворот" в Гватемале"
http://www.conflictologist.narod.ru/guat54.html Переворот 1954 в года в Гватемале
http://www.conflictologist.narod.ru/guat.html Гражданская война в Гватемале
http://www.conflictologist.narod.ru/venez92.html  Переворот февраля 1992 года
http://www.conflictologist.narod.ru/honduras2009.html Переворот 2009 года в Гондурасе
http://www.conflictologist.narod.ru/soccerwar.html "Футбольная" война і т.д. і т.п.
© Петрович [27.01.2013] | Просмотров: 2899

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.8/37

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить