для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Міжнародий День Кіллдозера


Міжнародий День Кіллдозера
Є Люди про вчинки яких треба невтомно нагадувати всім – і простим громадянам країн, щоб мали з кого брати приклад, так і владі, щоб пам’ятала, що в цьому світі ще залишилися справжні герої, які здатні на Вчинок.
 
Чоловік, в пам’ять якого сьогодні відмічають International KILLDOZER Day, носить титул «Останній американський Герой» і звали його Марвін Джон Хімейєр.
 
Пам’ять про Хімейєра не потрібна владі будь якої країни, тому цей день не визнаний на офіційному рівні в жодній країні, що все ж не заважає шанувальникам останнього американського героя святкувати його щороку, починаючи з 2005 (річниці загибелі Марвіна).
 
Я більш ніж переконаний, що згадка про Марвіна Хімейєра не потрібна й владі нинішньої України. Особливо в світлі нового житлового кодексу, проект якого вже підготовлений.
 
В цьому кодексі є норма, за якою, якщо на місце, де стоїть ваш старий будинок знайдеться інвестор для забудови, то вас просто виселяють. Повідомлення про виселення приходить поштою.
 
При цьому в кодексі не прописано куди вас відселятимуть, на яких умовах, які компенсації вам гарантовані…
 
Правда, там зазначено, що ви можете судитися з інвестором. Уявляєте собі картину – звичайний громадянин з мізерним заробітком бореться в суді з потужною інвестиційною компанією з мільйонними прибутками, з дорогими адвокатами, з власними лобі у владних структурах. Уявили? Сумна картинка, чи не так.
 
До чого тут Марвін Джон Хімейєр? Та до того, що його ситуація дуже подібна.
 
Зварник Марвін Хімейєр, п’ятдесяти двох років утримував невеличку ремонтну майстерню, впритул до цементного заводу Mountain Park. Завод задумав розширятися й почався тиск як на самого Хімайєра, так і на його сусідів, з вимогою поступитися своїми земельними ділянками. Сусіди зрештою здалися й свої земельні ділянки продали.
 
Майстерня Марвіна опинилася посеред власності  Mountain Park, практично відрізана від цілого світу. Йому відключили комунікації, газ, світло.
 
Судові справи проти цементного заводу Хімейєр програв, що й не дивно – і міська влада й чиновники штату були на стороні Mountain Park.
 
На чоловіка продовжували тиснути з усією потужністю системи. Останньою краплею став штраф у розмірі 2500 доларів, за начебто порушення санітарних норм його маленькою майстернею.
 
Після цього Марвін на певний час замкнувся у своїй майстерні й не виходив назовні.
 
І ось в п’ятницю, 4 червня 2004 року ворота майстерні розчинилися й звідти виїхав бульдозер Хімейєра. Правда, на традиційний бульдозер він був мало подібний, оскільки газозварювальник обшив його товстими сталевими листами, залишивши лише вузькі бійниці, з яких стирчали дула півавтоматичних гвинтівок.
 
Почав Хімейєр з цементного заводу, методично зносячи будівлю за будівлею. Покінчивши з основними своїми недругами він прийнявся за їх підспівувачів. Бульдозер зніс мерію, міську раду, бібліотеку, пожежну дільницю, будівлю газової компанії, товарний склад, редакцію місцевої газети. Потім він взявся нищити будівлі, котрі належали меру міста.
 
Звичайно ж поліція намагалася його зупинити, перекриваючи йому дорогу й безперестанку обстрілюючи. Та жодна куля не могла нанести шкоди броньованому бульдозеру, а автомобілі, котрі перегороджували дорогу Марвін безжально зминав потужними гусеницями своєї рухомої фортеці, періодично пострілюючи зі своїх рушниць. Хоча, очевидно, що стріляв він лише щоб нагнати страху на правоохоронців. За час акції ніхто з поліцейських не постраждав.
 
Поліцейські ж намагалися застосувати проти Хімейєра навіть гранати, що знову ж таки, не могло нанести бульдозеру ніякої шкоди. Бульдозер був оснащений кількома відеокамерами, всередині був запас води й харчів, боєприпаси й протигаз. Броня була сконструйована так, що ніхто не міг добратися до кабіни. Втім і сам Марвін вже б не зміг самотужки вибратись назовні – броню він опустив на бульдозер за допомогою саморобного крану, вже знаходячись в кабіні.
 
Бульдозер несподівано завмер через дві години після початку «бойових дій»  на руїнах тільки що знесеного універмагу. Коли за кілька годин поліція все ж змогла пробратися в кабіну, зрізаючи один за одним сталеві листи, Марвін Джон Хімейєр був уже мертвим. Він залишив останню кулю для себе.
 
Він зруйнував 13 адміністративних будівель (у тому числі всі будівлі, що належали горезвісному цементному заводу), після чого покінчив життя самогубством.  Ця подія була названа «Війна Марвіна Хімейєра», а його бульдозер - Killdozer.
 
Загальний збиток, заподіяний місту, склав близько 7 млн доларів, заводу компанії Маунтін-Парк - близько 2 млн доларів.
 
Влада всіляко намагалася приховати цю подію, але вона все ж стала відомою всій Америці, а потім і цілому світу.
 
Єдине на що спромоглися американські чиновники, так це прийняти рішення про те, щоб розібрати Кіллдозер на дрібні деталі, а потім кожну деталь окремо переплавити. Щоб хоча б так применшити пам’ять про Марвіна Хімейєра, щоб його шанувальники не могли взяти собі частину знаменитого бульдозера в якості сувеніру.
 
Але про Війну Марвіна Хімейєра проти системи все одно всі пам’ятають. Пом’янемо і ми Останнього Американського Героя. Вічна йому пам’ять.
© R`n`R [04.06.2011] | Просмотров: 6065

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.4/36

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook