пароль
помнить
uk [ru]

Щодо риговського проекту закону про вибори до ВРУ


Щодо риговського проекту закону про вибори до ВРУ

Як відомо, ПР намагатиметься 3.11 пропхати закон про вибори до ВРУ у першому читанні. Серед найбільш суперечливих тез цього закону:
1. 5% бар"єр
2. Те, що при формуванні ОВК у привелійоване становище ставляться три партії: ПР, комуністи та партія Литвина, що мають сьогодні фракції у ВР.
3. Те, що всупереч Конституції, законом передбачено скасування реєстрації кандидата в депутати-мажоритарники.
 
А.Магера, член ЦВК:
«Якщо буде підвищено прохідний бар'єр з 3 до 5%, то це буде означати, що 60% українців оберуть своїх депутатів, а інтереси 40%, згідно з даними досліджень, не буде предоставлено в парламенті.»
«...проектом закону пропонується формувати склад ОВК за принципом «15+3», згідно з яким 15 кандидатів пропонуватимуть партії, які мають фракції у парламенті, і три кандидати — всі інші партії. Це означає, що з 18 членів виборчої комісії 9 членів комісії представлятимуть аж три партії: Партію регіонів, Компартію України, Народну партію...»
 
Нещодавно Томенко сказав про те, що опозиція буде наполягати на тому, щоб закон містив норму про збереження бюлетенів і документів комісій протягом 5 років
На мій погляд, дуже потрібна норма закону про вибори. Той, хто буде фальсіфікувати має знати, що відповідальність прийде. От тільки 5 років - це мало, судячи з українського досвіду. За 2004 рік так ніхто з організаторів і не відповів.
 

 
67viktor [30.10.2011] | Просмотров: 972

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.5/7

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить