для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Нова гігантська хата Януковича в «Межигір´ї» (ФОТО)


Нова гігантська хата Януковича в «Межигір´ї» (ФОТО)

 
Поки  Юлія Тимошенко забирає  у Віктор Федорович  «Межигір’я» він  продовжує потихеньку там будуватися. Зокрема, зводить  чотирьох-поверховий будинок-гігант.   Фото, що їх  отримав  «Лівий берег» дозволяє в цьому переконатися.
 

 
За інформацією  автора нижні поверхи цього будинку  камінні, верхні обшивають деревом. Як видно з фото  - дах вкривають  міддю.
 
Що ще новенького з’явилося на території  «Межигір’я»  з часу сумнівної приватизації урядового  комплексу?  Майже нічого!   Після того, як Віктор Федорович опинився в опозиції, будівельні роботи в «Межигір’ї» різко загальмувалися. З січня 2008-го по нинішній час там побудовано в десять раз менше ніж за півроку 2007-го, коли резиденція, ще була державна.
 
Автор це твердить з  впевненістю, адже тричі особисто оглядала територію «Межигір’я».  Перший раз в  травні 2006 року, коли Янукович був в опозиції і проживав там  напівлегально.   Другий раз в  липні 2007 року, напередодні сумнівної  приватизації.  Третій раз автор пролітав над  «Межигір’ям» на планері зимою 2008 року. Тоді  колишня урядова резиденція вже стала приватним маєтком.
 
Ці візити, а також  н нинішні фото дають нам можливість  оцінити динаміку будівництва. І  можна впевнитися,  що найактивніша фаза розбудови «Межигір’я»  відбувалася напередодні сумнівної приватизації.  Зокрема, тоді був побудований палац в якому нині, поки будується хатка-гігант,  проживає Янукович.
 


 
Також, тоді були проведені  найдорожчі земляні роботи: була  укріплена дамба на Київському морі, вирите та забетоноване  озеро.  Тоді ж почалося будівництво спортивно-оздоровчого центру.  Були знесені дві старі  державні дачі. Почате будівництво  п’ятиметрової висоти  паркану навколо резиденції . Територія її нагадаємо не маленька - 137 га.
 
Коли «Межигір’я»  стало приватним в кінці вересня 2007 року, будівельні роботи продовжувалися швидкими темпами лише до закінчення повноважень уряду Віктора Федоровича, тобто грудня 2007 року. За цей час  встигли теж не мало. Був завершений спортивно-оздоровчий центр.
 


 
Було закінчено  спорудження паркану.  Оформилися обриси озера. На ньому з’явився острів, водоспад, установки під фонтани.
 

 
Зате, як тільки  Віктор Федорович втратив владу   будівництво різко загальмувалося. Як видно з нового фото, за  майже  два роки, що минули, так і не завершено спорудження  озера. Води там досі не має!  Щоправда на острові побудували  хатку рибака.
 

 
А ось нове фото спортивно- оздоровчого комплексу.
 

 
Очевидно, що нині будівництво  на території «Межигір’я» відбувається куди повільнішими темпами ніж це було в ті часи, коли резиденція, ще була державна, а також поки Віктор Федорович очолював уряд.  Які причини?  Можливо розгадка  полягає в тому, що раніше були задіяні державні кошти на будівництві без п’яти хвилин приватного маєтку? Автор не висувала би такі сміливі припущення, якби не маленькі деталі-підтвердження.
 
Зокрема, в «Київоблавтодорі» автору неофіційно розповідали, що влітку 2007-го за державний кошт асфальтували дороги  в тодішній державній резиденції.  Також на сайті Державного комітету з водного господарства в червні 2007-го з’явилося повідомлення: «комітет підготував звернення Держводгоспу до Кабінету Міністрів України щодо сприяння погодження процедури державної закупівлі в одного учасника робіт із захисту території урочища Межигір’я Вишгородського району Київської області». Отже в той час коли вже прокручувалася схема приватизації деякі об’єкти в «Межигір’ї»  будувалися за державний кошт. Невідомо, який відсоток об’єктів зводилися рахунком держави. Чи таких було  10% чи всі 90%. Ясно лише, що коли лавочка зачинилася, будівництво істотно загальмувалося. І нещасний Янукович тепер бідкається, як заради «Межигір’я» довелось продати  дім в Донецьку, квартиру у Києві…
 
Татьяна Чорновил
http://lb.com.ua/analitic/politics/2009/10/06/10317_nova_gigantska_hata__yanukovicha.html
Tester [06.10.2009] | Просмотров: 7081
Метки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.0/25

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook