пароль
помнить
uk [ru]

Дорогі мої батьки свині всі подохли залишився один кабан ваш син Іван


Дорогі мої батьки свині всі подохли залишився один кабан ваш син Іван
"Серед духів, які правлять державами, Ітаруель займає одно з перших місць, йому підпорядкована північна частина Азії. Одного ранку він милостиво відвідав дім скіфа Бабука на березі Оксу і сказав йому:
- Бабук, безумства і безчинства персів прогнівили нас, вчора відбулася нарада духів північної Азії, де вирішувалося питання, покарати Персополіс в настанову іншим, чи взагалі зруйнувати його. Відправляйся в це місто, все розвідай, привезеш мені детальний звіт, і на його підставі я вирішу, покарати це місто, чи стерти його з поверхні землі."
   (Вольтер "Світ, яким він є, видіння Бабука, записані ним самим")

 

Таким вступом я засвідчую, що мені відомі прізвища деяких великих, а заодно підтримую гарну традицію Дурдому - гріти боки у променях слави цих великих. Отож, приступимо до підігріву авторських боків.
У перське місто Х (відоме всім мудрістю, справедливістю і самовідданістю  правителів) до надважливої установи Y (справжню назву якої означимо однією літерою, щоб зберегти анонімність автора з надкушеною анонімністю) прибув  дорогою зі сходу відряджений самим Ітаруелем розвідник Бабук. Дорогою з заходу в цей самий час, в цю ж установу прибула інспеція КРУ (Контрольно-ревізійне управління  -  перевіряє фінансову діяльність установ з метою виявлення фактів розкрадання і розбазарювання державних коштів та спонукає до дотримання вимог чинного законодавства дієвими засобами).
Бабук наш був проперським скіфом, час від часу він палко скрикував "Що зробив я для Персії?!" - і намагався щось вихопити у ділянці серця. Спільність розвідувальних завдань об"єднала зусилля КРУ і Бабука. Щоправда спроби Бабука освітити установу Y сяйвом свого серця вносили деяку дисгармонію в їхні спільні дії.
Грім повного  розладу грянув з ясного неба, вірніше, з одного Закону, а ще точніше, з одного слова (добре, що не з однієї коми). Слово це було ІНДЕКСАЦІЯ.
Мудрий перський уряд дбав завжди про своїх підлеглих. Крики і стогін з приводу знецінення гіперінфляцією доходів спонукали до творення Закону Персії "Про індексацію грошових доходів населення" від 03/07/91 р. №1282-ХІІ та "Порядку проведення індексації грошових доходів населення", затвердженого Постановою Кабінету Міністрів Персії від 17/07/2003 №1078. Щоб підтримати купівельну спроможність персів, велено було щомісячно вираховувати інфляційне знецінення перської грошової одиниці туман (http://ru.wikipedia.org/wiki/Персидский_туман/) і суму знецінення туманного прожиткового мінімуму, вирахованого за "Порядком", доплачувати персам до їхніх щомісячних доходів.
Всім персам туману не вистачало, тому перські урядовці взялися, ні, не змінювати закон, - прогризати в ньому отвори. Перший отвір був прогризений у вересні 2007 р. (віддаючи данину схильності автора писати тексти до ювілеїв, присвятимо цей текст річниці появи першого отвору в Законі "Про індексацію"). Директор департаменту соціальної політики В.Латік своїм листом від 20/09/2007р. №59/10/136-07 відмітив: "Щодо новоприйнятих працівників, то Порядком не передбачено механізму індексації заробітної плати для цих працівників. Рішення про індексацію заробітної плати таким працівникам підприємсто може приймати самостійно". Так позбавили індексаційних доплат саме новоприйнятих персів, чомусь не брюнетів чи власників верблюдів, про яких теж нічого не сказано ні в Законі, ні в Порядку.
Черговий отвір у "Законі про індексацію" був прогризений за допомогою КРУ міста Х у травні цього року. Атака на Закон була проведена з семантичного боку. На цей раз туману не вистачило аспірантам. Перський закон детально розписав процедуру індексації стипендії, але не вказав, що саме ця процедура поширюється також на стипендії аспірантів, клінічних ординаторів та докторантів. Тому головний спеціаліст відділу рівня життя та моніторингу бідності Міністерства соціальної політики Ж.Лаврентьєва пише листа Запорізькій медичній академії від 10/03/2011 №28/10//136-11, яким рекомендується вважати базовим місяць призначення стипендії, тобто місяць зарахування на навчання. Коли ж постало питання, що лист, відомий тільки в Запоріжжі, не може бути підставою для повернення в бюджет нарахованих за три роки сум індексації у місті Х, пані Ж.Лаврентьєва повідомила всім перським майбутнім науковцям через журнал "Бюджетная бухгалтерия" від 23 травня 2011 року №19 (211), що їх на індексацію не стояло. Чому? А тому що є різниця між словами підвищення і призначення. Підвищення стипендії для аспірантів - це жовтень 2008 року і індекс інфляції складав у травні 33,8 % - доплата до стипендії складає 960 туманів х 33,8%= 324,48 туманів. Призначення стипендії - це дата зарахування до навчання, наприклад, вересень 2010 року.Після веління "підвищення" вважати "призначенням"  індексація аспірантської стипендії стала дорівнювати державній дулі.
Така нехитра маніпуляція з Законом мала повернути в перську казну з  установи Y більше 300 000 туманів індексації, переплачених за три роки (чому за три, якщо законодавче творення пані Ж.Лаврентьєвої почалося у березні 2011 р.?). Слідуючи логіці нашого часу, дехто з установи Y мав освоювати азбуку Морзе, щоб через тюремну перегородку обмінюватися повідомленнями з Ю.Луценко, який переплатив лише 40 000 казенних туманів.
На запит до юридичної служби КРУ міста Х про законність нововведень Ж.Лаврентьєвої прийшов висновок - не законно, виконувати не слід. На запит до юридичної приватної фірми прийшов висновок - не законно, виконувати не слід, звертайтеся в суд - справа виграшна. На запит до республіканських профспілкових юристів прийшла відповідь - оплатіть послуги, гарантуємо позитивний результат.
Не будемо вдаватися в деталі - бюджет наповнено, втрата компенсована, КРУ задоволене, Міністерство втішене мирним взаємоприйнятним рішенням.
Ошелешений Бабук не став шукати, де в нього палає серце, він тільки й спромігся прошепотіти:
- О, яке мерзенне місто Х! Мабуть ангели хочуть зруйнувати його, щоб збудувати краще місто. У Провидіння мають бути свої резони, нехай діє!
Але Бабуку пояснили, що аспірантів не варто жаліти:
- за вступ в аспірантуру платяться такі хабарі, що у порівнянні з ними індексація - дрібниця,
- аспіранти, за рідкісним виключенням, науками не займаються, тому індексацій не гідні,
- аспіранти такі багаті, що втрати індексаційних сум не помітять,
- ревізори КРУ зобов"язані знаходити порушення, а це дуже гарне порушення, за яке кара буде символічна.
Тоді Бабук  втішився і "замовив найкращому ливарнику міста відлити невелику статую зо всіх наявних металів, всіх сортів глини, самого дорогоцінного і самого звичайного каміння. Він відніс цю статую Ітаруелю.
- Чи розіб"єте ви цю привабливу фігурку лише тому, що вона зроблена не тільки з золота і діамантів?
Ітаруель зрозумів його з півслова: він вирішив і не помишляти більше про виправлення Персеполіса  і дозволити світу бути таким, яким він є, "бо, - зазначив він, - хоча в ньому і не все добре, зате все терпимо"

Мої вітання всім, хто приступив 1 вересня до навчання. Якщо чиясь аспірантська душа прагне справедливості, маєте посилання на всі потрібні для боротьби документи - єднайтеся, переможете.. А Бабук вже відбув у свою Скіфію, де для вирішення спірних питань користаються  дієвими засобами.
http://www.bizslovo.org/content/index.php/ru/plavni/134-davnya-istoriya/273-skifska-zbroya.html?tmpl=component&print=1&page=
© Петрович [03.09.2011] | Просмотров: 4768

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.6/18

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить