пароль
помнить
uk [ru]

ХУНВІЙБІНИ


ХУНВІЙБІНИ
Заголовки газет напередодні:
11.05.2012 - В Запорожье состоится Всеукраинский слет пионерских организаций!      
14.05.2012 - В Запорожье состоялся областной форум ветеранов пионерии и пионервожатых.  
                          
19.05.2012... У моїх руках сценарій...
Сценарій дійства, загодя спланованого справжніми професіоналами своєї справи.
Він опинився у мене в руках, коли був вже відпрацьований. Легкий вітерець підняв його з режисерського столу і опустив просто мені під ноги.
    Справа організації святкових линійок, зборів, мітінгів та демонстрацій, в часи Радянської влади була поставлена на потік. Вона навіть набула грубих формальних рис, які її псували зайвим офіціозом.
На сьогоднішній день ці помилки враховані, і офіціозу лишилося рівно стільки, щоб не викликати відрази у глядача і виконавців цього шоу.
    Власне, виконавці і були глядачами. Інших персонажів, окрім журналістів тут було мало.
Це стало зрозуміло тоді, коли все скінчилося.
Не всі, раптом, а поволі, вроздріб, невеликими групами, дійові особи всіх вікових груп, з барабанами і знаменами в червоних піонерських краватках і пілотках одна за одною відходячи за 300 метрів, посідали в автобуси і виїхали у невідомому мені напрямку.
    Все було зроблено чітко і організовано, але повільно, так, що танцюючі перед сценою піонери-пенсіонери з числа гостей і запрошених і не помітили куди зникла більшість присутніх. Та це було потім.
З самого ж початку піонери, юні і старі (вочевидь активісти-комуністи з дітьми і онуками) були бездоганно організованими
 

 

 
   Окрім запорізьких, звезені із Київа, Херсона, Миколаїва і ще звідкілясь ці піонери, їхні організатори, і керівництво після прогулянки колоною проспектом Леніна, бадьорі і у святковому гуморі створили не просто «ригівську» масовку, а справжнє шоу!
 

 

 

 

 

 
    І це було настільки цікаво, наскільки і огидно, враховуючі те, що це мерзенне дійство, під монументом Леніна, під великими плакатами Сталіна, утворила Компартійна олігархія яка зібралася калічили душі дітей звезених сюди на догоду чекістській вохрі, яка так полюбляє тусоватися на подібних масовках.
 
З поза кумачевих прапорів, поки що сором"язливо, проглядає обличчя майбутнього цих дітей,
запропоноване неокомуністами - Іосіф Віссаріонович Сталін.
 

 

 
    Доречі  портрети Сталіна чомусь не попали в об’єктив офіційного комуністичного сайту, який висвітлював цю подію. Мабуть ще не настав час комуністам демонструвати на весь світ своє справжньє обличчя.
http://www.kpu.ua/krasnogalstuchnoj-pionerii-%E2%80%93-90/  (тут ви побачите більше світлин і кращої якості)
 
      Але...    Читаємо сценарій:
 
«12.40. – Фанфары, ударные.
Хассай Виктория (ведуча, перший секретар М.К.ВЛКСМУ):
 
      http://vk.com/id68551860 (саме тут, у Вікторії на сторінці я знайшов ці плакати)
 
      http://cs10364.userapi.com/u169287627/154925287/x_dd784d47.jpg
 
      http://cs10364.userapi.com/u169287627/154925287/x_c7317a4a.jpg
 
- Внимание! Пионеры! На внос знамени смирно! Знамя внести!
(выходит 1 знаменосец, 2 ассистента, барабанщики играют)
- Право внести знамя предоставляется Гончарову Никите, Декалюк Александре и Патипух Александре.
- Делегациям, для сдачи рапортов приготовиться!
(Сдача рапортов)
Хасай Виктория: Рапорт принят! (салютует)
- Товарищ  Первый секретарь Центрального Комитета Ленинского Коммунистического Союза Молодежи Украины ...    ... Пионеры в количестве... для проведения торжественной всеукраинской линейки построены.
Разрешите линейку начать...»
    И почалось!!!
Петро Симоненко відкриває урочисту Всеукраїнську піонерську линійку на честь дня піонерії, затим урочисто приймає в пионери до вишукованих 320, ще 290.
 

 
Петро Миколайович дуже, як на мене схожий на цій  світлині на іншого вождя:
 

 
   Для прийняття в піонери приїхали 30 осіб від делегації з Херсонської області, 27 від делегації Миколаївської області, 26 від Херсонської та 232 людини від Запорізької області.Також відбулося прийняття в комсомоли 9 нових членів. Цифри трохи не збігаються, але їх було таки багато.
 

 
    Все це супроводжується урочистими піонерскими піснями у виконанні «вживу» музикантами групи «Жигулі» на дуже високому рівні з барабанами і сурмами. Потім, покладання квітів до монументу В Леніна, фотосесія Симомненко з піонерами и «піонерами», (юними и всякими різними).
 

 
    Купка найфотогенічніших дівчаток - піонерочок невідв’язно трималася Петра Миколайовича, для створення благоприємного фотофону вождю пролетаріата.
 

 
    Біля Симоненка жодного охоронця я не побачив. Це трохи здивувало, бо до інших політиків такого рангу підступитися практично неможливо, а тут, таке – з десяток розпорошених міліціонерів на весь захід. Терактів він явно не боїться, бо напевне знає хто їх влаштовує.
    Симоненка теж сьогодні прийняли у піонери. Пов’язали, тугенько, червоного трикутника, і мабуть кожен піонер загадав бажання. Я, наприклад загадав, хоч і не піонер
На світлині Вікторія Хасай пов"язує червону хустку вождю партії.
 

 
    Північно корейські, Китайські, Російські піонери надсилають свої привітання запорізьким ленінцям.
 

 

    Я не побачив як вдохновитель «Павликів Морозових» покинув це дійство, бо по сценарію були ще дуже цікаві сюжети. І я не хотів їх не помітити.
 

 
    А от жовтенят тут не чекали!
До цього милого дядечка я підійшов, коли відчепилися міліціонери, хотів допомогти піднятися, та погода була така яскрава і приємна, що хоч сам лягай поряд з ним.
Так от, коли я намагався його підняти, то дуже добре роздивився на його ггрудях жовтеняцьку зірочку.
Я спробую наблизити фото і, якщо вийде - то викладу додатково. Так! Це не свято жовтенят, і цей дядек прикро помилився, але наступного року він все виправить.
 

 
Тендітна дівчина на цьому фото вказує мені напрямок, в якому треба рухатися, щоб потрапити у світле майбутнє.
Вона пояснила мені, що моєї допомоги міліція не потребує, і вони справляться без мене.
Але, як я вже писав, повернувшись через десять хвилин я зміг з жовтеням поспілкуватися і навіть позаздрив його свободі і незалежності. Та він був послідовний, і навіть не став мінять позу.
 

Все в цьому святі було зрежисовано настільки тонко, що офіційна частина плавно перетікла в народні гуляння і помітити цей момент можна було лише акцентуючі свою увагу на цих деталях.  
    Дивна річ! Скільки пройшло часу, а навички організації піонерських линійок не тільки не зникли, але й укріпилися, збагатившись новітніми технологіями.
    Сьогодні лідер комуністів хоче відродити піонерський рух...
Чесно кажучі, своїм розмахом, така задумка не може не викликати поваги.
    По-перше утворивши мережу організації він хоче легітимізувати, і навіть канонізувати своє існування, забезпечивши себе підтримкою підростаючих поколіннь.
    По-друге будь яка наступна влада повинна буде піклуватися про молодь, і в цьому сенсі КПУ буде тримать лідерські позиції в масштабах країни. Тому влада не зможе , наприклад так просто заборонити комуністичну партію, і разом з нею розгалужену молодіжну структуру. Бо натомість, треба як мінімум запропонувати альтернативу. А вона не запропонована за двадцять років.
    Що чекає на Україну, якщо плани Симоненка збудуться?
Та, нічого страшного!
Бувші чарівні діти, з пропісочиними мізками - стануть виборцями.
Найкреативніші з них - займуть місце в парламенті.
Найбагатші - в бізнесі.
Найцинічніші - в керівництві державою.
«Все починалося трівіально, як завжди, з побудови величезної сцени і окремо діджейської споруди... Грандіозна сцена виростає біля монумента Леніну просто на очах.»
 
Я почав свою замітку словами:  «У моїх руках сценарій».
Закінчити хочу ними же.
Сценарій у моїх руках... і у ваших...
 
P.S. У матеріалі використані декілька світлин Запорізького сайту "ЗАБОР", а також світлини фотокореспондентів з їх дозволу.
 

 

 
© ЗЕЛЕНЯР [21.05.2012] | Просмотров: 4522

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.4/38

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить