для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Швеція, яка вона є.


Швеція, яка вона є.
З чого би почати?smile3
Почну з друзів: ось сім'я, з якою віддавна дружу - Шель, Керстін, зять Томмі і внучка Мійя. Як маю якісь турботи, то вони завжди допоможуть. Приміром, минулого року я ухитрився спалити акумулятор, то отой старший дядько, Шель, роздобув мені майже новий.  Прекрасно спілкуємося з допомогою жестів і словника, і ще минулого року я клавіатуру приспособив, то ще спілкуємося через Ґуґль!smile3

 
А це внучка Емілія - син Шеля живе в Крістенхамі, я їздив їм допомагати один день - Міке вирішив, що би сі здало до утеплення хати додати ще 5 см скловати..

 
А це бокова, "глуха" вуличка в райцентрі. Навіть не заасфальтована.

 
Типова сільска хата - "Вольво" на подвір'ї, прапор, поштова скринька і бак для сміття.

 
Це в одному селі театр, в приміщенні, яке нагадує стодолу. smile3 вони прості люди, і у них по-простому. Поряд готель і ве-е-лике озеро.


 
Шель показав мені особливий будинок у лісі, "поганий, бо у ньому не будеш спати". Там живуть маленькі чоловічки, не троллі, а якось інакше назвав (може по-шведськи) - полтергейст. Стукають, грюкають, гукають..

 
А це нова кладка в лісі біля села. Там шведи гуляють з псами, роверами їздять, мотоциклами, здається, квадроциклами вже об'їзджають вище - стара кладка була ширша, та вже зігнила, замінили. А нижче річечка-водосховище електростанції, на якій плавають на каное, і якраз там верхня точка маршруту - від міста 7 км.

 
Якраз посередині між містом і кладкою є таке місце, де тренують такс. Отам в загородці щось на зразок нори лисячої.
За столом побалюватися можна, хороший відпочинок із шашликами. smile3 В будці ліворуч - запас дров, одноразового посуду і мішків на сміття, а сам бак - за бетонним кільцем, не видно. Зовсім поряд є "танкодром", де влаштовують заїзди по нерівній кільцевій дорозі на мотоциклах і старих підготовлених автівках..

 
А оця машинка, схожа на гіганську картоплекопалку, просіює ґрунт. Як шведи роблять дорогу нову, або площадку, то знімають землю (якої там мало) до твердого, відсівають камінці і землю забирають. Як насипати дорогу просто на ґрунт, то вона швидко розлізеться і стане болотом, а як просіяти.. Нам би дуже знадобилася така машинка - наші сільські дороги так просівати.

 
Але будь-яка дорога довго служити не буде, як не зробити правильно стоків води:
Ось бачите трубу? Це нова, притому що стара оцинкована металева ще могла послужити не один десяток років..
Раз було дуже сильна злива, що дорогу трохи розмило на спуску, то шведи поставили знаки до часу ремонту - хоч промоїни були неглибокі, але шведи до таких не звикли, і щоб люди не мали стресу, наїхавши..


 
А погода може бути така:



 
На дорогах Швеції можна зустріти і такі автомобілі медичного призначення:

 
А також побачити фоторадар, поставлений з міркувань безпеки руху. Там ще далі, бачите, лежить бак для сміття - то господар десь поїхав на якийсь час, вивіз сміття тимчасово не оплачує (бо немає такого), то і бак поклав, щоб марно не зупинялася коло нього смітярка.

 
Поки на останок пару макро кладонії.








© цімбора [04.12.2011] | Просмотров: 4414
Метки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.7/44

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook