пароль
помнить
uk [ru]

Якщо Майдан – завтра…


Якщо Майдан – завтра…
припустимо, мрії нашої «опозиції» здійснилися…
за наявності Програми вибух Майдану-2 має шанси стати спрямованим на позитив.  
за відсутності позитивних пропозицій – сценарій з вилами...

 
Думка про те, що справа просувається до Майдану-2, сьогодні вже далеко  не  оригінальна. Інша справа: де, коли, в якому складі, яким чином і – з яким РЕЗУЛЬТАТОМ? Конкретно цього передбачити не можна, бо дійсні (не проплачені) майдани вибухають спонтанно, а не збираються слухняно на заклик політиканів.
Цікаво, що останнім часом до масових протестів людей фактично підштовхують і влада (наглою політикою), і опозиція – у сподіванні до влади повернутися. Тобто, практично ВСЯ партійно-політична верхівка України готується до нового Майдану. ІМХО, кожне з організованих політичних угрупувань (відомих у нас, як партії) сподівається отримати максимальні дівіденти. Геть забувши про своїх виборців і державу – якщо колись про це думали взагалі.
Щодо влади, то її технологи, як здається, вже склали план Б. Оскільки стартові наслідки управління настільки провальні, неминучий Майдан треба використати в своїх інтересах. Наприклад, влаштувати масові бійки з підпалами авто, грабуванням крамниць і перехожих – досить до складу протестантів заслати  провокаторів, або просто придурків, охочих побитися.
Тут «технологам» стануть в нагоді різноманітні українські р-р-революціонери, що закликають негайно братися за вили та/чи зброю пролетаріату. Спровоковані зіткнення нададуть привід застосувати силу і знищити залишки частково відновлених було у 2004р. свобод. Таким чином український демократичний процес, що отримав всесвітню симпатію в результаті саме МИРНОГО Майдану 2004р., буде дискредитований – принаймні на кілька років. «А там побачимо» - як всі наші керманичи, ці планують лише на завтра. Що буде ПОЗАВТРА, їх не обходить http://e-democracy.in.ua/prjama-demokratija/ukrajinska-perspektyva/158-partijni-pivni-shche-gudut-ale-ne-znajut-shcho-vony-shvydshe-mertvi-nizh-zhyvi.
Здається, наші можновладці подуріли – їх нічому не вчить навіть страшна доля покійного Каддафі.
Чи ви вважаєте, що таке можливе лише ТАМ. а не у нас, в Україні?
А пенсіонерів з вилами близ Донецької адміністрації не бачили?
Не зважаючи на суттєву вірогідність таких намірів і наслідків, жодна з опозиційних сил не оголосила упередження можливим провокаціям. Як на мене, ні протидії, ні превентивних заходів вожді опозиції не готують з двох причин. По-перше тому, що неспроможні, по-друге – усвідомлено чи підсвідомо сподіваються погрітися близ небезпечного вогнища. Використати провал команди Януковича, щоби знову отримати владу – це ж так просто;(( Хоча з народної говірки давно відомо, хто думкою багатіє – не зважаючи на зовсім свіжі уроки. Адже повну перевагу в політбоях без правил регіонали довели ще на початку минулого року.  
Тепер припустимо (на хвилинку), що мрії «опозиції» все ж здійснилися, Майдан-2 у 2012 чи 2014 році змусив чинного президента до відставки, і ЦВК оголосив дострокові вибори.  
І тоді постане питання: що далі?  Панове кандидати на керманичів, що запропонуєте країні? Руки, що не крали? Почую кожного? Юліну тисячу і її ж продану в прямому, брутальному значенні «Ідеальну Країну»? http://www.pravda.com.ua/rus/news/2010/12/9/5657482/ Фронт змін – яких? УДАР – по кому?
Де ви – політики з державним мисленням? Хто має пропозицію з української перспективи? Які потреби суспільства вважають першочерговими, звідки брати кошти, на які кадри розраховують? Запитання ставилися не раз, а відповіді, як не було, так і немає – кадрова колода засалена, жодної програми навіть не передбачається.
Та чого їх питати – їм ніколи! Вони списки на вибори-12 вже складають – бояться без доступу до корита залишитися…
Неспроможність своїх клієнтів вже вголос відзначають навіть політтехнологи. «Колективний клієнт – український політикум є безнадійно аморальним, а також, що гірше – він є фундаментально вторинним стосовно сучасних цивілізаційних процесів, і навіть не здогадується про це», зауважив експерт корпорації стратегічного консалтинґу "Гардаріка" Костянтин Матвієнко за результатами першої української конференції політтехнологів http://world.pravda.com.ua/columns/2011/03/1/5974114/.
Оскільки партійно-політична верхівка мовчить щось незрозуміле, проекти висувають і обговорюють в позапарламентському середовищі. Одні попереду ставлять лібералізацію податкового законодавства для малого і середнього бізнесу, інші – термінову інвентаризацію власності, треті – збільшення частки зарплати в структурі собівартості, четверті – прозорість ціноутворення продукції монополій...
Проектуванням майбутнього переймаються переважно аматори та/або вузькі фахівці – в кращому разі, економісти та молоді політологи. І тому майже всі проекти мають цікаву умову. Після привабливого малюнку чи конструкції – побажання: хтось і якось має це зробити. Повинні щось зробити політики, громадяни, активісти, політологи, журналісти і т.д. Як правило, залишається невідомим, чому «повинні» мають виконувати побажання. Автори навіть кращих проектів починають мимрити щось незрозуміле, коли їм ставлять питання: ЯКИМ ЧИНОМ і КОЛИ можна досягти такого чудового майбутнього?  
Гостра потреба в програмі для оновленої України декларується деякими громадянськими активістами. Але кожен клепає свою програму на своєму подвір’ї. Теоретично зрушити ситуацію може ініціатива, виставлена на одному із сайтів: якщо не можемо об’єднати зусилля, то принаймні, викладемо всі пропозиції в одному місці http://e-democracy.in.ua/component/content/article/48-demokratychna-ukrajinska-merezha . Такий крок надав би зручності для громадського аналізу проектів, або, як мінімум, став би адресою, де можна шукати та пропонувати ПОЗИТИВ. Проте, помітного відгуку ця ініціатива поки не знаходить.
Серед відомих (відкритих) спільнот про РОЗПОЧАТОК роботи над Програмою, що можна було би запропонувати Майдану-2, автору відомі лише одна грунтовна ГО і одна неформальна група з представників деяких київських ГО. Та ще – кілька фахівців, які пропонують свої індивідуальні концепції, або  публічно заявили про негайну потребу розпочати цю роботу. Якщо це все, що має Україна…  
Тим часом, вельми вірогідний Майдан-2 наближається, а погодженої пропозиції досі не має.
Хто ще не зрозумів, має побачити очевидне:
за наявності пропозиції вибух Майдану-2 має шанси стати спрямованим на позитив.  
За відсутності пропозиції – сценарій з вилами...
Олександр Тертичний
http://e-democracy.in.ua/protestna-aktyvnist/416-jakshcho-majdan-zavtra
© tertychnyi [29.11.2011] | Просмотров: 2130

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.7/38

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить