для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Через Януковича ціна за газ стала на 20 млрд грн більша


Через Януковича ціна за газ стала на 20 млрд грн більша

 
Оскільки постійною пропагандистською темою з боку ПР є підвищення ціни на газ за уряду Ю.Тимошенко, не зайве було б пригадати і порахувати, на скільки ж Україна стала платити за газ більше за керування самого Януковича ну хоча б за час перебування його на прем"єрській посаді у 2006-2007 роках. Як загально відомо, Янукович як прем"єр отримав країну з ціною на імпортований газ 90$ за тис. кубів, а здав прем"єру Тимошенко з ціною 179,5$.
 
Елементарний підрахунок показує, наскільки Україна стала платити більше через прем"єра Януковича:
179,5-90=89,5$
89,5*30 млрд ( середній об"єм газового імпорту) = 2,7$ млрд або понад 21 млрд грн
 
Але це лише дуже приблизний підрахунок. Точно підрахувати це майже неможливо. Наведемо лише один красномовний приклад, чому саме так.
Як ми пам"ятаємо, 18 грудня Тимошенко змінила на посту прем"єра Януковича. Напередодні, 5 грудня 2007 у Москві міністр палива та енергетики КМ Януковича - Ю.Бойко підписав у Москві газову угоду, якою ціна імпортованого РУЕ для України газу закріплювалася на рівні 179,5$ (перед тим, у 2007 році діяла ціна 130$).
Але як тільки прем"єр Тимошенко приступила до виконання своїх обов"язків, РУЕ підняло ціну на імпортований газ для України. Ось що про це згодом говорив тодішній президент РФ Д.Медведєв: «Минулого року, коли ми постачали газ українським споживачам по 179,5 доларів, цей же самий газ український споживач отримував за ціною 320 доларів за тисячу кубометрів. І вся ця маржа осідала в кишенях структур, які нам не відомі, які, ймовірно, захищають чиїсь корупційні інтереси. І гроші від цих операцій, ймовірно, використовувалися для досягнення політичної мети або для вирішення особистих проблем».
Медведєв також тоді наголосив, що українські споживачі повинні знати про те, що «Газпром» постачав газ за однією ціною, а фактично їм продавався газ за подвійною ціною, повідомило “Эхо Москвы”.
Звичайно ж можна взяти під сумнів те, що тодішній президент РФ дійсно не знав, на чиїх рахунках осідали гроші від тієї шахрайської оборудки, але політичний етікет іноді обмежує ступінь одкровень відомих політиків.
Від себе додамо, що питання ціни на газ є безумовно складним, і проблеми з ним виникли аж ніяк не у 2009 році: коріння цього питання є набагато глибшим.
© 67viktor [11.09.2012] | Просмотров: 2308
Метки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.5/32

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook