для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Своя Україна.


Своя Україна.
Досить багато людей на цьому форумі пропонують створити в Україні такий собі аналог польської Солідарності - створити альтернативні гілки влади, власну систему безпеки, навіть власну економіку. В результаті створити власну справжню Українську Народну Державу, котра буде альтернативна поточній.
 
Але яку б організацію для спротиву ми б не створювали, для її існування потрібні більш за все не палкі революціонери (революціонери знайдуться), а система власного фінансування. В цьому сенсі, власна економіка нової України стоїть на першому місці, поперед усіх інших проблем. Й навіть такі невеличкі за розміром, але величезні за впливом, держави як Ватикан та Ліхтенштейн почали з розбудови власної фінансової системи. Тому для того щоб процес побудови "Своєї України" був успішним - треба з самого початку будувати грошову систему, яку не зможе знищити влада.
 
Основна проблема власної грошової системи, що будь який банківський рахунок в України може без проблем заблокувати влада, тому зберігати гроші опозиційної сили в українських банках досить ризиково. В закордонних банках  - це приводить до складнощів їх використання в України, так як більшість населення не має рахунків за кордоном. З чорною готівкою теж досить багато проблем, вона звісно поза увагою влади, але її зберігання та транспортування в великих розмірах досить не проста операція.
 
Тому, проблема своїх грошей повинна відповідати таким параметрам:
- повинна бути поза фіскальною системою України;
- розрахунки нею повинні бути не складніші ніж готівкою;
- користування системою повинно бути доступне для більшості населення України.
- гроші повинні бути захищені;
- краще щоб гроші були прив'язані до якоїсь конвертованої валюти.
 
Всі існуючі системи електронних грошей для сплати вимагали доступ до комп'ютера, спеціальної програми, де руками доводилося вводити реквізити отримувача грошей та суму переказу. Це вимагало багатьох рухів і звичайно є неприйнятним, наприклад для поточної купівлі в магазині. Тому я хочу запропонувати ідею побудови подібної системи. Ця система буде вигідна як продавцям (на єдиному податку) так і покупцям. До того ж дозволить здійснювати розрахунки за товари між фізичними особами, як звичайна система електронних грошей.
 
Технічну реалізацію системи буде показано нижче. Тепер надійність та фінансування системи. Фінансування системи буде здійснюватися з проценту за транзакцію, наприклад 1% від суми за транзакцію. Так вже більше 15 років працює популярна система Webmoney(0.8%). На прикладі WM, це дасть можливість пересічним громадянам використовувати гроші в вільно конвертованій валюті, доларах чи євро й переводити їх залишки у надійні європейські банки. Це можуть бути як розрахунки за товари, так і сіра частина зарплатні.
 

 
Як це повинно працювати:
1. Продавець вводить загальну суму покупки на планшеті, котрий генерує транзакційний двовимірний штрих-код.
2. Цей штрих-код сканується програмою переказу електронних грошей, котра встановлена на смартфоні, до того ж в програму вводиться секретний pin-код чи пароль.
3. Підписана паролем транзакція через встановлений в магазині безкоштовний Wifi поступає на сервер системи електронних грошей.
4. Після перевірки транзакції, гроші системою знімаються з рахунку покупця і зараховуються на рахунок продавця.
5. В програму продавця поступає через той же WiFi повідомлення підтвердження транзакції.
Все, оплату здійснено.
 
Системою електронних грошей можна обрати вже існуючу, для впровадження викладеної вище схеми достатньо розробити софт для смартфонів та таблетів й заключити угоду з існуючою системою електронних грошей. Можна створити з нуля, це обійдеться десь до мільйона доларів і окупиться в перший же рік. Користування системою з точку зору покупця та продавця - вся операція виглядає не більш складною ніж користування кредитною карткою: набрав суму, підніс смартфон, набрав пін-код, все - оплату здійснено.
 
Все що знадобиться продавцю в крамниці - це планшет за 200$, WiFi модуль за 70$ та місячні витрати на той же мобільний чи стаціонарний Інтернет в 50-150 грн. Все що потрібно покупцю через цю систему - смартфон з підтримкою WiFi, десь за 100$. Ну й звісно, зареєстровані акаунти обох участників в системі. Тобто витрати досить помірні. Звісно, для покупця це не paypass за 50 грн, але мобільні телефони є майже у всіх, тому більшість не буде потребувати додаткових витрат.
 

Але яка з цього вигода для учасників системи? Давайте розберемося.
Що з цього отримує "Своя Україна" - гроші з проценту з транзакцій на підтримку та розвиток системи и спротив системі.
Що з цього отримують власники крамниць: можливість розрахунків поза фіскальною системою України, як готівкою, особливо повинно бути цікаво единоподатникам; можливість в розрахунках в валюті відмінній від гривні; можливість утримування капіталу поза межами України з можливістю користування ним в межах України.
Що отримують пересічні - можливість використовувати валютні кошти поза межами України для звичайних розрахунків в межах України зі складністю розрахунків, котра не перевищує розрахунки готівкою.
 
Як ми бачимо - дана система дозволяє не тільки обійти фіскально-податкову систему України (на даний час існує досить багато таких систем, як WM, Egold та інші), але спростити користування нею до рівня користування готівкових грошей. Тому розробка такої системи для організації ефективного спротиву окупаційному режиму зараз має бути головним.
© alifesoft [29.12.2012] | Просмотров: 1288

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.0/18

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook