пароль
помнить
uk [ru]

Нам не вистачає мережі спільнот


Нам не вистачає мережі спільнот
Той, хто не бонд, той не має сумнівів, що ПР більше 25 відсотків по всім електоральним галявинам і полям не має. Але їй намагаються вивести значно більше 30. Отже, мухльож виходить рекордний (не менше 10%). Голосувальники впали в легку депресію, хоча кращі люди (члени комісій, спостерігачі і партійці) намагаються щось врятувати, ризикуючи здоров'ям. Ця емпірична обставина викриває справжнє сутло України. Зондаж суспільства і влади відбувся і картина постала маслом і без рами.
 
Поки молодь б’ється на смерть з шахраями, ми, сиві пенси, стоїмо і роздивляємося. І намагаємося вербалізувати ..
 
По-перше, кажу я собі, поспішні висновки щодо неповноцінності українців слід залишити на потім, коли суспільство впаде у декаденс. А зараз можна подивитися на листопад-2012 з дзвіниці Святої Софії.
 
Припустимо, що температура нашого суспільства піднялася вище 37 і організм приготувався до спротиву. І як же наш спротив може відбутися практично?
 
А як він відбувався в інших місцях? Скажімо в тій же Африці ..
О-оо! Там інша ситуація. У братів-арабів великі родини .. А великі незаможні родини живуть мережами.
По мережах гуляють хвилі ..
 
Не те в нас, міськіх українців. Ми автономні як підводні човни .. Ми чимось схожі на європейців.
Щоправда, європейці - мережеві нації, адже громадянське суспільство являє собою мереживо спільнот .. А наші спільноти (громади) були значною мірою нівельовані за часів СРСР. І ми зайшли у незалежність поодинці. Поодинці ж і виживали і досі так і не створили животворних мереж.
 
То ж припустимо, що знайшлось достатньо автономних приватних осіб, що готови до спротиву. В тому сенсі «знайшлось», що хтось зміг їх виявити. Та насправді ж ніхто не буде опитувати індивідуїв про стани їхніх душ. І не буде збирати до купи. Отже, наше припущення є хибним. Насправді в нашому суспільстві нічого не можна сказати про готовність до спротиву на поточний момент.
 
Припустимо далі, що індивідуїв навіть сповістили одночасно про місце і час спротиву .. Та здається мені, що автономні приватні особи не побіжуть на майдан .. Хоча б тому, що ніхто з них не є впевненим, що разом з ними набіжить критична кількість інших приватних осіб. А як немає критичної маси, то вибуху не станеться. То ж, - вирішить пересічний індивідуй - нема чого і бігти.
 
А якби суспільство було мережевим, тобто складалося з пов'язаних одна з одною спільнот, то достатньо було б координаторам спільнот домовитися про спільні дії, щоб спільноти одночасно вийшли на акцію. Звичайно, що йдеться про такий момент «Ч», коли назрілу потребу спротиву відчуває кожний член тієї чи іншої спільноти.
 
Зважаючи на такі діла, сьогодні не можна сподіватися на повторення Майдану-04. То була унікальна подія, коли відчувші потребу в спротиві індивідуї згуртувалися, при тому кожний (майже кожний) діяв за власним поштовхом в душі.
 
Та час, коли душа статистичного індивідуя просто відгукувалась на поштовх, той час минув.
 
Отже, пані і панове, складається такий вербальний висновок – треба створювати дієві спільноти! А вже спільноти створять мережу. І тоді мафія відступить перед українцями.
 
З іншого боку, спільноти як раз і виникають під час спротиву .. Спротив-спільнота .. Спільнота-спротив .. … Мережа спільнот.
 
ПС
Важко не пожалкувати, що можливість просувати у майбутнє за більш сприятливих умов у нас була, але ми нею не скористалися. Можна далі пожалкувати, що захід висунув на вершину Ющенка, а схід висунув Януковича. Ці дві моральні потвори постали обличчям нашої нації. І коли красива жінка спробувала врятувати наше обличчя, ці дві потвори в чотири руки згвалтували її і кинули за грати.
Це вже сталося. І поки нація, що зробила своїм обличчям двох моральних потвор і не врятувала красиву жінку, не спокутить цей гріх, доти навряд чи вона видужає.
 

 

© Карт [31.10.2012] | Просмотров: 1490

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.5/23

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить