пароль
помнить
uk [ru]

Первe`, вторе`,... і вінегрет в компоті. Вступна.


 Первe`, вторе`,... і вінегрет в компоті.  Вступна.
  Почну з далека, щоб пояснити що то таке оте - "  Первe`, вторе`,... і вінегрет в компоті."
Наголос в тих словах треба ставити на останній склад - ПЕРВЕ`, ВТОРЕ`, то є місцевий діалект такий, західняки мене зрозуміють. Для східняків поясню. Так там кажуть на "первое и второе" в харчуванні.
 
  А все почалось з приходу друіх совітів на наші землі. Перші не встигли щось кординального витворити, бо німці прийшли. А німців вигнали совіти. Іх називали - другі, бо прийшли вдруге.
 
Ну і звісно, як то належить у братів, то старший ( принаймі такими вони і досі ще себе вважають  ) почав молодшого вчити " ума-разума". Як жити, що думати, як говорити, що їсти, як спати та на кого молитись. А через те що божок совітський жив-був у Москві, то і молитись нас вчили на московського божка, а про свого Бога наказали забути.
Але я не про божків совітських, а про те, як нас вчили харчуватись. Пригадуєте - " первое, второе+салат и кампот". Таким було меню у всіх заклалад харчування під назвою СТОЛОВАЯ.
  Сперечатись про користь чи шкідливість вливання отого кампоту у шлунок, де вже комфортно себе почували "первое и второе" напевно марна справа, бо то є особисте. Завжди буде хтось ЗА, а будуть і противники такої системи харчування. Але те, що  шлунку було тяжко після такого "приема пищи" сперечатись буде тільки бовдур.
 
  Ну і тепер, коли я вже здається пояснив про походження  отого - " Первe`, вторе`,...  " можно перейти і до головної ідеї моєї імхи - ВІНЕГРЕТА В КОМПОТІ.
Мова звісно піде не про недоліки-переваги якоїсь системи харчування, а про той бардак, що утворюється у міску пересічного громадянина після споживання " їжі ", яку нам щоденно готують засоби масової інформації.
 
Спобувати розібратись в тому  вінегрета з інформації, яким нас намагаються нагодувати "незалежні" засоби масової інформації.
Задуматись ( якщо є чим), навіщо нам так настирливо намагаються  в головах створити вінегрет і кампот одночасно.
 
Сьогодні хочу винести одну тему на обговорення.
  А саме - чому нам, з майже маніакальною настирливісттю, постійно показують унітази в камерах, де ніби-то утримують лідера оппозиції Ю. Тимошенко.
  Жоден, навіть самий захудалий змі не поцюрався передрукувати фото, а то і  відео тих виходків, якими нібито користується та жінка, яка недає спокійно почивати владі на лаврах покращення свого, а не нашого життя.
  Той хто не хоче у себе в голові робити вінегрет з кампотом,  то напевно розуміє, для чого так робить влада.
Чого не скажеш про пересічних споживачів. Результат владою досягнутий. "народ" переймається питанням -  " а чому це вона в таких шикарних умовах відбуває покарання ? У нас такого нема, як у неї в тюрмі ". І зовсім  той "народ" не цікавиь золотий унітаз влади.

У мене питання інше.
  Як протистояти отому інформаційному " харчуванню" нашого населення, яким постійно пічкає нас влада з своїх зомбоящиків та шпальт ?
 
  Хочу розпочати таке обговорення по різним темам та аспектам нашого життя, де можемо допомагати один одному розбиратись - де перве', а де - вторе', і хто робить в наших головах вінегрет з компотом одночасно.
 

© Захар Беркут. [11.01.2012] | Просмотров: 2876

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.7/34

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook