для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Монолог до дядька в телевізорі


Монолог до дядька в телевізорі
Ви чогось іншого очікували? При таких результатах виборів, коли більшість голосів народ (населення) делегував (делегувало) партії влади? ... Нехай населення наїсться наслідками свого вибору сповна. (Анатолій Гриценко)
http://tvi.ua/blog/vy_dyva_ochikuvaly
 
Мої вітання, пане Гриценко. Не думав, що колись буду звертатися до Вас, але Ваш блог таки змусив мене підвестися з дивану, натягнути шкарпетки та підсунути ближче клавіатуру.
 
Ви, звісно, навряд чи прочитаєте моє звернення. Адже у Вас купа справ і дуже мало часу. Бо Ви - важлива людина. Настільки важлива, що, не маючи великої партії та імені, розкрученого хоча б на рівні Тягнибока, не кажучи вже про Яценюка, спромоглися стати рівноцінним партнером і навіть встигли спровокувати неприємний скандал, який тому ж Яценюку довелося розхльобувати.
 
Але все ж дозвольте спочатку відрекомендуватися. Я ніхто, і звуть мене ніяк. Тобто та сама електоральна одиниця, котра в день виборів свідомо поставила галочку навпроти "Об'єднаної опозиції" у виборчому бюлетені.
 
Хоча це, звісно, не має значення. Врешті-решт все вирішує не якась там електоральна одиниця, а народ своїм колективним рішенням.
 
А от з народом, на жаль, ну зовсім не пощастило.
 
Мушу зізнатися Вам, як людині інтелігентній, що інтелігентам загалом патологічно не щастить на народ. Ось, наприклад, Лермонтов у 1841 році залишив таке послання своїм співвітчизникам:
 
Прощай, немытая Россия,
Страна рабов, страна господ,
И вы, мундиры голубые,
И ты, им преданный народ.
 
Великий український поет Тарас Шевченко теж був не в захваті від народу, хоча всіляко намагався його виправити і щиро вірив у те, що українці стануть іншими. Ось що він писав у посланні "І мертвим, і живим, і ненародженим":
 
Доборолась Україна
До самого краю.
Гірше ляха свої діти
її розпинають.
Замість пива праведную
Кров із ребер точать.
Просвітити, кажуть, хочуть
Материні очі
 
Давньоримські інтелігенти свого часу навіть вигадали прислів'я - Воnа Теrrа, Mаlа Gеns (гарна земля, поганий народ). А ось що сказав на зламі XIX-XX столітть відомий голандський фізик Хендрік Лоренц:"Я щасливий, що належу до нації, яка дуже маленька, щоб робити великі дурниці."
 
Взагалі поганий народ для політика - як фаберже для танцюриста: постійно заважає робити все так, як має бути. Навіть нинішній президент у далекому 2004 перед виборами жалівся на "казлов, каториє мішают нам жить". Але сьогоднішній народ набагато гірший ніж той, що жив в Україні за часів Помаранчевої революції: на Майдан не виходить, хрестик ставить не там, де потрібно. Навіть телефон і телеграф штурмом не бере, як у далекому 1917. От пощастило ж Леніну свого часу, хоча, як справжній інтелігент, він теж не цінив той народ, котрий привів його до влади.
 
На щастя, інтелігентна команда лідерів опозиції апріорі має бути мудрішою за народні маси. Адже Вас обрали за розум, таланти та здібності. На відміну від Ваших опонентів, яких проголосували за гречку та залякування. То як так вийшло, що такі напрочуд розумні люди розводять руками і кажуть:"А що ви хотіли? Жрітє та не обляпайтесь. Така оце наша стратегія, тактика і перспективи. А самі винні, бо зробили неправильний вибір."
 
Пане Гриценко, я оце зараз щиро намагаюся зрозуміти: чому Ви в парламенті, а я на дивані? Адже я так само не петраю, що робити. І народ сварити вмію не гірше за Вас, чесно-чесно.
 
І це враховуючи, що я, на відміну від Вас, стратегії та тактики ведення бою не вивчав і військом не командував. Тобто маю ж бути дурнішим, а виявляється, що мислимо ми однаково. А ті, кого обрали за гречку, мислять ще краще. Бо навіть після програшу 2004 народ не лаяли, а зібралися і врешті-решт захопили владу.
 
Знаєте, пане Гриценку, я оце згадав одне старе прислів'я: якщо ти плюнеш на народ - він утреться, а якщо народ плюне на тебе - ти потонеш. Тобто я до чого... Звісно, Ви маєте право називати народ неправильним і бажати йому якнайшвидше вдавитися своїм вибором. Не відмовляючись при цьому, до речі, від депутатських пільг та депутатської зарплатні, котрі щедро фінансуються з податків.
 
Але цікаво, що буде, коли народ плюне у відповідь? Ви як гадаєте?
© incaman [17.12.2012] | Просмотров: 5040
Метки: #Гриценко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.4/73

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook