для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Мова то камінь наріжний для успішної держави.


Мова то камінь наріжний для успішної держави.
Zweifler 14.06.2012 22:12:12
а ось коли заходить за мову ............
Як до мене - це, на разі, не головне.
В нас є більш нагальні проблеми...

Сучасний стан Української держави в своїй основі нагадує період Середньовіччя, ну в крайньому випадку 18 сторічя, коли Европа була майже суцільно монархічною. І нагадує цим не лише появою новітніх феодалів і квазі-монархів, а тою рушійною силою СОЛІДАРНОСТІ панівних верств та їх інтересів котра була в ті часи.
Ну наприклад РОДИННІ зв’язки, КЛАНОВІСТЬ, так звані ДИНАСТИЧНІ шлюби, і т. ін.. Для того періоду людської історії було зовсім звичайним явищем коли наприклад Французькі феодали єднались з Англійським монархом в боротьбі проти свого власного, французького монарха. Дуже часто імперським метрополіям вдавалось тримати величезні території саме завдяки дружнім, родинним або ДІЛОВИМ зв’язкам з панівними класами окупованих народів.
І подібний стан давав змогу не лише імперіям тримати в покорі окупованих, а і власним монархам тримати в покорі своїх підданих. По-суті  пригнобленим верствам населення ні в кого було отримати захист і підтримку.
Тому народні маси породжували своїх Робин-Гудів, Кармелюків чи Довбушів.
Між іншим поява Робін-Гудів, Кармелюків чи Довбушів то лише справа часу. Вже є передвісники. Наприклад пан Запорожець на Київщині, котрий вбив місцевого ката-дільничого, і ще багато інших мало відомих. Але поки що це ще навіть не квіточки.
 
Саме аналогічну картину ми і бачимо сьогодні. Королевська котра має брата бізнесмена в РФ, Медведчук – Кум російського правлячого тандему, Ющенко котрий привів до влади «любих друзів» та Янукович котрий вже в перші півроку набрав в керівний склад держави своїх родичів БІЛЬШЕ  чим Ющенко за всі 5 років президентства.
А погляньте на депутатів? Ні для кого не новина, що вони трошки почубившись в раді йдуть разом пити в буфет і розважати один одного. Принаймні після будь яких бійок, жодних судових позовів не було.
Саме цим і можна пояснити поблажливість до бандитів, котрі мали би сісти у 2004, але сіли не на зону, а в крісла. Саме такою корупційною солідарністю феодалів можна пояснити чому Ющенко начебто зрадив народ, чому Луценко не посадив слідчого котрий вів справу «Україна без Кучми», а навпаки підвищив його. Саме в цьому, в цій корпоративній солідарності новітніх феодалів та правлячої верстви і криється секрет їх ВСЕОНІ АДІНАКОВОСТІ.
Є така східна казка. Були собі два мули і люто ненавиділи вони один одного. І ось якось один з них потрапив у немилість до володаря тих земель. І стража вкинула за наказам володаря, того мулу у в’язницю (на сході це ЯМА). Але в ночі прийшов другий мула і мотузкою витяг першого з ями. Коли той спитав ЧОМУ? То отримав відповідь. МИ  З  ТОБОЮ  ОДНОЇ  МАСТІ. Ти мула і я мула……………
 
Подібний стан коли держава поділена в середині себе є згубним для держави. Тоді влада відірвана від народу, а народ від влади. Саме це зумовлювало стрімке падіння таких держав. Але поки Титаніки цих антинародних режимів пливли до своїх айсбергів, вони насолоджувались певною ідилічною картиною. Як сказав один ВСІ  МОВЧАТЬ   ІБО  БЛАГАДЄНСТВУЮТЬ.
 
Цю "ідилію" правлячих класів в кінці 18 сторіччя, початку 19 сторіччя знищив НАЦІОНАЛІЗМ.
Народний націоналізм став благом для держав. Адже він завжди базується на наступних принципах  СВОБОДА,  РІВНІСТЬ,  БРАТЕРСТВО.
Ці постулати мають ЄДНАТИ правлячу верхівку і широкі народні маси. І якщо раніше СОЛІДАРНІСТЬ між мешканцями держави виникала по суто клановій ознаці, то з появою націоналізму СОЛІДАРНІСТЬ стала загально народним надбанням. Коли окрім родинних чи кланових зв’язків появились солідарні зв’язки за принципом  НАЛЕЖНОСТІ  ДО  НАЦІЇ. Тобто ми один до одного справедливі, рівні і брати не лише тому що ми обидва наприклад військові чи ти мій шваґер або стрий чи вуйко або кум. А ми з тобою солідарні, справедливі, рівні і брати тому що ми ОДНА  НАЦІЯ.
А які ознаки нації?
Це в першу чергу  МОВА і КУЛЬТУРА, а оскільки частиною культури є духовність то і віра.
 
Саме тому будь якій ворог держави буде в першу чергу боротись проти народного націоналізму і в першу чергу проти МОВИ і КУЛЬТУРИ народу. Адже якщо просто знищити армію можна напоротись на партизанську війну котра буде більш згубною чим відкрите зіткнення армій.
А знищивши націю ви матимете лише в крайньому разі якісь голодні бунти.
Зауважте наприклад УСРР 1932 рік. ГОЛОДОМОР. Кажуть що то був не геноцид, а так просто «іздєржкі» розбудови ІНДУСТРІАЛІЗАЦІЇ. І що голод був не лише в УСРР.
 
Телеграмма ЦК ВКП(б) от 18 декабря 1932 года:
1.В трёхдневный срок перевести все украинизированные газеты на русский язык.
2. Листовки, брошюры, стенгазеты, многотиражки прочую литературу, выходившую на украинском языке, в дальнейшем издавать на русском языке.
3. Перевести к первому января всё делопроизводство советских, партийных, колхозных и других организаций на русский язык.
4. Радиовещание на украинском языке прекратить.
5. Перевести преподавание на всех работающих сейчас в районах краткосрочных курсах (учительских, колхозных, кооперативных и других) на русский язык.
http://narodna.pravda.com.ua/culture/4fc85a9e3d171/
 
Окрім телеграми булла ще і аналогічна ПОСТАНОВА:
 
Политическим документом, давшим толчок волне беззакония, послужило Постановление ЦК ВКП (б) и СНК СССР о хлебозаготовках на Украине, Северном Кавказе и в Западной области от 14 декабря 1932 г., предписывавшее «выселить в кратчайший срок в северные области СССР из станицы Полтавской (Северный Кавказ), как наиболее контрреволюционной, всех жителей», «немедленно перевести на Северном Кавказе делопроизводство советских и кооперативных органов «украинизированных» районов, а также все издающиеся газеты и журналы с украинского языка на русский язык», «подготовить и к осени перевести преподавание в школах на русский язык», «обязать крайком и крайисполком срочно проверить и улучшить состав работников школ в «украинизированных» районах».
http://www.cossackdom.com/cossack21/chumachenko_golgofa.htm
 
Візити «товарища» Гундяєва робляться з тією ж метою, оскільки віра і церква є частиною духовності, і значить частиною культури.
 
Тобто робиться пряма ставка на знищення НАЦІ шляхом винищення національної  культури та мови. Відповідно це призведе і до знищення держави.
 
Звісно мені можуть сказати, що ось є ж Швейцарія, Канада наприклад.
Але ось лише КАНАДСЬКОЇ НАЦІЇ не існує. Вона там лише у вкрай початковому стані. Навіть США вже набуває риси національної держави, цей процес там триває останні 200 років і успішно. Причому протистояння між Франкомовною і Англомовною частинами Канади набувають дедалі більших обертів і напевно призведуть до розділення тієї держави вже у середньостроковій перспективі.
Ну а Швейцарія має зовсім інші принципи побудови держави.
Хто там ще? Фінляндія? Чи ще хтось?
Але в тих країнах  НАЦІОНАЛЬНА  мова є ОБОВЯЗКОВОЮ.
А в нас же намагаються зробити все щоб національна українська мова стала НЕОБОВЯЗКОВОЮ.
Це і є головна відмінність. Всі оці регіональні новаторства робляться не для підтримки якихось мов нацменшин, а для нівелювання ролі національної української мови.
 
Тому для успішної державності МОВА є більш визначним пунктом чим наявність високоточного машинобудування, або запуск в космос супутників чи лідерство в світі за рівнем вугледобутку чи газу з нафтою.
Тому що успішність держави і комфортність людей котрі в ній проживають залежать від єдності, рівності, братерства і як наслідок солідарності влади і народу.
А подібна солідарність неможлива без спільної мови та культури.
 

Тому доки нація не згуртувалась в питанні мови та культури, доти всі інші питання не матимуть вирішення. Вони постійно будуть більш нагальними але НЕВИРІШУВАНИМИ. Оскільки не матимуть ґрунту для вирішення. А нація і є той ґрунт на котрому будується держава.
 
Нагадаю, що злет Київської Русі до рівня потужних світових держав відбувся саме тоді і лише тоді коли тодішній князь ВОЛОДИМИР відправив свою військову рать набрану з варягів, куди подалі, і почав спиратись НА  СВОЇХ, на МІСЦЕВИХ  людей. По-суті ставши першим українським націоналістом хоч таких понять як нація і т.д. тоді ще не було, але тенденції вони завжди схожі і це саме ми і бачимо в історії....
 
І якщо держава боротиметься зі своєю нацією, як це було в нас, то прийдуть чужі націоналісти, але чужим наша держава буде не потрібна.
Саме тому що Україною наразі керують російські націоналісти і відбуваються отакі дивні покращення вже сьогодні............... pardon
© Слово [15.06.2012] | Просмотров: 3424

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.6/37

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook