для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Як Ющенко дурив народ за допомогою Шустер live


Як Ющенко дурив народ за допомогою Шустер live

 
Зазвичай не дивлюсь ТБ-шоу, але інколи все ж не втримуюсь - адже хочеться вірити, що люди, з часом, таки  змінюються на краще, хоча б і під тиском Європи. Подивився "шоу Ющенка" на "шоу Шустера" і зрозумів, що горбатого лишень могила виправить.
 

 
Отже, з чого почав свій лохотрон наш "фаховий економіст" - він взяв за порівняльну базу своїх розрахунків з якогось дива Німеччину. При цьому малюючи газогон Союз-Дружба, він чомусь раптово забув, що у 2009 діяв також газогон Ямал-Європа, через який Німеччина і отримувала більшу частину російського газу, а транспортне плече якого значно коротше ніж те, що проходить транзитом через Україну, Словаччину та Австрію. Звичайно, пан Ющенко не взяв до уваги і те, що рівень інтеграції між Вінгазом, Рургазом та Газпромом набагато вищий, ніж між Нафтогазом і Газпромом (адже хто ж на такі дрібнички взагалі звертає увагу!), не кажучи вже про міліардні інвестиції Німеччини у Нордстрім та Штокманське родовище. Але саме смішне - це ціна $250 що, як стверджує пан Ющенко, є базовою для Німеччини. Він, як справжній забудько, не уточнив, з якого саме контракту між якими контрагентами ця цифра була взята. Те ж саме стосується і ціни на газ для Австрії та Словаччини, які він зібрав до купи.
 
Застосувавши справжній бухгалтерський метод, який аудіторія Шустера сприймала із абсолютною довірою (наш народ попри все й досі щиро вірить в те, що говорить президент), цей "найсерйозніший газовик країни" продемонстрував публіці як треба рахувати державні гроші:
 

 
Перша строка "4 млрд долл" - мала символізувати публіці, скільки втрачає Україна у порівнянні з вище названими "ринковими" (існуючими лишень у уяві "великого комбінатора") цінами, щорічно.
 
Друга строка "3,5 млрд долл"- ілюструє ніби втрати на транзитній ставці, при чому у прив"язці саме до ставки 1,7$ 2009 року. Але є знову прикра несподіванка: пан Ющенко вкотре забуває про "деякі дрібнички", а саме те, що на момент заключення контракту  у січні 2009 діяв контракт від 4.01.2006, де закріплювалась тарифна ставка на транзит 1,6$ до 1.01.2011. Така забудькуватість пана Ющенка доволі дивна, адже саме він тоді у 2006 "20 разів крутив цю угоду у різних версіях". В чергове мене зачіпила фраза Ющенка на 16:57  секунді цієї вистави: "Тариф на транзит 1,7, а зараз - 2,34" Так і хочеться йому сказати: "Пане Ющенко, да подзвоніть ви, будь ласка, до вашого  спонсора з РУЕ пана Ю.Бойка і дізнайтесь, що на 3 квартал цього року транзитний тариф вже складав $2,89"
 
Але на публіку його шоу справляє-таки враження, адже ніхто не бере до уваги той факт, що розрахункову базу пан Ющенко взяв невідомо звідки. Коли, наприклад, аналогічний трюк спробував застосувати пан Азаров до пана Путіна у червні цього року, то одразу ж таки отримав різку відповідь російського прем"єра: «У вас искаженная информация!». Але нашій публіці дуже далеко до обізнаності прем"єра Путіна. Тиражування ж інформації про збитковість Нафтогазу Ющенком є більш ніж сумнівною, якщо, наприклад, взяти до уваги інформацію з суду Тимошенко про те, що згідно звіту у Податкову, Нафтогаз закінчив 2009 з прибутками 2,6 млрд грн (див. покази О.Дубіни на суді, на 6:30 хв). Невже Ющенко готує публіку до здачі вітчизняної ГТС у такий спосіб?
 
Апофеозом абсурдності бухгалтерії Ющенка був його підрахунок нібито штрафів за недобрані обсяги газу у період з 2009 по 2010 на суму "4,2 млрд долл" (звідки взялась ця цифра пан великий комбінатор навряд чи і сам знає, але мільярди доларів мають справити на публіку потрібний вплив, особливо якщо їх всі скласти один до одного). Звичайно ж ніяких штрафів за недобраний газ не існує в природі, оскількі мінімальний обсяг газу, який дозволяє контракт, є 33 млрд куб, а у 2009 та 2010 Україною було відібрано значно більше. Більше того, харківськими угодами пункт щодо 300% штрафів взагалі було давно анульовано.  Все це мало турбує Майстера Розрахунків, адже попри деякі незначні моральні докори сумління щодо утримання Тимошенко у в"язниці, шоу має обов"язково продовжуватися і давати (такий особливо зараз потрібний) керуючій мафії результат.
© 67viktor [23.10.2011] | Просмотров: 4920

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.2/51

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook