для старых юзеров
помнить
uk [ru]

ПР і Бут. Ібут, ібут…


ПР і  Бут. Ібут, ібут…
Прибули в Одесу пацани зі Львова –
 
Чисто у поняттях ремесла…
 
З народної творчості, переклад Р.Скиби

 
Я майже впевнений: коли роздруківка цього тексту потрапить Януковичу на стіл – він поведе себе як та пташка, черевики з чиєї шкіри так добре пасують до незграбного нафталінового іміджу Лідєра.
 
Бо як страуса можна назвати птицею виключно категоріально, так і Януковича - білим і пухнастим. І тому Лідєр дуже не любить розмов про минуле, або про бандитів. Неприємні спогади мучать, і асоціації виникають.
 
Але є така штука – карма, і її не обдуриш. Кримінальна тема переслідувала і продовжує переслідувати «двічі несудимого», як реп’яхи козу. Про це можна судити не лише з характерного «професійного» сленгу, словечки з якого часто-густо прориваються у Віктора Федоровича через гладенько причесані тексти промов. Вміння оточувати себе правильними у контексті народного прислів’я «свиня кругом багнюку знайде» людьми – це та властивість, яка напрочуд вдало відрізняє Януковича від усіх інших подібних політичних фігур.
 
Хоча ще точнішим було б прислів’я «яке їхало – таке й здибало».
 
Отож мова піде про деяких регіональних представників «регіонального» бренду. Обличчя партії «на місцях» є такими ж визначальними, як і їх партійні шефи у столиці. Кадри рєшают всьо. Тим більш, що Янукович зараз, як цирк-шапіто, мандрує Україною у пошуках надії на перемогу, і днями має бути в гостях у партійної організації в Черкасах, про яку, власне, і піде мова.
 
Взагалі, якщо сказати, що справи Партії регіонів у Черкаській області «не дуже» - це означає нічого не сказати. Віднайти принаймні хоча б один осередок поза межами Черкас навіть вдень з ліхтариком буде неймовірно складно. "Які слони? Не було ніяких слонів! Ви б ще бронтозаврів згадали..."(с). Це як у анекдоті про Невловимого Джо, якого ніхто і ніколи не ловив, бо він і нафіг нікому не потрібен.
 
А у Каневі членів Партії регіонів можна порівнювати хіба що із загадковою потворою шотландського озера Лох-Несс: всі знають, що щось таке плаває, але здалеку не дуже розбереш, що саме - тим більше, що його ніхто й не бачив до пуття. Так до того всього загадкова канівська потвора ПР покінчила життя самогубством - шляхом самоліквідації первинних осередків. Бий своїх, щоб чужі боялись.
 
І ці люди ще претендують на якісь там відсотки і голоси? О блін. Та БЮТ в Черкаській області має набагато більшу підтримку, але не може собі дозволити такої відвертої партизанщини. А тому просто приречений виграти ці вибори - думаю, це буде не складно. З огляду на відсутність самих опонентів.
 
Але це ще квіточки у порівнянні з тим (точніше, тими), хто рулить «регіоналами» у столиці губернії.
 
У лютому цього року за протекцією старого бійця Рибака партію в Черкасах очолив Віталій Бут. У бутність іншого старого бійця Шуфрича міністром різних надзвичайних ситуацій Бут сидів у кріслі його зама. Він прославився своєю нелюбов’ю до велосипедистів, яких давить джипом з усією класовою ненавистю, та гучним скандалом на тему привласнення державних коштів в особливо великих розмірах. Окрім цього, Бут відомий своїми гарними стосунками з кумом Ющенка, а за сумісництвом губернатором Черкаської області Олександром Черевком. Звісно, такі зв'язки із представниками влади, яку Янукович не втомлюється (ггг) критикувати, грізному образу лідера опозиції зашкодити не можуть. Йому давно ніщо не може зашкодити, якщо можна так висловитися. Тим більш – шашні із владою.
 
Заступниками Буту партконференція «регіоналів» обрала такого собі Дядченка, більш відомого у більш знайомих Януковичу колах, як «Адідас». "Адідас" - відомий у Черкасах рейдер, що прославився захопленням центрального універмагу "Юність", та спробою до купи прихопити ще й площу біля універмагу, але забув спитати у мера міста Одарича, скільки це коштує. Паралельно черкаською міською організацією Партії регіонів керує Ігор Мельников на прізвисько «Меля», друг і бойовий товариш «Адідаса». А чигиринською – екс-заступник мера Черкас Сергій Гура, відомий скандальним погромом лотків дрібних підприємців та рейдерським захопленням підприємств у місті. Нещодавно Гура відзачився тим, що зламав щелепу депутату від БЮТ Костенку. Усіх вказаних персонажів об’єднує приналежність до місцевого ОЗУ «Торпеди» та фігурування у численних кримінальних справах. Отже, перемога Януковича на виборах для них є життєво необхідною, адже в тюрму не хочеться. А БЮТ вже напевно потурбується, щоб після виборів смак тюремної баланди надовго увійшов у життя цих бравих пацанів. Бо Юля плєнних брати не буде.
 
Щось подібне не є такою вже новиною для «регіонів», навіть якщо відкласти вбік сакральну і дражливу тему двох «несудимостей» Лідєра. Можна згадати хоча б секретаря харківської міськради «Гепу» Кернеса, або просто погортати сторінки кримських кримінальних хронік. Однак на Черкащині можна всерйоз вести мову про, скажемо так, чітку і недвозначну тенденцію. Привид шаленої шапкозриватєльної молодості, зневажливо пускаючи дим дешевої папіроски, розкутою ходою підходить до Віктора Федоровича зі словами «Слиш, братєла…».
 
Причому уся верхівка черкаських «регіоналів» - «із чужого района», якщо користуватися доступною простому єнакіївському чісто пацану мовою. Всі ці люди – уламки потопаючих та безнадійних партій, і у свій час просто купили собі місця у списках ПР.
 
Зрозуміло, що розраховувати на їхню чесність, порядність та відданість будь-чиїм інтересам крім власних, було б вкрай наївно. Однак, як вже було сказано, «яке їхало – таке й здибало».
 
Спрогнозувати, що ж буде далі – просто. Дуті цифри прогнозів електоральних перспектив, якими «торпедівці» годують «центр», лопнуть швидше, аніж остання в області дільниця закриється для підрахунку голосів. А ще до того голодні зграї конкурентів по кісточці рознесуть і без того не захмарний рейтинг ПР, безкінечно обсмоктуючи подробиці кримінального минулого черкаських «регоналів», а за компанію – і їхнього найголовнішого столичного «братана». У контексті «який піп – такий і приход» та «Братва повертається 2».
 
Так що для Януковича, з урахуванням наявних у "регіонів" проблем в ряді інших базових регіонів (вибачте за мимовільний каламбур), - це буде ого-го яка кампанія. Але вихід все одно є.
 
На нього цілком однозначно натякає доля канівської організації...
© tralala [17.09.2009] | Просмотров: 3824
Метки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.9/11

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook