пароль
помнить
uk [ru]

СВЯТІ І ГРІШНІ...


СВЯТІ І ГРІШНІ...
     Шановні колеги!
Не думаю, що я взявся за вдячну справу, але нещодавні події на ДД, які знов спровокували суїцідальні випадки в колективі, підштовхують мене ще раз замислитися про певні механізми, які змусили б центробіжні сили, розриваючі наш колектив, вгамуватися.
     Не так давно я вже висловлювався щодо природи цього явища, і тому, не повертаючись до азів, хочу запропонувати «МОДЕЛЬ СПІВІСНУВАННЯ» в одній упряжці «коня и трепетной лані».
Так би мовити:
                            «Розу белую с чёрной жабой
                             Я хотел ... ...»
Дуже прошу шановне панство не сприймати це ІМХО всерйоз, бо все запропоноване неможливо і не потрібно втілювати в життя.
Є такий літературний жанр – «Антиутопія»
Так оце мабуть вона...
 
     Не зважаючи на те, що «Добро должно быть скулаками», я спробую не зачіпати жодних амбіцій, хіба, що я чогось не помічаю, чи не розумію, але зважте на те, що це лише проект, який потребує обговорення, і врахування всіх Ваших зауваженнь. Так би мовити – перше читання...
Відштовхуючись від того, що всі ми різні, і маємо часом диаметрально протилежні мотиви і інтереси, я пропоную всім до всіх ставитися однаково, і забезпечити рівні права при обговоренні і виконанні пунктів цього суспільного договору. Не зважаючі, чи буде він колись втілений...
     Хочу зазначити, що розглянути сьогодні я пропоную лише такі прояви як ХАМСТВО І ОБРАЗИ, але ці два терміни треба ще детально виписати.
Ці терміни настільки важливі в визначенні, що я, цю роботу довірив би тільки одиницям колег, які спроможуться виконати цю справу з відомим педантизмом. Бо в такій справі важлива кожна закорючка.
Щоб не міг потім кожен вкладати свій сенс у значення певного терміну.
     В судочинстві аж ніяк не можна допускати різночитання. Тобто треба цей нюанс не забуть, але, нехай вже не сьогодні!
Сьогодні я пропоную визначитися із загальними підходами.
Тож з цього і почнемо.
                                           КОАЛІЦІЯДА
     Суть запропонованої  мною ідеї закладено в біблійній істині:
«Вчиняй з іншими так, як хотів би щоб вони вчиняли з тобою»
Для початку треба, мабуть, скликати «НАРОДНЕ ВІЧЕ», або «КУРУЛТАЙ», або «ВСЕЛЕНСЬКИЙ СРАЧ», «САБАНТУЙ», чи «СОДОМ І ГОМОРРУ» (назва залежить від подальшого розвитку подій...)
Я пропоную з'акумулювати думки і пропозиції всіх бажаючих КОНСТРУКТИВНО висловитись, за принципом «ПОЧУЮ КОЖНОГО», після чого довірити адміністрації (або, при згоді – УПОВНОВАЖЕНИМ) систематизувати, і виставити на друге читання вже більш лаконічну версію.
Наступний крок – Остаточно обмінявшись шпильками, тумаками, плювками, ляпасами, образами, і насамкінець думками – затвердити «КВПБ» –
Тобто - Кодекс Ввічливості Працівника Божевільні.
     Ту частину персоналу, яка згодилася дотримуватися принципів Кодексу – можна сміливо обізвати «КОАЛІЦІЄЮ».
Звісно, після всіх означених процедур з'являться найбільш ображені, і невдоволені – тобто сама собою  вичлениться  «ОПОЗИЦІЯ».
Серед них, скоріше за все буду і я, через те, що вже зараз, певно отримаю перші пендюлі, дам здачі, отримаю тумаків, і піду запльований об'єднувати її рідну – «ОПОЗИЦІЮ».  Тому над цією проблемою я попрацював найнатхненніше!
Основним принципом «КВПБ» я би вважав СВОБОДУ приєднуватися до коаліції, або виходити з неї, так би мовити ОДНИМ КЛІКОМ.
     Слоган «СВОБОДУ ТУШКАМ» – повинен стати девізом колективу.
У кожного така собі кнопка – натиснув, і от тебе вже нема. Бо ти вже в іншому вимірі! Вийшовши з однієї множини автоматично потрапляєш в іншу. А щоб тушки не бігали туди – сюди, залежно від коньюктури, треба обмежити таку можливість граничним терміном, ну скажемо раз на місяць, або на тиждень, ще не знаю...
Ніякого політичного забарвлення ці дві групи мати не можуть, бо різниця в них тільки та, що одні задоволені (Всім), а інші – невдоволені (чимось).
     Невдоволена частина може поділятися всередині клюбу на фракції, по типам невдоволеннь, і вони вже, ці фракції потім скубуться між собою як хочуть, об'єднуються навколо лідерів, сидорів, чи ледарів, за бажанням, чи як на те їхня воля – існують незалежно один від одного, «ПОЗАФРАКЦІЙНИМИ». Вони можуть вживати один до одного будь які образи в межах встановлених ними же правил, або без правил, якщо такі не встановлені, можуть хамити і просто насолоджуватись утвореними умовами. Бо це тільки робоча назва їх групи така: «невдоволені», це зовсім не констатація їх душевного дискомфорту. Тут якраз, багато хто знайде справжній рай, особливо так названі енергетичні вампіри, бо достатньо і донорів, які охочі до роздачі зайвої єнергетики. І вони потрібні один одному, як кисень, нічого не поробиш. Таке поділення не буде значити навічне відділення «Раю» від «Аду». Маємо бути милосердими один до одного... Кожне бісеня може потрапити до «Раю», як я вже казав раз, в якийсь визначений термін, та після першого ж порушення досить суворих правил етикету він тут же попадає назад у «АД» знов на такий же відчутний строк.
     Так само і янгільські створіння, можуть піти поточити об ближніх зубки, а коли вже досить напилися чужої крові, перебісилися,чи їх виперли з аду за мегахамство, чи навпаки на невживання москальських матюків, то вони, рум'яні та задоволені, причешуть німбики й повернуться в рідну стихію.
В «АДУ» теж можна оговорити певний «КОДЕКС ДИЯВОЛЬСЬКОГО ЕТИКЕТУ», чи «бльАДСЬКІ правила поведінки» де можна унормувати, що, наприклад за відсутньості в трьох коментах образи автора, чи нецензурної брані, коментатор потрапляє в справжню баню, де нікого нема, один тільки «БОГ», (чи «ДИЯВОЛ») тобто АДМІН. Але, можливо тут не вартує псувати невинну вульгарність спілкування якимись границями дозволеності. Може якраз тут нехай би царювало первозданне «EGO», і бої без правил, як символ первисності. Про це треба ще поміркувати.
Але, для чого це все нам потрібно, скажете Ви!   Який нам з цього гешефт?
    Е-е-е!!! Які ви виявляється корисливі! Кругом вам гешефт подавай!!!
А весь гешефт, панове в тому, що при цьому законі – умовні вівці цілі, неушкоджені так і виграють масними боками, а умовні вовки ходять задоволені, ситі, та ще й посміхаються, виколупуючі кігітком м'ясо з-поміж зубів!
Що за нечувана ідилія? Де ж той мудрий Соломон , що так все гарненько влаштує?
Соломон тут – законодавець, тобто в данному випадку ми з Вами – народ джерело вла... (Якщо , звісно, пана Шрайка буде на то воля).
    Для початку треба просто уявити, що:
Хитрий законотворець так все влаштував, що ПРИЄДНАВШИЙСЯ до коаліції має перед суспільством зобов'язання дотримуватися кодексу і ніколи не переступати певної грані, і за порушення карається страшними банями!!!
Він (кояліціянт) нікому не хамить, і нікого не ображає! Взагалі нікого!!!
Але і його ніхто, ВЗАГАЛІ НІХТО не сміє образити, бо за це СТРАШНИЙ СУД І БАНЯ НЕВІДВОРОТНІ!!! І сам ГАРАНТ охороняє його права!
Ті ж хто не хоче цього кодексу дотримуватися, мають можливість хамить і ображать кого завгодно, окрім звісно Коаліціянта, бо він під захистом ЗАКОНУ!!!
     А де ж права опозиції (хоча вони можуть переважати кількісттю)?
А в тому їх права, що вони мають волю не стримуватися, і п'єрдолити своїх колег і колежанок  по спрощеній, так би мовити, системі...
Тобто по тим правилам по яким і зараз ми живемо. Але і самі будуть начуватися. Бо їх об'єкти мають такі самі ікла як і вони...
Тобто для них нічого не міняється, тільки зменьшується коло потерпілих і нападників.
Кожна група буде комфортно себе почувати серед подібних собі. І визначить кожен своє місце сам.
     Якщо ж, раптом переміниться настрій, або риси характеру, то раз  на тридцять діб, Слава Адміну! – Місячні!
Можна стать тушкою і опинитися у рідній протилежній стихії. Кодекс передбачає творчий підхід до свого місця в житті божевільні. І так щомісяця! Лафа!
     Але я думаю що більшість швидко знайде своє місце і бігать будуть не часто, і не всі. Головне що така свобода передбачена.
Основний же механізм, який мудрий Адмін технічно забезпечує, і гарантує, полягає в тім, що «СВЯТІ» і «ГРІШНІ» знаходячись поряд у просторі, тобто під, скажімо одним ІМХО, можуть не просто ігнорувати хама, а навіть не бачити його витворів. запросто вимикають правопорушників з полю зору одним кліком. Можна надати таке право автору. Я думаю що він найбільш неупереджений у цьому питанні, і зацікавлений повноцінному спілкуванні на гілці.
Забанений, таким чином втрачає можливість гадити і смердіти для всіх, хоча і продовжує свою справу у своєму колі.
     Чи можливо це технічно?  Може частково... Це не важливо.
Бо все написане настільки неправдоподібно, що я і сам в це не вірю.
Антиутопія, що поробиш...
© ЗЕЛЕНЯР [17.03.2012] | Просмотров: 2393

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.9/29

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить