пароль
помнить
uk [ru]

Кому та для чого потрібні нові звинувачення на адресу Юлії Тимошенко ?


Кому та для чого потрібні нові звинувачення на адресу Юлії Тимошенко ?
  Юлії Тимошенко висунули нове звинувачення, щоб не випустити на волю за рішенням ЄСПЛ - це головна та більш ймовірна версія такого поспішного та упередженного звинувачення Пшонки.
 
Генеральний прокурор Пшонка стверджує, що закінчив розслідування кримінальної справи що до вбивства депутата Євгена Щербаня, якого було вбито 3 листопада 1996 р. у аеропорту міста Донецьк ( і  це лишень  16 років тому !) , а підозрюваними в організації цього злочину Пшонка призначив екс-прем'єр-міністри України Юлію Тимошенко та Павла Лазаренко.
 
Заява прокурора Пшонки про завершення розслідування пов'язана також з можливістю зриву діалогу між Європейським Союзом та Україною, де розглядатиметься перспектива приєднання України до зони вільної торгівлі. Очікується, що це питання буде підніматися у відносинах України та ЄС протягом наступного періоду, а також з наближенням дати розгляду справи Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини, де буде рішення Європейського суду з прав людини у справі Ю.Тимошенко. Очевидно, що за відсутності наступних звинувачень, це питання може бути вирішене на користь Юлії Тимошенко, тоді і прийдеться Януковичу випустити їм ув'язнену на волю.
 
Може бути, що звільнення Ю.Тимошенко це поставлена ЄС ​​умова підписання цієї угоди. Але сам факт, що Ю. Тимошенко може опинитися на волі є дуже незручним для влади. Пред'явлення цих звинувачень, очевидно, спрямоване саме на те, щоб цього не сталося.
 
Ситуація з Юлією Тимошенко почала стрімко розвиватися після паузи, що тривала більше року. У четвер тільки но поповзли перші витоки інформації, а вже в п'ятницю ввечері 18.01.2013  екс-прем'єру вручили повідомлення про підозру у причетності до організації замовного вбивства. Знаючи, як суди тепер ставляться до звинувачень які генерує прокуратура проти опозициї, можно впевнено сказати, що вирок Ю.Тимошенко по цій справі вже заготовлений. Тому і такій поспіх.
 
Опозиція вимагає в зв'язку з цим негайно провести позачергове засідання Верховної Ради. Вирок екс-прем'єру у першій кримінальній справі - про перевищення службових повноважень при підписанні газових контрактів був винесений у жовтні 2011 року. Ю. Тимошенко провела в колонії півроку, після чого була переведена в лікарню в Харкові. Її лікуванням займаються медики з Німеччини, які стверджують, що її самопочуття не дозволяє їй брати участь у суді по другій кримінальній справі, ніби-то про податкові махінації корпорації ЄЕСУ.
 
Одначе справа про зловживання корпорації ЄЕСУ всеж не має такого великого потенціалу дискредитації Ю.Тимошенко, як справа про вбивство Щербаня. Тому одне звинувачення Кузьміна було підкріплено іншим, вже Пшонки. Влада Януковича сподівається на те, що в цій ситуації закордонним політикам буде складно заявляти про політичні мотиви переслідування лідера опозиції. І поки суд буде розбиратися в тонкощах двох пов'язаних між собою кримінальних справ, Ю. Тимошенко залишатиметься за гратами, та не зможе скласти конкуренції Януковичу. Українська влада не збирається випускати Тимошенко як мінімум до 2015 року, до дня президентських виборів.
  Є ще одна версія, чому нові звинувачення проти Ю. Тимошенко прозвучали саме зараз - хтось хоче таким чином зірвати саміт Україна-ЄС.
© Захар Беркут. [21.01.2013] | Просмотров: 2787

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.1/32

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить