для старых юзеров
помнить
uk [ru]

"Реакція світу на судилище", або "Лікнеп для ПР".


         Під час інформаційного обслуговування  сьогоднішнього політичного режиму в ефірі 5-го каналу регіоналка Єлєна Бондаренко заявила нісенітницю, ніби негативна реакція з приводу суду над Тимошенко пояснюється зацікавленістю Європи в газових поставках.
         Багато країн світу охарактеризували цей процес як ганебну політичну розправу над опозицією: Генсек ООН, Рада Європи, ПАРЕ, Президент Європарламенту, Президент ОБСЄ, Британія, Росія, Німеччина, Франція, Швеція, Італія, Словенія, Угорщина, Чехія, Польща, Австрія та ін.
Звичайно, що режиму Януковича соромно за таку оцінку його правління, але інстинкт внутріполітичного безконкурентного самозбереження і страх за майбутні президентські вибори вочевидь у нього сильніший. Та й можливо він не чекав, що світова реакція буде настільки гострою:
 
“Я стривожений новинами про рішення суду затримати колишнього прем’єр-міністра Ю.Тимошенко. Контекст та умови створюють стурбованість щодо політичної природи цього рішення, а також щодо застосування верховенства права в Україні”.
(Президент Європарламенту Єжи БУЗЕК)
 
"Арешт Тимошенко наближає Україну на крок ближче до Совецького авторитаризму. Я дзвоню Януковичу з проханням негайно припинити це неподобство - терпіння Європи вичерпується"
(Вілфрід Мартенс - засновник і лідер найбільшої в Європі Європейської Народної Партії.)
 
"Всі газові угоди 2009г. полягали в строгій відповідності з національним законодавством двох держав і міжнародним правом, і на їх підписання були отримані необхідні вказівки президентів Росії і України"
( МЗС РФ )
 
"Ми надзвичайно стурбовані повідомленнями про сьогоднішні події в Печерському суді, що завершилися арештом Юлії Тимошенко, лідером партії Батькивщина. ЄС і інші міжнародні партнери України постійно підкреслювали необхідність справедліого, прозорого і незалежного судового процесу для уникнення якого-небудь сприйняття політики виборчого правосуддя. Сьогоднішні події стали причиною стурбованості відносно полягання верховенства права в Україні"
(Зі спільної заяви Верховного представника Європейського Союзу по питаннях зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон (Catherine Ashton) і європейського комісара з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефана Фюле (Stefan F?le)
 
«Арешт лідера української опозиції викликав нову хвилю занепокоєння  через переслідування Адміністрацією Віктора Януковича своїх політичних опонентів і згортання демократії в країні".
(Британське видання The Financial Times).
 
"У нас виникають сумніви щодо цього судового процесу ".
(Заява французського МЗС).
 
"Я здивована, що взагалі дійшло до арешту Тимошенко, оскільки це однозначний симптом того, що сучасний український естаблішмент боїться її дії перед виборами, які для України будуть вирішальними, Це, по суті, ще один доказ того, що сучасна влада на виборах, що наближаються, не хоче мати якої-небудь конкуренції, що вона намагається перешкоджати опозиції спілкуватися зі своїми виборцями".
(Посол Европарламенту Зузана Ройтова).
 
"Ми виражаємо заклопотаність у зв'язку з рішенням Печерського районного суду в Києві заарештувати Юлію Тимошенко».
(Заява Міністерства закордонних справ Польщі).
 
"Ми зустріли новину про арешт сьогоднішнього лідера української опозиції Юлії Тимошенко з великою стурбованістю. Існує великий сумнів у тому, що затримання є співмірним її поведінці. Подальше зміцнення цього враження було б значною перешкодою для зближення України з Європейським Союзом ".
(Віце-міністр, міністр закордонних справ Німеччини Вернер Хойер.)
 
"Ми говоримо відкрито, що ми не можемо собі уявити ратифікації Угоди про асоціацію з Україною за ситуації, коли судова система в Україні не працює, і до тих пір, поки колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко знаходиться у в'язниці".
(Прем'єр-міністр Чехії Петро Некас).
 
Цитувати  подібні заяви можна ще довго, але повернемось до  маразматичної брехні Єлєни Бондаренко. Тут напрошується питання:
- Яким чином позиція засудження «хам»ської політики ПР на чолі з Януковичем з боку Європи може вплинути на ціну чи умови газових поставок?
Нехай би Бондаренко поділилася своєю хворою уявою. Чи може вона думає, що приміром Греція, від якої поки що не було подібних заяв, не отримає газу, або отримає його по завищеній ціні, в той час як вищезгадані країни матимуть якісь преференції ? Тут, як кажуть,  «маразм крєпчаєт».
Розглянемо брехню партії регіонів і з іншого боку. Для цього подивимось на країни, яким Газпром продає газ:  http://gazpromquestions.ru/?id=34#c255   Швеції Ви там не знайдете. А от різка заява цієї країни на адресу янучарів – будь-ласка:
« Судовий процес проти Юлії Тимошенко в Україні - це ганебний спектакль. Він наносить серйозну шкоду великій країні".
(Міністр закордонних справ Швеції Карл Більд.)
 
Так само брехня Бондаренко не вписується і у газові інтереси Канади:
«Канада стурбована тим, як українська влада здійснила арешт, розслідування і засудження Юлії Тимошенко. Очевидна політична ангажована і довільне кримінальне переслідування в цій і інших справах загрожує демократичному розвитку України. Легітимна і активна опозиція є необхідною частиною ефективної демократії. Є явні ознаки того, що судовий процес далекий від міжнародних визнаних норм справедливості, прозорості і належної правової процедури »
(Міністр закордонних справ Канади Джон Берд.)
 
Хвора уява Бондаренко також не в силі прокласти газову трубу і до Австралії:
«Австралійський уряд також як і інші члени міжнародного співтовариства висловлює стурбованість політичними маневрами в Україні, у тому числі арештом Юлії Тимошенко. Уряд висловлює сумнів відносно мотивів судового розгляду, які сприяють виникненню політично-мотивованого переслідування»
(Заява Союзу українських організацій Австралії.)
 
Як би регіонали не брехали, але для США  також не потрібно російського газу:
«Застосування режимом Януковича вибіркового правосуддя, виявом якого є судові процеси проти лідерів опозиції та арешт Юлії Тимошенко, є одним з прийомів політичного переслідування, які суперечать ідеї демократії. Світові демократії не можуть зберігати мовчанку, коли порушуються базові права людини, а правосуддя замінено командною системою ».
(Український конгресовий комітет Америки.)
 
«Це дія, в якій відсутній який-небудь авторитет як в очах міжнародного співтовариства, так і серед багатьох українців. Це останній раунд в невпинному переслідуванні уряду Юлії Тимошенко і інших ведучих політичних опонентів… Ми з тривогою ставимось до проблем захисту демократії на Україні, де проводяться  вибіркові звинувачення , які перешкоджають демократичному розвитку на Україні»
(Міжнародна організація з питань прав людини «Freedom House». )  
 
"Засудження екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко стурбувало міжнародне співтовариство стосовно вживання верховенства права в Україні", ( Заява посольства США в Україні).
 
"Я глибоко стурбований арештом колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Ці дії є очевидним порушенням базових прав, які повинні захищатися для кожного громадянина в демократичній  країні. Насправді, на кону виявилося майбутнє свободи і демократії в Україні. На жаль, сьогоднішні дії українських властей ставлять під питання її прихильність основам демократії і, як такі, значно ускладнять дорогу України в майбутнє в евроатлантічеськом співтоваристві »
( Сенатор США від Республіканської партії Джон Маккейн.)
 
"На Заході одностайно заявляють про те, що суд над екс-прем’єром є спробою вивести з гри лідера опозиції, тобто позбавити її громадської підтримки під час майбутніх виборів. Така політика вже звела нанівець перспективи Януковича отримати запрошення відвідати Вашингтон… Європейський Союз - це не лише торгівельне об’єднання, адже він заснований на спільних цінностях. Якщо порушення демократичних принципів буде продовжуватись, то відстань між Києвом та Європою буде тільки зростати ".
(Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні в 1998-2000 роках, експерт американської організації Brookings Institution Стівен Пайфер.)
       Звичайно Європа зацікавлена у стабільних поставках та мінімальних цінах на газ і транзит, але критика недолугого режиму  ПР їм у цьому не допоможе,  і умов газових поставок, або цін на газ чи тим паче транзит (як про це намагається брехати ПР) ця критика не стосується, що і було проаргументовано вище.
Отож, хочеться попросити пані Єлєну Бондаренко та її однопартійців:
Коли наступного разу Вам необхідно буде щось збрехати на аудиторію всієї країни, то зверніться до кого - небудь за консультаціями. У Вашій вельми численній партії на превеликий подив є кілька відносно мудрих людей, які  також інколи вимушено  можуть збрехати, але в межах розумного (той же Ю. Мірошніченко). Перед тим як виходити з брехнею на екран, пам’ятайте,  що рівень IQ середньостатистичного українця значно вищий від лідера Вашої партії.
 
 
 
© Даяна [15.10.2011] | Просмотров: 3888
Метки: #Бондаренко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.2/42

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook