для старых юзеров
помнить
uk [ru]

План дій на найближчі три роки


План дій на найближчі три роки
До якого стану треба було довести людей, щоб вони на стільки втратили власну гідність?.. І знаєте що, наступні (навіть ті, що кличуть себе демократами) будуть такі самі. Висновок такий: якщо (коли) переможуть т. з. "демократичні сили" треба одразу почати працювати роботу над їх усуненням. Не чекаючи доки вони почнуть "працювати". І так треба буде провести три-чотири ротації, бажано у коротший час. Хтось скаже: а хто буде працювати? Хто буде реформувати економіку? Хто буде виконувати обіцянки? Відповідь - ні хто, при чому, незалежно не від чого. Запам'ятайте: ні хто ніколи не виконує передвиборчі обіцянки. Це закон. Тому що:
 
    неможливо прийти до влади обіцяючи те, що дійсно потрібно країні та суспільству (частину електорат  просто не зрозуміє, за іншу частину - прокляне).
    те, що потрібно пообіцяти, щоб тебе обрали, об'єктивно неможливо виконати. (навіть мовний закон, податковий кодекс тощо: співпадають із обіцянками лише назвами, з середини вони до них не мають жодного стосунку).
 
Тому напрошуються два висновки:
 
1) До влади зможе прийти лише той, хто зможе дуже переконливо брехати - це правила гри при демократії
 
2) Ця людина буде повинна у піврічний термін зробити речі, що привернуть до себе позитивну увагу суспільства, та розчистять дорогу для подальших реформ. Тут насправді лише одна можливість: повне реформування державного апарату, і перш за все - правозастосовних органів (міліція, суд, виконання вироків). По-перше, це буде корисно із практичної точки зору, по-друге - доведе народові ефективність нової команди та дасть мандат довіри ще на півроку. Інщі міри - це так, мерцю припарки.
 
3) Потім, маючи на руках ефективний та чесний інструмент нав'язування закону (law enforcement - для тих, хто розуміє...), можна починати докорінно реформувати державу...
 
Тобто, увага! Якщо новий обраний лідер/керуюча партія віявиться нездатним за півроку після отримання  посади продемонструвати свою ефективність, його треба одразу ж змінювати. Чекати п'ять років для цього не потрібно: це лише марнування часу, ВОНИ нам це вже переконливо довели.
 
Як забезпечити цю зміну - це складна справа, тут потрібно використовувати різні механізми у залежності від ситуації. На народ покладатись не можна. Він не вийде з вилами до ради або до будинку із хімерами. Тому, зацікавлені политики-практики будуть змушені маніпулювати наявними ресурсами та ситуацією, провокувати конфлікти, розробляти багатоходівки: що завгодно, аби воно привело до дострокових виборів, якнайшвидше. Нажаль я тут ділетант, та не зможе порадити щось діюче. Але ідея, сподіваюсь, зрозуміла...
 
Чи я ідеаліст?
© Урмас Незнаускас [26.09.2012] | Просмотров: 1444

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.6/18

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook