для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Пісуарний язик


Пісуарний язик
Ну от "проголосували" вони цей закон. І? Це ж усе не більше, ніж передвибоче задурювання мізків. А я пропоную реальні зміни.
 
Є в США такий лінгвістичний феномен - American English. Так давайте ж зробимо щось подібне і на наших теренах. "Украінскій русскій"! Або іншими словами - пісуарний язик. Всі ж пам'ятають про ПіСУАР?
 
Якщо ви думаєте, що це позиція махрового УБНа - то глибоко помиляєтесь. Це перш за все позиція людини, яка знає літературну російську мову і навіть заробляє нею на життя. Бо ж, відверто кажучи, оте от лінгвістичне одоробло, яким спілкується електорат ПРдунів - ніяка не російська мова. Привезіть людину з Москви, нехай вона послухає цей "язик" - і скаже вам свою думку. Тому правильно було б розділити поняття власне російської мови - і ту "систему звукових і графічних знаків, що виникла на певному рівні розвитку" південно-східних регіонів нинішньої України.
 
Найголовніше, що я пропоную: абетка пісуарного язика повинна бути українською. Буква "Ъ" легко замінюється (на перших порах після перевороту 1917-го так і було) апострофом, з усіма іншими буквами проблем не буде. Фраза "Я пришёл к себе домой" буде виглядати так - "Я прішол к сєбє домой".
 
Фонетика залишається як у російської мови. З деякими винятками. Наприклад, ніякого звука "ґ" - бо ж насправді навіть на ТБ вони "гекають". Крім того, ніяких "акань". Себто, слово "говорю", яке у типового русского звучатиме як "ґварю", у пісуарщика (пісуарника?) звучатиме як "говорю". Наголос залишити таким, як він є зараз - наприклад, не "я долго спалА", як в російській мові, а "я долго спАла". Граматику (морфологію, синтаксис) в принципі, також беремо питомо пісуарну. Наприклад, "скупляться" в сенсі "проводити закупки". Або не "пойдём КО МНЕ домой", а "пойдьом ДО МЄНЯ домой".
 
Для певної частини пісуарного народу можна запропонувати спрощений, simple варіант, жлобо-пісуарскій под'язик. Наприклад "скупляться" можна буде писати як "скупляцца", і т. ін.
 
І всім буде щастя. Лохторат отримає свой родной язик, політикам не буде чим спекулювати на виборах.
 
Бонус-трек: Євгєній Онєгін
 
Мой дядя самих чєстних правіл,
Когда нє в шутку занємог,
Он уважать сєбя заставіл
І лучше видумать нє мог.
Єго прімер другім наука;
Но, боже мой, какая скука
С больним сідєть і дєнь і ночь,
Нє отходя ні шагу прочь!
© V.Mylenko [03.07.2012] | Просмотров: 3280

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.0/26

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook