для старых юзеров
помнить
uk [ru]

ФКАНТЄКСТЄ (13 - 19 жовтня)


ФКАНТЄКСТЄ (13 - 19 жовтня)
Іноді корисно вимкнути телевізор. Щоб подивитися у вікно. Глянути на свій двір, дітей, які вирішують свої великі дитячі проблеми у пісочниці під грибочком, на осіннє небо у сплетінні напівголих гілок і гостро усвідомити, що життя минуще. Особливо, якщо перед тим, по телевізору показували руїни, такого схожого на твій, дому…
 
Той крик жіночки, - «Пустите меня, ТАМ МОЯ ДЕВОЧКА!» - він цвяшком засів у голові не одного з нас, тих, які просто побачили це в репортажі прайм-таймових новин… Це могли і можуть бути і наші діти, і наші будинки, і  у нашому місті. І у нашому місті так само часто не можна додзвонитись до аварійної служби газу, і до «швидкої». Ми всі єдині – від Карпат по Ай-Петрі. Ми всі заручники своїх же ідіотів, яких самі й посадили собі на шию. І плювати на мову – голосіння матері звучить однаково страшно і на російській і на українській…
 
"вибух побутового газу в 10-поверховому будинку № 127 по вулиці Мандриківській у Дніпропетровську стався 13 жовтня о 10.20. Загинули 18 осіб, із них 5  дітей. Шпиталізовано 17 осіб, у розшуку за заявами родичів перебуває 8 осіб (із них 2 дітей).
Попередня причина вибуху - різке підвищення тиску газу в мережі. Зараз від газопостачання відключено 5200 будинків."
УНІАН

 
На цю країну не потрібно нападати. Не потрібно зайвий раз зривати по тривозі армії та викидати мільярди на війну. Не треба навіть підкупляти місцевих чиновників та вербувати собі шпигунів серед місцевого населення. Нічого не треба робити для її знищення. Просто почекати, поки тисячі недовчених і непрофесійних вчителів вивчать своїх напівграмотних учнів. Просто почекати, поки останні спеціалісти - та байдуже в чому! - майнуть на заробітки туди, де за їхню працю і знання платять, а не ЗНУЩАЮТЬСЯ. Просто дочекатись, коли останній випускник медінституту заплатить останній внесок за свій диплом та доріже останнього директора якого-небудь «Баблогазу», який так і не знав, що вентиль пізно крутити тоді, коли він заржавів... А останній міністр тоді гляне на останнього президента і так спокійно скаже, - "Ну що, брателло, бери лопату та поїхали гасити пожежу. Бо пожежників у нас уже нема." І вони поїдуть гасити пожежу, а по дорозі, ще, можливо, врятують котика та відремонтують дві-три водопровідні труби, бо до ЖКГ руки такі не дійшли...
 
Мені хочеться кричати від болю, коли я бачу як оперативно привозять на місце трагедії весь цей курв’ячий виводок – від прем’єра до опозиціонера, а потім - БІЛЬШЕ ДОБИ! - транспортують з Харкова, НЕГАЙНО необхідний, кран. За те бабло, що стратили на приїзд високої і дебільної делегації можна було ЛІТАКОМ доправити все необхідне обладнання з будь-якої країни світу за кілька годин… Біда наша не у дірявих трубах та хронічних нестачах фінансування, а у дірявих головах та дефіциті совісті. А совість спить, коли відповідальності нема. Тому не чекайте, прошу, не чекайте, що з цієї трагедії хтось зробить якісь висновки і когось покарають... Ніяких висновків не буде, як не було їх після розстріляних ракетами Броварів, спаленої Новобогданівки, порубаного в шмаття Скнилова і тисяч (уже тисяч!) шахтарів, які, чи не щомісяця, дають на гора свої душі... У тебе дорога енергетика, Україно, ти грієшся нашими душами...
 
Як вам спиться, Вікторе Андрійовичу? У вас добрий апетит, Вікторе Федоровичу? Юліє Володимирівно, макіяж не поплив? Де ж ваші, обіцяні нам, дурням, та нами, дурнями, очікувані покращення життя, реформи та порядки? Якого біса ви взагалі сидите який рік у всіх своїх кабінетах? Ви вчасно ходите до каси одержувати зарплату? Не забуваєте? А от якось так склалось, що «Дніпрогаз» забув укласти договір про обслуговування газових мереж. А ще взяв, та скоротив за останні кілька років втричі техперсонал, який і займається обслуговуванням газових мереж… От і їздив сам дірєхтар іржавого вентиля крутити… А де ж були всі державні та контролюючі органи? Чому не прикрили лавочку? Я задав уже стільки дурних питань, що відповіді політтелепузиків мене не здивують. Все і так зрозуміло. Нічого особистого. Кому війна, а кому – активи:
 
«Кабмин в понедельник поручил министерству юстиции подготовить иск к ОАО "Днепрогаз" о возмещении убытков от взрыва газа в Днепропетровске. Имущество ОАО арестовано, принимаются меры по аресту его акций. В Минтопэнерго полагают, что косвенной причиной аварии стала идея частичной приватизации облгазов, в частности передача их структурам, подконтрольным Виктору Вексельбергу ("КЭС-холдинг", который владеет украинскими облгазами через дочернюю структуру "Газэкс") и Михаилу Абызову (ЗАО "Руком"). Сотрудник ведомства, пожелавший остаться неназванным, рассказал Ъ, что вхождение российских компаний на рынок эксперты отрасли оценили как некую "спекулятивную" сделку: не имея возможности поставлять газ из России напрямую, предприниматели якобы рассматривали украинские облгазы как потенциальный объект перепродажи профильным инвесторам, а поэтому не были заинтересованы инвестировать в развитие сетей. По словам собеседника Ъ, в результате указанной схемы "Днепрогаз" (как и "Харьковгоргаз") до сих пор не заключил договор на пользование распределительными сетями, где были бы четко оговорены условия их эксплуатации и объемы инвестиций; не соблюдает нормативы по инвестициям в сети, определенные договорной базой и условиями лицензии и тарифа НКРЭ; за последние несколько лет в три раза сократил технический штат, который занимается обслуживанием сетей.
Сам господин Вексельберг на вопрос Ъ, кто, по его мнению, несет ответственность за взрыв в Днепропетровске, рассмеялся и положил трубку.». Коммерсантъ.

 
Так, а що ж Вексельбергу плакати? Він – власник. Якщо державні контролюючі органи абсолютно не цікавили умови роботи «Дніпрогазу», то чого хвилюватись?  Навіть, якщо вся схема з відбором активів висмоктана пальцями журналюгами, то все рівно мене цікавить: а чому не укладати договір на обслуговування газових мереж? Вентиль так заржавів, що два бравих директори навіть не могли його крутанути... А монтери у них хоч були? Чи у конторі, яка відає постачанням газу одному з найбільших міст України, є тільки стіл, ноутбук, три заступники по заплутаних питаннях і секретарка? Кому, ця дІржава (від слова «дірка») довіряє ГАЗ, ЕЛЕКТРИКУ та іншу потенційно небезпечну і наддохідну фігню? Де, пажарніки, санстанції і стопісятвісім інстанцій, без яких тітка в лотку на базарі пукнути не може?!  
…А Вексельберг розсміявся, а Янукович сердито насупив брови, а Ющенко обурився, а Тимошенко засмутилася. І тільки Шуфрич в комбінезоні виглядав по-діловому. Він врятував кота.
 
А тим часом, прогресивні ринкові методи управління економікою прогресують з кожним днем все більше. Вченими – окультистами всього світу була зафіксована незвична сейсмо-активність в певних районах планети. Все пояснюється просто. Зволив отворити свої вуста Микола Янович (який працює на посаді  Азарова в теперішньому кабміні). А загальновідомо,  коли говорить Азаров, в гробах синхронно перевертаються  Адам Сміт та Джон Кейнс. Крутанемо ще раз древніми кістьми адептів ринку і процитуємо Миколу Яновича, бо це таки того варте:
 
«У середу уряд розгляне низку заходів, одним із яких буде заявлено принцип декларування ціни. Тобто, якщо ти хочеш підняти ціну вище, ніж на певну кількість відсотків, то ти повинен повідомити місцевим органам влади. Це дозволить розібратися з обґрунтованістю зміни ціни і вжити необхідних заходів… Є всі підстави для того, щоб ті, хто займається торгівлею продуктами харчування, стримували свої апетити і знизили рівень торговельних надбавок і рівень рентабельності."

 
Ах шпікулянти! Підіймають ціну! Необґрунтовано! Мені тільки цікаво на що найнеобгрунтованіше? Молоко? Масло? Олію? А на скільки відсотків дозволять підіймати ціни місцеві органи влади? А як вони будуть визначати обґрунтованість цін? По протоколах печерських мудреців? Фірмі «Х» ціну на 15% підняти дозволити, бо обґрунтовано (солідно, при чому, обґрунтовано!), а фірмі «Y» ціну піднімати не можна! Бо у них вопше ні обґрунтування ні совісті – просили до виборів дати наперед податків хоч 5 тисяч? Не дали?! Тоді не гнівайтесь…
Щоб досягнути більшого ефекту, Микола Янович додав, що весь уряд з надією чекає, що інфляція за підсумками 2007 року не перевищить 11%. А ще у травні  цього року ніхто інший, як директор департаменту соціальної й економічної політики Мінекономіки Вадим Піщейко (ваш кадр, Микола Янович?) прогнозував інфляцію до кінця року на рівні 7,5%. А вона обґрунтовано залізла до 11%! Де ж ті спекулянти, що так знецінили гривню?! І чи вони з кимось погоджували нову купівельну вартість наших грошей? Миколо Яновичу – це вас питати?
  
А тим часом одна дівчинка з косою і багато хлопчиків з мандаринками сказали, що вони поділили всі відерця і совочки у політичній пісочниці і, як тільки їм дозволять бавитись вони тут же наліплять пасочок для народу. Найкращу пасочку спік 15 жовтня найстарший хлопчик Вітя (той, котрий чесний, а не послідовний). Пасочка вийшла гарна і рум’яна, зі старим газовим  запахом: заступник секретаря РНБО Ю.Продан, за підсумками засідання того ж таки РНБО, заявив, що планується підписати угоду, за якою державні газорозподільчі мережі буде передано в концесію акціонерним товариствам, які займаються поставками газу… Ви ще дивуєтесь? Я ні. Просто, якось дивно, що так недавно ми щиро вірили в те, що політика, хоча й брудна справа, але має робитись чистими руками. А ще – ми щиро вірили, що бізнес і влада мають бути розділені…
 
І на останок. Єдине чим ми справді можемо пишатися – це тим, що у нас все-таки є стабільність. Ну, не у всьому звичайно, але деякі речі просто-таки суперстабільні:
 
«Ситуація з відмиванням злочинних доходів в Україні протягом останніх років залишається стабільною: всі основні схеми виявлені, і тенденція до зростання обсягів легалізації "брудних" грошей не спостерігається.  
Про це заявив голова Державного комітету фінансового моніторингу Сергій Гуржий у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 
Ви зрозуміли про що я і Гуржий? Та все про те ж – схеми знаєм, користуємось ними постійно. Економіка стабільна – крадуть все так же.
Почекаєм поки поділяться?
Канаріс [19.10.2007] | Просмотров: 6006

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.9/11

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook