для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Задуха


Задуха
- Уж мы их душили-душили, душили-душили...
 
М.А. Булгаков "Собачье сердце"

Як Ви вважаєте, колеги, хто може душити українця?
 
Ну, по-перше, – жаба. Це знають всі. Навіть ті ж самі жаби – ото й і душать нас.
 
По-друге – податки. Це теж знають всі – навіть пан Тігіпко, вже не кажучи про пана Азарова, який про податки знає все – і ще більше.
 
По-третє, якщо звернутися до класичних прикладів, то слід згадати таку собі міфологічну, але цікаву істоту на ім*я Сфінкс.
Ця напівжінка-напівлевиця з орлиними крилами сиділа на горах біля легендарного міста Фіви і всім перехожим загадувала єдину загадку: хто ходить вранці на чотирьох, вдень на двох, а ввечері на трьох ногах? Тих, хто не міг розгадати загадку (а не міг ніхто), Сфінкс тут таки й душила.
 
Можна ще згадати горезвісного Отелло, але той жахливий випадок був дуже, сказати б, специфічний.
 
Так от, я ще про один специфічний випадок.
 
Цитую: «Якби я знала, хто це зробив... Якби я знала, хто прийняв таке рішення… Я задушила б його власними руками».
 
Ой, боженьки! Хто це?! Про що?!
 
Виявляється, це Ганна Герман, радник Президента, таким чином рівно через півтора місяці після події, коментує арешт екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в ефірі телеканалу ICTV.
 
От за що люблю пані Герман – так це за її неординарність! Ну, здавалося б, що в тому особливого - така собі, не першої, вибачте, свіжості білявка нудним голосом вчительки молодших класів вимовляє найбанальніші речі з апломбом держслужбовця першого рангу?
Е-е-е, ні! Іноді таке утне, таке скаже, що в захваті слухаєш – і дивуєшся: ну як воно могло прозвучати? Яка ж в цієї особи надприродна логіка, в якій нема нічого логічного, чи жіночого, або просто людського?
За цією дивною логікою пані Герман вважає, що голову держави «підставили» арештом Юлії Тимошенко.
 
«Якби Янукович вирішував цю справу, він не зробив би собі такої величезної несправедливості. Бо той, хто зробив це у той час, коли Янукович був у відпустці, коли було зроблено так, що він не мав інформації...» - зазначила радник президента.
 
Колеги, щось Вам ясно з цього яскравого словесного пасажу?
Кому мав би зробити чи не зробити несправедливість Янукович? Собі? Тимошенко? Ще комусь?
І як могло таке статися, що Президент у відпустці не має інформації про найбільш резонансний політичний судовий процес у країні?
Чи він у відпустці відключається від усього, як в старому анекдоті – коли я їм борщ, для мене всі померли?
А хто ж цей страшний «Той», що так несправедливо вчинив? Може, перефразуючи Лесю Українку, «Той, що в Печерському суді сидить»? У таємничій дорадчій кімнаті?
 
Також Ганна Герман висловила думку, що суд у справі Тимошенко знайде законне рішення.
«Я вірю і знаю, що справедливість стосовно Юлії Тимошенко буде знайдено. Якщо вона винна - вона змушена буде відповідати, якщо вона не винна - ми повинні будемо всі попросити у неї вибачення» - заявила Ганна Миколаївна.
 
Так таки всі? Хто вони – всі, пані Герман? Може, Азаров, який, власне, своїми недолугими «свідченнями» спровокував арешт Тимошенко? Чи крутій Бойко? Чи, прости Господи, нездара і зрадник Ющенко?
Ото була б картина маслом! Прямо тобі «Генріх в Каноссі»!
 
Ну, і на додаток – ще одна цитата із Ганни Герман: «Я вірю, що банк справедливості України ще не є банкрутом. Може, він близький до банкрутства, але він ще не банкрут».
        
Образно сказано! Але чи вірите Ви в «банк справедливості» під орудою нинішньої влади?
Відповідь, як на мене, очевидна.
 
Тому я нагадаю, що загадку від Сфінкс розгадав тільки Едіп, відповівши, що мова йде про людину – немовлям вона повзає, перебираючи ногами і руками, в зрілому віці ходить на двох ногах, а в старості користується паличкою.
 
За легендою, Сфінкс не винесла такої ганьби і тут же удавилася сама.
 
Де ти, Едіпе?!
© ДСЛ [22.09.2011] | Просмотров: 10408

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.4/99

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook