для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Спогади про майбутнє.


Спогади про майбутнє.
«Світ належить оптимістам, песимісти – лишень глядачі»
(Франсуа Гізо )

І
На дебелий загривок підсудного несамовито дмухало з оскаженілого кондиціонеру, який наказав увімкнути головуючий, на прохання Юлії Володимирівни, свідка по справі про державні злочини президента України в період з 2010 по 2012 роки.
Холодний піт страху що повільно стікав по хребту, поступово кристалізовувався в іній.
– Підсудний встаньте, вам надається останнє слово, – вимовив суддя Кірєєв, похапцем змахуючи з кінчика носа підступну краплину поту.
– От і все, – подумав Федорович, – догрався.
Він знав, що повинен встати й щось сказати, але ноги не слухались,  – знову отой Івано-Франківський колаптоїдний, – промайнула думка, відлітаючи разом із свідомістю.
Його тіло обм’якло й лава під ним стала гарячою та вологою.  
 
В сусідньому залі під головуванням судді Вовка продовжувалось слухання справи про «вишку» для Бойко, щодо його відомого ґешефту з буровими. На черзі був розгляд справи «іскопаємих», які вдалось нарити Колеснікову з об’єктів Євро-2012.
 
У вікно з вулиці долинав хрип ручного мегафону з якого переляканий голос Калашнікова сповіщав, що за ініціативою Манхеттенського судді Річарда Селлівана в Інтерполі виставлена картка на арешт Фірташа та його активів, й монотонно бубонів щось далі … про вибіркове правосуддя.
 
Довкола суду, над входом до якого висів плакат з написом «Юща на нари, синюкам до пари!», вирувало людське море.
На часі була реформа судової системи, але ці акорди мала відіграти ще стара. Все повертається ...
 
ІІ
А почалось все буденно, по обіді 29.10.2012, після того як вранці провладна більшість ЦВК оголосила попередні результати виборів до Верховної Ради України, на яких начебто перемогу отримує ПР. Хоча за результатами екзитполів її «урожай» не мав перевищити 11% від голосів виборців що проголосували.
 
Вже під вечір вся центральна частина Києва була повністю заблокована людьми з рішучими, але якимись світлими обличчями. Вочевидь таке враження давали очі, що випромінювали впевненість, … впевненість у своїй правоті, і що все має бути добре, саме так і ніяк інакше,  бо облуда не має права на існування.
 
Проти ночі до Києва почав прибувати люд з усіх куточків України.
 
ІІІ
Коли дістався Майдану там поряд з багатьма іншими, вже починали розбивати штабний намет «ДД» Дуплет та гарячий Резерв.
 
Не аби яку роль на повноту спектру українського загалу, відіграло прибуття груп персоналу з регіонів.
А саме вельми представницька група з Південної Пальміри в складі Ukenshed, АнтиПроФФ, Sonya, Gato-Ami, Cережкина, Мak_sim, OdessiTT, Тaniako, Федір Злобін, до котрих долучився представник Криму – «….».
 
З Південно-Східного регіону прибули Shoobin22, Barry, Киця та Мрачний. Останній вдався до безпрецедентного кроку, прихопивши з собою на бойовище весь стратегічний запас «Хортиці» з свого легендарного підвалу. Але, мабуть таки щось хитрун та залишив … в «закромах».
 
Під ранок чартером з Франції прилетіла Général, на її «прохання» екіпаж літака був змушений трохи відхилитись від маршруту, заскочивши на Сардинію по Vovchykа та групу тамтешніх українців з колоритною місцевою назвою «Наша Справа» (Cosa Nostra).
 
Стрункий і навіть помолодшавший після голодування Haloperidol з Інженегром провадили облік персоналу, а Рasha з Sane ставили їх на «довольствіє», зараховуючи в підрозділи відповідно до … «спеціалізації».
 
Так до ударного підрозділу агітації та психологічного впливу ввійшли Клапейрон, An-70 та  Voronz та ще низка «жаберів» чиї роботи розповсюджувались серед громади, та транслювались на величезному екрані, що знаходився на Майдані Незалежності. Силу віршованого слова представляли Sonya, Ukenshed та Семен Битий. Напрям цілковитої деморалізації синюків представляли АнтиПроФФ та Агата.
 
До оперативного управління спеціальних операцій увійшли оябун Gato-Ami, Général, Блик, Пирк, PiligrimK та Рolice1963. До нього також входив відділ стратегічного прогнозування який складався з Оfeliya та Карта.
 
Управління з невідкладних контактів та співпраці з міжнародними представництвами та організаціями, а також з питань реабілітації революціонерів за кордоном представляли Chist, Stefania та Vovchyk.
 
До служби психологічного збалансування настроїв мас увійшли Аргум, Laskiw, Сat_ni та Киця.
 
Господарським забезпеченням та наданням «наркомовських» опікувався Мрачний.
 
Ну а те, що така стратегічно важлива точка як камбуз потрапила під управління метра кулінарної справи Федора  Злобіна, годі й казати.  
 
Мало не забув, постачання фармацевтичної продукції лягло на ВІНа, який однак знаходився під постійним наглядом невсипного ока АнтиПроФФа, мабуть щоб таки не трапилось випадкового отруєння чи передозу мас.
 
Та що казати, не всіх звичайно згадав, але багато нас було, ой багато ...
 
IV
Протистояння багатомільйонного загалу українців та силового блоку «влади» закінчилось цілком передбачувано, ніхто не хоче підставляти свою дупу замість чиєїсь, знову пролунав лозунг … «міліція з народом!».
Перелік оригіналів виборчих бюлетенів та звірка їх з відповідними копіями з мокрими печатками, підтвердила те що опозиції належать в новій ВР 321 мандат.
Якось  дуже швидко в керівництві всіх рівнів  МВД, Прокуратури та СБУ єнакіївська прописка стала дуже не модна і з’явилась сила силенна вакансій.
 
Верховний Суд України переглянувши справи Тимошенко, Луценко та інших опозиціонерів скасував вироки судів першої та апеляційної інстанцій та своїм вердиктом постановив справи закрити на підставі п.п. 1, 2, ст.6 КПК України, звільнивши опозиціонерів з залу судових засідань.
 
Олігархи отримали пропозицію від якої не могли відмовитись … амністія капіталів при їх поверненні в Україну, з сплатою всих належних податків, й інвестування у внутрішній ринок, повна модернізація та переоснащення за власний кошт належних їм підприємств та запровадження на них соціальних пакетів європейського зразка з введенням відповідного рівня заробітних плат.
 
Перегляду підлягали тільки найодіозніші приватизації останніх двох років.
 
За рахунок повернення капіталів у Західній Україні був започаткований великий проект по відновлюванню лісів на схилах Карпатських гір та розширення обсягів «зеленого» туризму.
 
В Луганській та Донецьких областях, завдяки співпраці з Японією, було застосовано новітні технології з отримання шахтного газу метану й побудови заводів по його скрапленню. Крім того в переробку були запущені відвали териконів з наступною рекультивацією земель та їх озеленення.
 
В Криму розпочався бум будівництва туристичної інфраструктури з суворим дотриманням екологічних норм та норм загального користування берегової лінії моря. В зв’язку з чим у питаннях мови найбільш актуальним у Криму стоїть вивчення української та англійської.
 
І ще багато чого ...
 
Як завжди не обійшлось без казусів. В катакомбах Севастополя до цього часу діє партизанська група у складі Наталії Вітренко та Вадима Колесніченко, що ночами розклеюють по місту листівки щодо … «приходу руського миру та НАТО геть!». Останнім часом до них приєднався ще один бородатий чолов’яга в окулярах та з пейсами. Поки його ідентифікувати не вдалось, але зважаючи, що у місцевій бібліотеці стали зникати старовинні книжки не виключено що це Діма Табачник.
В звязку з цим розглядається питання створення окремого туристичного маршруту ... "етапами регіональної слави!" чи "врагу нє здаются!"
 
V
Спогади, та власне чого це я, ви й самі про все це знаєте.
Нажаль вимушений закінчувати бо треба збиратись.
На травневих в Оленівці на Тарханкуті буде проводитись конференція з питання «Збереження рекреаційних ресурсів природного заповідника Тарханкут, використання вітрової енергетики та визначення режиму відпочинку на таких територіях». От там з багатьма вами й зустрінемось та погомонимо ввечері довкола багаття. Може нам з  Barry навіть випаде нагода під добрий вітер відірватись в Караджинській бухті та оз.Лиман.
 
А  Laskiw та Киця все продовжують називати мене невиправним романтиком. Ну хіба я не правий, вважаючи що наполовину повний келих набагато краще ніж наполовину пустий, чоловіки мене може краще в цьому сенсі зрозуміють?!
 
Щасти!    
  

© Блик [26.04.2012] | Просмотров: 3252

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.5/42

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook