для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Вологе обгортування, як засіб порятунку


Вологе обгортування, як засіб порятунку
Ухвалено закон про екстрену медичну допомогу  http://health.unian.net/ukr/detail/236033 )
 
Цілком очевидно, що авторами в основу покладено чинну у багатьох країнах ( у першу чергу в США, систему екстреної медичної допомоги. Пам’ятаєте серіал «Швидка допомога»?)
 
Але ніде ні слова про джерела фінансування для переоснащення, скоріше оснащення тих самих багато профільних лікарень, на базі яких передбачено створити відділення екстреної допомоги. Нема ні слова про долю районних підстанцій, бо термін «централізація» в умовах великого міста насторожує, наводячи на крамольну думку про затримку в міських заторах «сучасного санітарного автотранспорту».
 
До слова, про авто транспорт. Пригадую сюжет на одному з телеканалів про мізерний стан з оснащенням машини швидкої з апаратурою часів Першої Світової. А машини, закуплені «по дешевке» колишні вантажні хлібовозки. Бідолашні хворі, нещасні лікарі. Кажуть, тому сміливцю, що посмів сказати правду на камеру, погрожували звільненням.
 
Тож між текстом закону та його втіленням – величезна прірва. На практиці (принаймні, у найближчі роки) буде, як у пісні: « Я его слепила из того, что было», а про решту нехай у керівника закладу голова болить. А взагалі, чого хвилюватися? Судячи з тексту закону, хворі самі доїдуть, дійдуть, доповзуть до місця надання їм екстреної допомоги.
 
Адже добробут за останні 2 роки, судячи з виступів у рекламі вгодованих «шахтарів» із золотими ланцюжками на шиї, дуже виріс, як власного авто нема, на таксі доїдуть. Втім, можна і не їхати. В кожному районі повно аптек. Нехай фармацевти напружуються й готують бинти та валідол для закривавлених постраждалих.
 
Ви ж чули, що законом зобов’язано пожежників, бортпровідників, тих самих фармацевтів  надавати першу допомогу. Мене можуть спитати творці закону: « А як же пара медики, які  в розвинених країнах  навіть крапельниці хворим ставлять просто на місці аварії?»
 
А я вам відповім: «Гладко было на бумаге». Не плутайте Божий дар з яєшнею. То їхні пара медики з серйозною підготовкою, а то наша профанація цивільної оборони. Тому, шановні майбутні об’єкти надання тієї самої екстреної ( не приведи нас і вас Господи стати ними), залишається нам сподіватися, що в провідниці поїзда не заглохне титан з окропом, а мокрі простирадла, як засіб бальнеотерапії ( усім відомий метод контрастних обливань) та порятунку зомлілого у неї завжди під рукою.girl_hospital
 

 

 

 

 

 

 
© pinocolada [16.08.2012] | Просмотров: 4414

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.7/29

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook