для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Цугцванг регіоналів


Цугцванг регіоналів
Те, що про вчорашній фрі-файтинг у верховній раді сьогодні не писатиме хіба що ну-у вже дуже й дуже лінивий – це зрозуміло й так. Але ж як не написати щось, якщо тема така благодатна.
 
Партія регіонів, як кажуть, за що боролась - на те й напоролась. Принаймні виглядало так, що чисельна перевага була однозначно на стороні опозиції.
 
А все тому, що більша частина депутатів від ПР присутні в залі засідань лише віртуально – у вигляді карточок для голосування. А карточка для голосування, при всій своїй значимості, не може брати участь у бійці. Та й депутат, який голосує п’ятьма карточками водночас, не може ще й битися за п’ятьох колег. Навіть якби в Чечетова від розмахування повідлітали руки.
 
В момент, коли опозиціонери тлумили ініціатора мовного (антиукраїномовного) закону Колісніченка з балконів, де розміщуються журналісти, пролунали бурхливі оплески, які майже перейшли в овацію.
 
І в цей момент я зрозумів, що це мені нагадує – гладіаторські бої в Колізеї. Я, звичайно ж, не міг бути в Древньому Римі (хоча хто його знає – людська пам’ять здатна приховувати багато речей), але принаймні в голлівудських фільмах все виглядало саме так – внизу арена, а навколо, на трибунах, публіка, яка прийшла потішитись видовищем.
 
В найзапекліші моменти поєдинку публіка радісними вигуками й оплесками підтримує «свого» бійця. Часто буває так, що вся чаша Колізею на стороні одного з гладіаторів. Ну, чимось він їй симпатичний, а швидше за все просто його супротивник не викликає ані дещиці симпатій.
 
Так і було вчора у верховній раді. «Публіка» була однозначно на боці опозиції, яка нарешті показала, що і в неї є зуби. Регіональні бійці, які увірвалися до зали зі сторони кабінету Литвина, явно не чекали такого опору й навіть виглядали розгубленими та не такими самовпевненими, як завжди.
 
Як наслідок - регіонали опинилися в ситуації, коли будь який хід принесе лише втрати. В шахах це називається цугцванг.
 
Відступити зараз і не протиснути закон про мови, означатиме визнання своєї поразки й неспроможності впливати на ситуацію, що приведе до чергових електоральних втрат.
 
У випадку, коли регіоналам все ж вдасться протягнути цей антиукраїнський закон (а схоже регіональні українофоби таки збираються йти до кінця), згуртується опозиційний електорат, що безсумнівно додасть опозиції голосів на жовтневих виборах.
 
Найкращий вихід з ситуації придумав Литвин. Він запропонував розпустити раду. Але навряд чи на це піде партія регіонів. То ж, як кажуть, далі буде.
 
© R`n`R [25.05.2012] | Просмотров: 4118

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.3/38

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook