пароль
помнить
uk [ru]

Таке життя-2


Таке життя-2
Події останніх двох років засвідчили - Янукович і ПР для українського суспільства є більш природними субстанціями, ніж Тимошенко і БЮТ. Цей висновок проглядає з купи обставин, яку можна пов'язати із "совковістю електорату". І навпаки, з найвищого рейтингу Януковича і ПР випливає висновок - совковості в свідомості українців є більше 50%.
 
В чому головна совковість? В совкових стереотипах ..
Для купи совкових стереотипів підходить назва "антидемократичний". Совок і демократія - антиподи. Демократія передбачає свободу і відповідальність особи за себе, свою родину, свою корпорацію, свою державу. Совок потребує авторитаризму, піклування і схиляє до не висовуватись, сидіти по крайніх хатах і не бажати більше того, що маєш. Совок шаленіє, коли хтось вимагає від нього власних вчинків, без дозволу старшого. Совок відчуває, що він дурний, нічого не вартий і тому завжди очікує відповідного ставлення до нього з боку володарів життя.
 
Совок любить Януковича за його совкову сутність і ненавидить Тимошенко за її антисовковість ..
 
Отже, після революції відбулася реакція .. Так буває часто. Революція виштовхує суспільство у незвичний для нього спосіб життя, після чого суспільство втомлюється і скочується у звичне йому болото. В болото совковості.
 
В тому болоті суспільство, наче качка, відкладе яйця нового, несовкового, способу життя, з яєць вилупляться і зростуть нові українські ментальності, і тканина країни оновиться природнім шляхом. І постане на цій території щось несхоже на поточне наше тут перебування.
 
Я помітив, що життям правлять не люди, а тенденції. Якщо є міцна тенденція, то вона просуватиме нас у своєму напрямку будь-чиїми руками і мізками.
 
От, до прикладу, у НАТО і ЄС нас просуває Янукович і ПР, а завсім не Ющенко і Рибачук. Смішно?
Їх до цього змушує тенденція поступу. Хоча вони, як їм видається, тікають від кремлівського хижака, і вони, як їм ввижається, намагаються невідворотньо легалізувати ахметівські капітали у західному правовому просторі. Звичайно, що і в тому ховається сенс, але тенденція є чимось більшим за фінансово-економічні інтереси.
 
Отже, маємо відкат у совкове болото. Та болота не можна висушувати. Он совкові начальники спробували насушити собі з болот орних земель, а вийшло так, що створили загрозливу дисгармонію в екосистемі. Примітиви ..
 
Хто не любить болот, той не любить життя ..
 
Я люблю наше совкове болото .. Хай вже буде, хай смердить .. Щоб тим, хто мешкає на суходолі інформаційного суспільства, не було клопоту з рівнем грунтових вод, комахами, птахами .. Щоб наші річки не повисихали у спеку і не позаливали сел у повінь. Лише в болотній тиші може неквапливо визріти той здоровий глузд нації, який у майбутньому стане підгрунтям для влаштування дорослого життя на цій території.
 
Насправді, майже все (хто не згоден, хай себе викреслить) доросле (>30 років) населення сьогоднішньої України має значною мірою совковий устрій свідомості. Із совковою пролетарщиною, селянщиною, і прошаркуватою інтелігенцією.
 
Всі наші президенти є виразними совками. Три з них потрапили в князі із грязі. І навіть наша Юля виявляє, як на мене, совкову віру в те, що річки, якщо напружитись, можна повернути в інший, більш "прогресивний", бік. Начебто нарід прагне влаштувати собі демократичне ("справедливе") життя, та йому не дають .. І всі її прихильники були тієї ж віри .. І я .. І хоча віри в "демократизм" народу я більше не йму, моїй несамовитій Юлі я залишусь вірним прихильником. Попри те, що більша частина "прогресивних" совків від неї фактично відсторонилися і тим самим "прогресивні" совки віддали її на поталу смердючим совкам. Життя є жорстоким, але життя є й завжди правим ..
 

 

 

 

 
© Карт [25.07.2011] | Просмотров: 2699
Метки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.7/48

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить