для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Бойкот виборів?


Бойкот виборів?
Ця тема обговорюється на різних форумах. Почитавши дискусії захотіd висловити своє бачення.
На оригінальність не претендую. Не політолог і не політаналітик. Просто зібрав до купи свої думки.
 
1. Чи має опозиція бойкотувати вибори?
Вважаю КАТЕГОРИЧНО - "НІ".
Чому.
А). Давайте згадаємо скільки підставних персонажів (партій та осіб) ми мали на всіх попередніх виборах? Партії-одноденки, кандидати в Президенти, про яких ніхто ніколи не знав. Навіть термін виник - "технічний кандидат".
Хтось має сумнів в тому, що, у випадку, якщо ВСІ (у що віриться мало) опозиційні партії оголосять бойкот виборів, регіонали "орендують" кілька партій, які і будуть демонструвати опозиційність? І вибори, ФОРМАЛЬНО, будуть цілком демократичними.
Особисто я переконаний, що перемовини про таку "політичну оренду" вже відбуваються.
 
Б) Хтось вірить, що опозиційні партії ДОСЯГНУТЬ ЗГОДИ щодо наміру бойкотувати вибори?
Скоріше навпаки, навряд чи знайдуться люди, які вірять в те, що опозиція домовиться щодо СПІЛЬНОГО бойкоту.
Окрім цього обов'язково знайдеться політична сила, яка в останній момент відмовиться від бойкоту.
 
Що чекає на ті політичні сили, які підуть на бойкот за таких умов?
На мою думку - однозначна політична смерть.
Бо таким недолугим бойкотом вони продемонструють свою політичну імпотентність. Як ідеологічну, так і організаційну. І вже ніколи не зможуть привернути до себе увагу людей. Бо неможливо привернути увагу людей відмовою від боротьби.
 
2. Як іти на вибори.
 
А) Забути всі інші розбіжності,якщо є однакове розуміння необхідності якнайшвидшого усунення від влади регіоналів, як партії антидержавного спрямування. Пам'ятати, що мова йде про спасіння ДЕРЖАВИ. Припинити взаємну критику з питань мови, УПА, тощо. І виробити спільну передвиборчу платформу в царині економіко-соціальних та інституційних проблем.
При цьому вже зараз йти до людей з пропозиціями, які будуть вирішувати РЕАЛЬНІ КОНКРЕТНІ БЛИЗЬКІ проблеми простих пересічних громадян.
 
Б) Йти на співпрацю з громадськими структурами, створювати громадські структури, які будуть сприяти вирішенню проблем людей ЩЕ ДО ВИБОРІВ. Хоч це для них і важко, але політичні діячі повинні зрозуміти, що переважна більшість людей заклопотана власними повсякденними проблемами, а не демократичним поступом чи складними політичними проблемами. Можливо це і погано, але така правда.
 
В) Лідерам тих партій, які розуміють (а кожен знає про себе достатньо), що не зможуть подолати бар'єр, не "дерти носа", а організовувати підтримку "прохідних". Бо інакше - вони будуть винні в тому, що демократичні сили не зможуть отримати більшості в ВРУ. Або ж вливатись в прохідні, чи об'єднуватись з партнерами. Повинні зрозуміти - жарти скінчились - на карті існування держави Україна.
Потім, можна буде завжди розділитись і знов самостійно існувати. Але не зараз.
 
Г) Дуже відповідально політики мають поставитись до мажоритарних округів. Поступіться своїм гонором заради перемоги демократії. Підтримуйте тих, хто має реальні шанси на перемогу. Бо кожен голос в майбутній ВРУ може стати воістину золотим.
 
Д) Політики прекрасно знають, які партії і персоналії звідки фінансуються і чиї інтереси будуть обстоювати НАСПРАВДІ. Тому демократичні партії повинні об'єднати свої зусилля по викриттю справжнього обличчя таких партій і "демократів". Щоб вони не стали підсадними качками в подальшому. Треба пам'ятати, що кадри вирішують все. Скільки можна обпікатись на цьому?
 
Можливо не все охопив. Читачі додадуть, якщо побажають.
 
ПС. Для тих, хто сподівається на невизнання виборів з боку євроспільноти через неучасть опозиційних партій маю просту пропозицію: давайте порівняємо два варіанти (враховуючи вищевикладене):
1. Невизнання виборів через бойкот частини (додано 29.10.11)  опозиції.
2. Невизнання виборів через фальсифікації з боку влади.
 
В другому випадку додамо можливий вибух народного незадоволення. Бо одна річ, коли до в'язниці кидають політика, інша - коли в людини відбирають надію на покращення в чомусь потрібному і близькому (наприклад, комунальні тарифи)
Згадаймо 2004. Чому люди вийшли на вулиці?
Бо в них вкрали ВИБІР.
 
ППС. Ще раз скажу - я не політолог. Можете "кидати в мене каміння" за це ІМХО.
© ToiSamiy [28.10.2011] | Просмотров: 4444

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.8/35

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook